Star Wars - Episode II: Klonerna Anfaller

När alla sover i Kroatien hade jag tänkt mig att se alla Star Wars-filmer. 6 stycken totalt ska plöjas. Kommer skriva ett omdöme om varje film.

Alla Filmer (Klicka på dom för att läsa)

Star Wars 1
Star Wars 2
Star Wars 3
Star Wars 4
Star Wars 5
Star Wars 6



Film: Star Wars - Episode II: Klonerna Anfaller
År: 2002
Speltid: 2 timmar 22 minuter
Regissör: George Lucas
Skådespelare

Ewan McGregor   –  Obi-Wan Kenobi
Hayden Christensen   –  Anakin Skywalker
Natalie Portman   –  Senator Padmé Amidala
Ian McDiarmid   –  Överkansler Palpatine/Darth Sidious
Samuel L. Jackson   –  Mace Windu
Christopher Lee   –  Greve Dooku/Darth Tyranus
Frank Oz –  Yoda (röst)
Temuera Morrison   –  Jango Fett
Anthony Daniels   –  C-3PO
Kenny Baker   –  R2-D2
Leeanna Walsman   –  Zam Wesell
Silas Carson  –  Nute Gunray
Daniel Logan   –  Boba Fett
Ahmed Best   –  Jar Jar Binks (röst)

Handling: Jediriddaren Obi-Wan Kenobi (Ewan McGregor) och hans kunskapshungrande lärling Anakin Skywalker (Hayden Christensen) får i uppdrag att skydda Padmé Amidala (Natalie Portman), som har blivit senator.

Efter att ha stoppat ett mordförsök på Padmé får Obi-Wan i uppdrag att försöka spåra den skyldige men spåren leder till planeten Kamino,där Kaminoborna har byggt en armé av kloner.Det visar sig att prisjägaren Jango Fett låtit klona sig frivilligt.Obi-Wan misstänker Jango Fett och försöker gripa honom, men han misslyckas.Han lyckas däremot kasta en sändare på Jangos skepp. Obi-Wan förföljer Jango genom rymden,tills de kommer till planeten Genosis. I en rymdstrid mellan Obi-Wan och Jango Fett krossas nästan Obi-Wan.Detta är också vad Jango tror,så han fortsätter ner mot planetens yta.Men Obi-Wan lyckades gömma sig och fortsätter förfölja Jango. Det visar sig att Geonosis folk har anslutit sig till Separatisterna,och Obi-Wan blir fångad.


Boba och Jango

Eftersom Obi-Wan åker på detta uppdrag, lämnas Anakin att ensam försvara Padmé och de beger sig till hennes hemplanet Naboo, där de inleder en förbjuden kärleksaffär.

Anakin får reda på att hans mor på ökenplaneten Tatooine har varit saknad i en månad, hon har kidnappats av sandfolket. Anakin åker dit och hittar henne men hon dör i hans armar. I sitt raseri dödar han allt sandfolket i den lilla byn.


Förbjuden kärlek leder till Leia och Luke.

Sedan får Anakin och Padmé besked om att Obi-Wan blivit fångad. De beger sig till Genosis, trots att Anakins uppdrag var att skydda Padmé. De lyckas komma in i en fabrik, där man tillverkar Stridsrobotar (battledroids). Anakin och Padmé lyckas inte befria Obi-Wan, utan de blir också fångade.


Obi-Wan och Anakin

Under en avrättning av Obi-Wan, Padmé och Anakin, anländer alla jedi,och många klonsodlater.Det visade sig att klonarmén var byggd åt Republiken.Efter detta inleds en stor strid med syfte att delvis driva ut Separatisterna,delvis att fång Greve Dooku (Lord Tyranus),som gömt sig här. Obi-Wan och Anakin blir flygna av ett Gunship till stället där Dooku finns. Det blir en ljussabelstrid, i vilken både Obi-Wan och Anakin skadas.(Anakin förlorar handen och Obi-Wan blir skuren i benet. Precis när Dooku ska döda de båda jedierna, så kommer Yoda. Greve Dooku lyckas fly. Anakin får en cyborghand. De sista minutrarna pratar Yoda och Obi-Wan:

Obi-Wan: - Utan klonerna hade vi inte vunnit!
Yoda: - Vunnit? Vunnit säger du? Nej,nej...börjat har klonkrigen...

Min åsikt:
En bra uppföljare. Jag tycker själv att alla dom här tre nya filmerna fått aldeles för hård kritik. Skulle det varit tvärtom (att dom här gjordes för 30 år sen) så skulle Episode I, II och III vara kult och IV, V, VI vara sämre.

Till en viss del älskar jag att vi är konservativa vad gäller konsten film, men det måste ändå vara till en viss gräns. Jag som inte är besatt av Star Wars tycker dom nya filmerna är sjukt snygga och har en Star Wars känsla. Det är ju trots allt samma Regissör som gjort dom. 

Självklart är dom gamla bättre. Men det är just för att det är barndomsminnen och att man gillar Luke, Darth Vader och Ewoks så mycket. 

Den andra delen i Hexalogin Star Wars börjar med en jakt över gator, på gator, i byggnader, på byggnder efter en hitman som försökt döda Padme. Redan här ser man hur Anakin börjar bli mörkare då han hela tiden ifrågasätter sin mästare. 

Man ser honom gå mot den mörka sidan genom hela filmen. Jag vet inte hur det är med er Star Wars fans, och Steffe. Men jag ÄLSKAR Ewan McGregor. Jag skulle kunna plantera honom på ett fält och få massor med honom. En egen klonarmé med Skottska hunkar som är så sjukt bra på att agera. 

Han tar över den här filmen efter Qui-Gon, och bär den med bravur. Sen tycker säkert ni andra att Alec Guiness är en klassisk Obi-Wan. Det var sjukt längesen jag såg del IV, men jag gör det snart, och då gör jag bedömningen. Men jag har för mig att han slåss mot Vader och är så dålig så klockorna stannar, oavsett om det är 1977 eller 2011. 

Det stora hela med Star Wars är annars att det är väldigt mycket onödigt mellan alla lasersvärdsfighter mellan ljust och mörkt. Mycket Republikprat hit och Kanslerprat dit. Man vill ju se mer lasersvärdsfighter. Nu är det en fight på slutet av varje film i 10 minuter. Alla andra gånger dom använder svärden slåss dom mot anorektiska robotar som inte ens skjuter mot dom utan bara är där som ett mellanmål så vi ska se hur bra alla Jedis är på att blockera laser och en otroligt malplacerad Samuel L Jackson som spelar baseboll vid ett tillfälle (där jag spydde upp lite av mina musslor)

Men trots min sågning så är det endå en film som är underhållande och bättre än allt som är likt den. Den är som Sagan om ringen helt överlägsen i sin genre. Så varken Star Trek eller Harry Potter är nära. Dom lever på resterna av dom stora kungarna vad gäller filmkonst dom senaste 50 åren. Tack George Lucas och Peter Jackson för det.

Det absolut bästa är ändå att man har den bästa filmen av den här triologidelen kvar och deras casting av Anakin.
  

Betyg: 3 av 5




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0