Filmåret 2010

Jag älskar film. Det vet alla som känner mig. Jag tänkte därför lista givna filmer jag kommer se på Bio 2010.

JANUARI

Film: Vägen
Premiär: 22 januari
Genre: Drama, Sci. fi, Thriller
Skådisar: Viggo Mortensen, Charlize Theron, Robert Duvall, Guy Pierce
Handling: Mänsklighetens sista dagar målas i grå söndertrasad katastrof. Städer ligger i ruiner, människor irrar runt i hopplös desperation där den starkes överlevnad driver de fåtal överlevande till självmord eller ännu värre kannibalism. En far (Viggo Mortenson) och hans son (Kodi Smit-McPhee) försöker ta sig till vad de tror är ett sista hopp till överlevnad. En hägring, en myt, söderut dit vinterns naglande grepp inte nått. Genom döende skogar, ödsliga landskap och med vakande faror överallt, håll dig bara borta från vägarna.
Förväntningar: Sinnesjukt höga! Independence day, Day after Tomorrow och I am legend är alla på toppen av min lista, krydda det med Viggo i ett öde Amerika så är det självklart att jag ska se den på bio.
Trailer:



FEBRUARI

Film:
Percy Jackson - Kampen om åskviggen
Premiär: 12 februari
Genre: Fantasy, Komedi
Skådisar: Pierce Brosnan, Uma Thruman m.m
Handling: Percy Jackson håller på att bli utslängd från skolan - men det är det minsta av hans bekymmer. Gudarna på Olympia och andra monster verka ha tagit klivet ut från Percys bok om grekisk mytologi och in i hans liv - och de är inte på gott humör. Zeus åskvigg har blivit stulen och Percy är huvudmisstänkt. Nu måste Percy och hans vänner hitta det stulna föremålet och avslöja ett mysterium mäktigare än gudarna själva.
Förväntningar: Ganska så höga, men jag har blivit besviken på Fantasy innan. En sak är säker med denna genre, antingen blir det mina absoluta favoriter (Sagan om Ringen/Harry Potter/Star Wars/Avatar) eller så blir det en riktig besvikelse (Guldkompassen) Jag hoppas på det förstnämnda.
Trailer:


Film: Shutter Island
Premiär: 19 februari
Genre: Drama, Thriller
Skådisar: Leonardo Di Caprio
Handling: Kriminalkommissarie Teddy Daniels får i uppdrag att undersöka en patients försvinnande från det hårdbevakade mentalsjukhuset Ashecliffe på ön Shutter Island. Vid sin sida har han partnern Chuck Aule och det dröjer inte länge förrän det står klart för dem att sjukhuschefen Cawley verkar ha en hel del att dölja. Vem är t.ex den mystiske patient 67 som förekommer i den kod den försvunna kvinnan lämnat bakom sig? Vad är det för fruktansvärda aktiviteter som försigår i fyrtornet? Ju mer information de samlar, desto mer uppenbart blir det att ingen vill att de ska lämna ön - någonsin.
Förväntningar: Alla Leos filmer är bra. Min favoritskådis alla kategorier. Så jag måste se den på bio.
Trailer:




APRIL

Film:
En galen natt
Premiär: 16 april
Genre: Komedi, Action, Romantik
Skådisar: Steve Carell, Tina Fey, James Franco, Mark Wahlberg 
Handling: Phil (Steve Carell) och Clara Foster (Tina Fey) lever ett tryggt, lugnt liv i förorten. För att inte fastna i rutiner har de… en rutin att gå på dejt varje torsdag. Men en helt vanlig torsdagkväll vänds hela deras tillvaro upp och ner då de misstas för gangsters och tvingas fly hals över huvud med maffian tätt i hälarna. Det blir en natt de sent ska glömma…
Förväntningar: Tycker skådisarna i filmen verkar göra att den åtminstonde kommer bli sevärd. Kul handling.
Trailer:


MAJ

Film: Robin Hood
Premiär: 14 maj
Genre: Action, Drama
Skådisar: Russel Crowe, Cate Blanchett
Handling: Russell Crowe spelar den legendariska karaktär som generationer lärt känna som Robin Hood och vars äventyr överlevt i modern mytologi och väckt fantasin hos de som delar hans äventyrslust och rättfärdighet. I 1200-talets England konfronterar Robin och hans gäng korruption i en lokal by och leder ett uppror mot Kronan som för alltid förändrar maktbalansen i världen. Vare sig han är tjuv eller hjälte kommer en man från en enkel bakgrund att för evigt bli en evig symbol för frihet hos hans folk.
Förväntningar: Enda sedan Prince of thieves med Kevin Kostner har jag gått runt och längtat efter en remake. Nu kan detta bli det största som hänt på filmåret, eller så trycker jag igång DVDn med Morgan Freeman som en klassisk arab.
Trailer:


JUNI

Inget som är aktuellt på min lista i juni, förutom Croke Park och Westlife. Man går ändå aldrig på bio under juni.

JULI

Film:
Prince of Persia
Premiär: 14 juli
Genre: Action, Fantasy, Äventyr
Skådisar: Jake Gyllenhaal
Handling: Historien utspelar sig i det medeltida Persien där en äventyrslysten prins blivit lurad till att släppa lös “The Sands of Time“, vilket ledde till att kungariket förstördes och befolkningen förvandlades till demoner. Tillsammans med en inte helt samarbetsvillig prinsessa försöker han nu stoppa den arga härskaren från att som hämnd släppa loss en sandstorm som hotar förgöra hela världen. Nu är det upp till prinsen och prinsessan att återföra sanden till timglaset genom att använda “Dagger of Time”, en magisk dolk som ger prinsen kontroll över tiden.
Förväntningar: Inte så höga. Detta kan bli en enorm kassasuccé dock. TV-spelet är ju ursprungsidén och vem har inte spelat det?
Trailer:



Film: Inception
Premiär: 23 juli
Genre: Action, Sci. fi.
Skådisar: Leonardo Di Caprio
Handling: "Inception" beskrivs som en samtida science fiction/action historia som utspelar sig i det komplexa mänskliga sinnet.
Förväntningar: Efter jag sett trailern är dom vääääldigt höga. Verkar vara en blandning av Matrix och day after tomorrow.
Trailer:



AUGUSTI

Film:
 Karate Kid
Premiär: 13 augusti
Genre: Action, Drama, Familjefilm, Sport
Skådisar: Will Smith, Jaden Smith, Jackie Chan
Handling: Will Smiths son Jaden Smith har huvudrollen i denna uppdaterade version av filmen från 1980.
Förväntningar: Du läste rätt, Karate Kid i ny tappning. Detta kommer nog bli en flopp, med den heter Karate Kid.
Trailer:



Film: The Expendables
Premiär: 22 augusti
Genre: Action, Krig
Skådisar: Sylvester Stallone, Forest Whitaker, Mickey Rourke, Jason Statham, Jet Lee, Dolph Lundgren, Eric Roberts, Steve Austin, Terry Crews, Bruce Willis, Arnold Schwarzenegger.
Handling: En grupp legosoldater får i uppdrag att mörda en sydamerikansk diktator, när sylvester Stallone samlar ihop Hollywoods hårdaste män för den ultimata actionfilmen.
Förväntningar: Se "Skådisar". JAG DÖR!
Trailer:


SEPTEMBER

Film:
Little Fockers
Premiär: 24 september
Genre: Komedi
Skådisar: Ben Stiller, Robert De Niro, Dustin Hoffman, Owen Wilson, Jessica Alba, Teri Polo
Handling: Den tredje filmen om Greg och Pamela Focker och deras föräldrar respektive svärföräldrar. Ben Stiller, Teri Polo, Robert De Niro och Owen Wilson medverkar även i denna.
Förväntningar: Detta kan inte gå fel! Övertänd.
Trailer:


OKTOBER

Film: The Baster
Premiär: 1 oktober
Genre: Komedi, Romantik
Skådisar: Jennifer Aniston, Juliette Lewis, Jason Bateman, Jeff Goldblum
Handling: Den osäkre Wally är hemligt förälskad i sin bästa vän Kassie. När han får veta att hon tänker skaffa barn genom insemination lyckas han byta ut donatorns sperma mot sin egen. Därefter tvingas han leva med vetskapen om vad han gjort och med att vara den ende som känner till att han är Kassies barns riktiga pappa.
Förväntningar: Egentiligen skulle det räcka med att Jeff Goldblum är med. En av mina absoluta favoriter. Sen tycker jag handlingen verkar rolig. En film man ser med tjejen.
Trailer: Finns inte för tillfället

NOVEMBER

Film: Harry Potter och dödsrelikerna del 1
Premiär: 19 november
Genre: Fantasy, Äventyr
Skådisar: Daniel Radcliffe
Handling: Hogwarts är stängt på obestämd tid, och Harry säger till Ron och Hermione att även om skolan öppnar så tänker han inte återvända utan ägna sig åt att försöka besegra Voldemort en gång för alla.

Det är dags att säga adjöken till trollkarlsskolan, lärarna, eleverna och inte minst Harry Potter och hans vänner. Under den sjunde och sista årskursen får Harry slutligen veta vad hans öde har i beredskap, medan den oundvikliga sista striden mot Lord Voldemort närmar sig.

Och om man ska tro författarinnan, blir detta inte bara slutet för bokserien utan också för två av karaktärerna. J.K. Rowling planerar att ta livet av några personer för att förhindra att andra författare fortsätter på Harry Potter-sagan utan hennes medgivande.

”Harry Potter och Dödsrelikerna" släpps i bokform sommaren 2007 och når Sverige några månader senare. Och så snart arbetet med den sjätte filmen är avslutat någon gång nästa år, påbörjar inspelningen av den sista filmen.

Förväntningar: Otroligt stora förväntningar. Harry Pottersagan går mot sitt slut.
Trailer:



DECEMBER

Film:
 Berättelsen om Narnia : Prins Caspian och skeppet Gryningen
Premiär: 10 december
Genre: Familjefilm, Fantasy, Äventyr
Skådisar: Ben Barnes
Handling: "Kung Caspian och skeppet Gryningen" handlar om när Lucy och Edmund, tillsammans med sin kusin Eustace, återigen är i landet Narnia. Denna gång för att hjälpa kung Caspian att hitta sju riddare. För att hitta dem måste de segla långt, långt ut på havet. Under resans gång råkar de ut för drakar, dvärgar och försvunna krigare innan de når världens ände.
Förväntningar: Dom två första filmerna var mysiga. Inget tar Sagan om Ringen men detta är bättre än en dålig komedi eller en dålig dramafilm.
Trailer:



Där är alla filmer som jag vill se iår. Det kommer säker komma mer framöver. Varje gång jag sett en av dom här filmerna så får du en redovisning om vad jag tyckte.

Lista över alla filmer 1-13. Från den film jag är mest hajpad på till den jag är minst hajpad på som jag ändå ska se.

1. Vägen
2. Robin Hood
3. Harry Potter och Halvblodsprinsen del 1
4. Shutter Island
5. Little Fockers
6. The Expendables
7. Narnia: Caspian och skeppet gryningen
8. The Baster
9. Inception
10. Karate Kid
11. Prince of Persia
12. Percy Jackson: Kampen om åskviggen
13. En galen natt

Kommentarer
Postat av: Anonym

Alice in wonderland!?!?!?!?

2010-01-16 @ 00:51:37
Postat av: Bato

Jo jag tänkte på den först men ångrade mig när jag insåg Tim Burtons senaste filmer med Depp. Sweeny Todd och Kalle och Chokladfabriken. Tycker dom var för barnsliga. Men självklart ska jag se Alice.

2010-01-17 @ 13:06:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0