OS - För inte bara samman länder, utan mina känslor för andra sporter än Fotboll och Tennis

Vad gäller fotboll och tennis så har jag inte missat mycket i mitt liv. Eftersom det är just...mitt liv. Sporter som Basket, Handboll, Simning, Damfotboll är för mig och för mina kompisar sporter som man fullständigt skiter i. Sporter där man suckar varje gång man slår över till Eurosport och bara mår illa av.

OS i Kina har därför en stor betydelse för mitt sportår 2008, den för mig närmare sporter jag aldrig skulle se i vanliga fall.
- Simning, helt fantastiskt att följa Phelps jakt på 8 guld och alla världsrekord som slås.
- Basket, en ny favoritsport, iaf när USA spelar, vilken match mot Kina i premiären.
- Damfotboll, aldrig har jag varit så tolerant som detta OS på tjejfotboll. Jag sitter fastbiten och skriker bra älskling till Svensson och Seger.
- Handbollen har tyvärr helt tappat gnistan för mig eftersom vi är så fruktansvärt dåliga, sen är vi inte heller med och då svalnar sporten allt mer.


Thunder from down under - LeBron James

Jag tror mycket beror på att OS är det största inom alla andra sporter än EM och VM. I fotboll vinner du helre ligan, CL, EM, VM än att ens ställa upp i OS. Samma sak har det varit för tennis i många år. Men kul att det har blivit som en Grand Slam nu och att spelarna kommer dit och ger allt.

Då ska du veta att friidrotten inte har börjat än. Där är det för mig som ickenörd i friidrott självklart 100 metersfinalen som är störst.

OS har iaf höjt sig i mina ögon och jag tror många håller med mig. Nu ska jag se slutet på Sverige - Kanada i damfotbollen, sedan blir det simning.

//OS-Bandieran


BRA ÄLSKLING!


Why so serious?

Film: Batman, The Dark Knight
När: Torsdag den 24e juli 2008 kl 23.00 
Var: Rigoletto


About: Jag, Steffe, Danne och Shpat hade hämtat ut biljetter och spikat en fantastiskt filmtorsdag. Batman Begins hemma hos mig skulle följas upp med The Dark knight premiär direkt efter. Ett problem bara, Shpat kunde inte komma. Anledning? Han hade tappat sina nycklar när han badade samma dag. Tråkigt men sant,  vi andra såg iaf första filmen hos mig. Men förväntningarna på den andra filmen var skyhöga, Chrippe Bale hade satt ett fantastiskt bra avtryck i den första filmen och gestaltat läderlappen på ett sätt som man aldrig tidigare skådat. Film nummer två skulle få en ny karaktärgestaltning, på ett sätt som för mig är förevigat och odödligt.
 

Ledgers sista klara roll blev som väntat en succé, ett fel bara, man får aldrig
mer njuta av den charmige australiensaren på vita duken igen.


Man visar i denna film att man verkligen tagit superhjältefilmerna till en helt annan nivå än tidigare. Detta kändes som en "mission impossible" (Skydiving från en skyskrapa), "Bond" (Glassa på en jakt och hoppa in i vattnet när ett stort flygplan hämtar dig) och en superhjältefilm mixat tillsammans. Lägg då till världens bästa Heath Ledger, En tråkig Katie Holmes som byts ut mot en mycket mer seriös lillesyster Gyllenhaal och Batman med stort B, Christian Bale.

Filmen i sig är en bra actionfilm, men det är allt runtomkring som gör den mästerlig i mina ögon, man spelar mycket på att alla goda kan bli onda, något som blivit allt mer förekommande i superherogenren. Oavsett vem du är eller vad du gör kan du ramla ner i fällan, med det menar jag Harvey Dent som blir Twoface. Det fantastiska är gestaltningen som Ledger gör och på sättet han gör det. Jokern 2008 är ingen rolig karaktär på något sätt, han försöker inte vara rolig, han är bara så psykiskt störd så att du och jag kan skratta åt när han på ett avslappnat och urflippat vis kan döda folk, spränga bygnader, som om inget har hänt. Han skiter fullständigt i om han lever eller dör. Det är för mig den optimala skurken, för inga pengar eller motiv, bara ren glädje att förstöra, "To see the world burn" som Michael Caine skulle sagt.
 
Jag tänker inte gå in något djupare i filmen, det får andra göra, jag är ingen filmkritiker nånstans, egentligen är väl ingen det. Film är en smaksak, visst finns det generellt bra och dåliga filmer som "Nyckeln till frihet" och "Date Movie" men alla tycker olika så jag tycker det är helt ologiskt att låta nördar sitta och se på film och tycka till om dom.

Gör som jag istället, skriv vad du tycker i en blogg och lek bonito på skoj.

Nu är jag en ganska så sofistikerad och irionisk bloggare så självklart får filmen betyg 1-5.

Den får 4,5 av 5 möjliga


  • Roger Federer SUI (2)
    Nu har det hänt, det jag skrev om i förra inlägget. Roger Federer förlorade tidigt mot Karlovic i Cincinattis Masters turnering och tappar med största sannorlikhet förstaplatsen på rankingen på 5 år till Nadal. Jag älskar dig Roger.
  • Välkommen säger vi till Rafael Van Der Vaart som idag skrev på för Real Madrid. Får vi hit Crippe också så vinner vi trippeln.
  • Bygger om i min Walkin Closet, nytt golv. Du får se sen, jag laddar upp bilder så fort allt är klart.
  • Ikväll ska jag hem till päronen och äta middag, sen blir det säsongsavslutningenLost med min vän Steffe, kanske hinner med att kicka his butt på PES också. Jag skoja bara, Steffe är jämn med mig, jag skoja igen det är han inte. Varför skrattar du? Allvarligt nej!
  • Det Svenska popbandet DB är snart ute med sin andra låt på sin omtalade skiva, det är en cover BSB-hiten "Show me the meaning" och är klar om någon vecka. 
  • Jag ska spara ut mitt hår nu. (Håll käften Steffe och Joss)
  • Y-front rocks!


 


RSS 2.0