Andrea Doria 6 matcher kvar 2010

Nu gäller det att vi biter ihop och kör dom sista matcherna, då går vi upp. En fantastisk vändning i söndags från 0-2 till 3-2!


Fest

Va på en sjukt mysig Björn Axén fest med Nathalie i helgen. Hade svårt att välja kläder som vanligt men det blev det här.


04.49

är klockan och Roger Federer gör om bedriften som han gjorde mot Djokovic förra året i U.S Open. Nämligen att bli lobbad och slå en vinnare mellan benen. Jag fotade reprisen.







Inte ofta...

Man är vaken såhär sent längre...

så att ingen kompis av mina 467 är online!


Roger är igång!

Klockan är nu 04.07. För 27 minuter sen började Roger Federer sin match mot Argentinaren Dabul, precis nu tog första set slut. 6-1 till Schweizaren.









Kläderna är som vanligt eleganta.


Kvällströjan


Dagströjan


Natt!

Hela Gröndal sover. Jag öppnar min balkong för en sekund för att fylla min 43 kvadrats lägenhet med lite kall luft. Tvärbanan har slutat gå. Alla småkids har för längesen somnat...ingen är här utanför. Min tv har stått på kanal 12 hela natten, Eurosport är kanalen. U.S Opens 1:a dag och första omgång.

Jag har suttit uppe och väntat på min stora idol Roger Federer, klockan är nu 02.31.

På Arthur Ashe Stadion spelar Venus Williams en förstaomgång. Efter henne kommer Roger in. Det sköna med att det är Williams är att man vet att hon vinner två raka, alla andra damer ger bort sin serve 6 gånger och det blir alltid tre långa set när man väl väntar på herrmatcherna.

Så jag kollar istället på Eurosport två, som av någon anledning är på kanal 70 och inte 13.

Evighetsmaskinen Lleyton Hewitt spelar mot Mattheu, en fransman som spelar helt sagolikt. Hewitt älskar underlägen, han låg under nyss med 2-0 i set 4-4 och egen serve 15-40. Två breakbollar, den ena vinner han direkt på serven. På den andra missar han förstaserven och Mattheu kliver in i banan, då kickar Lleyton ut serven och linjemannen skriker OUT!!!!

Break och Mattheu ska serva för matchen!

Tror alla...

Hewitt tar till det som heter Hawk-eye, flera kameror som följer bollen, där man kan utmana domslut, och Hewitt får rätt!!! Servar bra i dom två nästa poängen och vips så ska Mattheu serva för att hålla sig kvar i setet istället för att serva för matchen.

Självklart blir han bruten och Hewitt skriker C'mon över hela arenan. Jag har en hatkärlek för honom. Han har vänt 0-2 underlägen 6 gånger innan, jag tror inte det räcker hela vägen ikväll men han kämpar alltid.

New York kommer vakna snart, klockan är 20.40 hos dom nu, och snart ska han in, Mästaren.

Glöm det jag skrev innan, då ledde Williams med 4-1 men i sann tjejdålig anda så har den vilsna Italienskan kommit tillbaka och det står nu 4-4. Roger kommer in på banan klockan 4, då sover jag garanterat.

Återkommer antingen senare eller imorn bitti....

 

 

DB kommer med nytt snart!

I'm Already There kommer snart.


Bunkra upp inför natten!

När alla ni sover och min tjej ligger som en liten kattunge i vår stora säng i sovrummet inatt, då tänder jag lite värmeljus, bär ut en filt och tar ut allt jag köpt in inför Roger Federers första match i U.S Open.

 
Kommer bli lite gott te med Chokladkakor. Lite varm Kantarellsoppa och mackor. Lite plommon. Lite chips och dipp. Lite god saft som legat i frysen så den är en slush ice.

puss

U.S Open 2010!

Idag börjar den sista grand slamen för 2010.

Jag älskar alla Grand Slam. Australian Open är en underbar start på året. Roland Garros en klimax på en lång och tuff grussäsong, Wimbledon som ett VM i tennis med sin kultstatus och underlag och då U.S Open, som rundar av en tuff Amerikansk Hard Court säsong.

Roger vann turneringen innan U.S Open och mina förväntningar är höga på min stora idol.

Här har du upplägget för Nadal och Federer i omgång 1 och mitt tips för hur det går i turneringen för dom:

1. Rafael Nadal - Teymuraz Gabashvili
Kommentar: Rafa tar detta med 3-0. kanske det första setet som går till tiebreak men annars klarar världsettan av det enkelt.
Så går det för honom: Han kommer glida fram till en tredje omgång där han kan möta Kohlschreiber som han kan ha svårt mot, kommer naturligtvis gå vidare även därifrån och kommer få en tämligen lätt lottning i fjärde omgången, där Feliciano Lopez är det största hotet. Ferrer, Nalbandian eller Verdasco väntar dock i en knallhård kvartsfinal. I semin tror jag det tar stopp mot Murray eller Berdych.


Har aldrig vunnit U.S Open, inte ens varit i final.

2. Roger Federer - Brian Dabul
Kommentar: Den bästa tennisspelaren genom tiderna kommer vinna med 6-4 7-5 6-2 som vanligt. Funkar serven för honom blir det ännu större siffror, men det gör dom inte. Spännande att se vilka kläder han väljer också. Kommer ha ett svart ställ tror jag.
Så går det för honom: Möter en tysk garanterat i andra omgången Beck eller Berrer. Kommer gå vidare rätt enkelt där med. Sedan kommer en lurig tredjeomgång mot Lleyton Hewitt, som kan bli tuff. Deras möten är alltid så, antingen tuff eller enkel ur Rogers perspektiv. Hewitt vann dock finalen mot honom i Halle på gräs. 4e omgången kommer vara betydligt enklare. Melzer eller Ferrero väntar troligtvis där. Kvartsfinal och om allt går rätt till och om Robin Söderling håller fokus och höjer sitt spel från dom senaste veckorna så blir det Federer - Söderling. Eller om hårdslående Gonzales kan flaxa till mot Robin. I semifinalen väntar Davydenko, Roddick, Baghdatis eller Djokovic. Av dom är det egentligen bara Djokovic han haft svårt mot dom senaste åren och Serben är under isen just nu. Baggan och Davve slog han förra veckan och mot Roddick har han egentligen bara haft en svår match mot i karriären, i Wimbledon förra året. Lite outsiders finns också på den undre halvan Roger är på. James Blake, Mardy Fish och Richard Gasquet är alla spelare med en sjukt hög högstanivå.


Har vunnit U.S Open 5 år irad och har 6 raka finaler där.

Cmon Roger!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Björn Axén nästa?

Jag klipper mig själv som alla vet, men ibland klipper jag även mina vänner. Här är en helt makalös bild på mig och Chris i Kroatien.


Mitt liv just nu.


Hämtar filmer idag

För dig som känner mig vet att jag är helt besatt av att beställa filmer.

Discshop och cdon är mitt hem, min crack och mitt kaffe.

Kom på att jag har ca 500 filmer på hyllan och inte när lammen tystnar. Vet faktist inte varför, kanske är den för uppenbar att ha på hyllan.

Jag bestämde mig iaf för att beställa lite filmer som jag ska hämta idag.


När lammen tystnar. En av dom bästa filmerna genom tiderna. Ett måste i hyllan, så äntligen kommer den finnas i mitt sovrum.

¨
Sahara. Jag gillar äventyr och har inte sett den här filmen, främst för att jag avskyr P. Cruz. Men jag gillar Steve Zahn och Matthews mage.


30 days of night. Jag älskar zombiefilmer. Den här har min kompis Martin Narvelo rekomenderat och sagt att den är sjukt läskig.


Terminator Salvation. Också en film jag inte sett. Gillar både Bale och Wortington (Avatar) och Terminator är klassiskt, dock har jag en känsla att det inte kommer vara i närheten av Arnolds Terminator.


Vägen. Den här filmen har jag dock sett. Jag äslkar den och är bland det bästa jag sett på bio.

Allt detta kostade 286kr inklusive frakten. Ganska bra för 5 filmer!

puss

Lite låtar att mysa till










Grattis säger vi till....

Roger Federer som i söndags vann Cincinnatis Masters 1000 turnering.

U.S Open here we come!!!!!!!

Han ska tydligen ha ett matchkit för dagsmatcherna och ett för kvällsmatcherna som vanligt. Han brukar ha kolsvart på nätterna, som Batman.

Roger Federer, mer än en tennisspelare.

Fed Trophy

Roger passade på att uppdatera sin Facebookstatus igår.


JC Chasez - better than love

Kan han inte sjunga telefonkatalogen också? för det skulle fortfarande låta bra....


N'sync - I'll never stop


The Expendables - Killporr

Jag har i början av 2010 skrivit en lista på vad jag ska se på bio under året. Efter att jag sett varje film så kommer jag skriva en liten sammanfattning av den här på bloggen. Här är alla 10 filmer jag ska se och hur hajpad jag är på att se de. 1 = otroligt hajpad, 10 = inte hajpad men ska se den.

Filmen som är i fet stil är den jag skriver om idag. Och dom som är i kursiv stil är dom som jag redan skrivit om. Understrukna titlar är dom som jag redan skrivit om, klicka på namnen för att läsa.

1. Vägen 
2. Robin Hood
3. Harry Potter och Halvblodsprinsen del 1
4. Shutter Island
5. The Expendables
6. Narnia: Caspian och skeppet gryningen
7. Inception
8. Prince of Persia
9. Percy Jackson: Kampen om åskviggen
10. En galen natt



The Expendables

Genre:
Action
Längd: 1 timme 40 minuter
Skådisar: Alla kända actionhjältar genom tiderna?
Sällskap: Martin Narvelo
Min åsikt: Helt magisk! Detta är en killfilm utav dess like. Precis vad jag hade väntat mig. Hårda killar som bara kör. Hela storyn är som vanligt rätt löjlig. Stallone vill tillbaka till en ö för att rädda en tjej som han träffat i 5 minuter. Förstår inte varför men nån orsak måste dom ha för att spränga, skjuta och slåss.

Jag och Martin får dock under 1 timme och 40 minuter precis det vi ville ha. Synd att det kändes som den sista versen för grabbarna.

Mitt betyg: 4 av 5


Såhär går det...

...när ens flickvän lämnar äggpaketet på kanten i kylskåpet!!!!!!!!!!!



För guds skull Nathalie!!!!

Mammas kakor!

Min mor är en känd bagerska. Hon gör god mat och goda kakor. Det tråkiga är att jag gillar en tårta och knappt någon kaka.

Men för en vecka sen så gjorde hon det godaste som någonsin gjorts.

Det heter "Cupavci" på kroatiska!

Sockerkaka som är typ fuktig, smält choklad och kokos!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Gammal är äldst

Jag älskar 80- och 90-talsfilmer. Dom känns så enkla och charmiga. Jag har beställt massor av gamla filmer. Oftast är dom rätt barnsliga, som Älskling jag krympte barnen, polisskolan eller t.o.m Beethoven (som jag trodde jag skulle gilla för att jag gjorde det när jag var yngre men som visade sig vara skitdåliga)



Jag beställde en kriminalthriller som jag sett på "Showtime" , en av mina favoritkanaler som bara visar gamla filmer.

Den heter Vittnet vid fönstret, och trots att allas vår Carey Mahoney är med så är den optimal en ledig eftermiddag.

Sen tycker jag att 90-talets actionfilmer skojar med dagens. Man försöker för mycket, både med manus och med effekterna.

Under 80 och 90-talet fanns det inget manus, bara John McKlane mot 30 terrorister, Steven Seagal mot 30 Terrorister, Van Damme mot 30 terrorister och ibland en svagt spelande Keanu Reeves som man älskar i Speed.


John McKlane

Det finns inga riktiga Actionhjältar idag. Därför ska det bli kul att se Expendables idag.




Idag...

...är jag ledig.

Därför åker jag in till stan och möter upp Martin Narvelo för lite killporr (Sylvester Stallones The Expendables) klockan 15.40.

Sen blir det match ikväll med Doria mot Bollmora.

Sen ser jag förmodligen Roger som tar sig vidare från kvarten i Cincy!


Sko(la)

Eftersom jag tycker att 99% av svenska folket har direkt fula skor, då menar jag inte att dom gör det med flit, jag har bra smak, så ska vi prata lite om skor.

Jag ska visa dig lite av mina skor och med vad jag bär dom. Samt vilka världsstjärnor som inspirerar mig för just det skovalet. Jag tycker att man ska kolla på andra och våga hitta olika plagg och skor som man faller för.

Skor: Kängor
Anledning: Traschigt och snyggt att blanda med något stilrent. På vintern är det bekvämt med varma skor. 
Med vilka byxor: Jeans som är lagom tajta eller lite mer baggy, helst slitna. Tycker inte det e snyggt på Chinos eller stuprörsjeans.
Med vilka kläder: Jeans, rutig skjorta, t-shirt, stickat.
Kändisen: David Beckham, Johnny Depp, Fredrik Ljungberg







Mina kängor:





Skor: Converse
Anledning: Världens skönaste sko. Lite tråkigt att alla har den men det är inte många som bär upp den rätt.
Med vilka byxor: Tajtare jeans, chinos eller shorts.  
Med vilka kläder: Preppylook, går även med kostym om man hittar rätt look som inte är för "Armani". Om man som jag vill köra lite nördlook funkar det utmärkt med den här klassikern till sko.
Kändisen: Adam Brody, Zac Efron









Mina Converse:


Skor: Sneekers
Anledning: Sjukt snyggt med lite vidare jeans och baggy shors.
Med vilka byxor: se ovan. 
Med vilka kläder: Street look, t-shirts, jeans.
Kändisen: David Beckham





Mina sneekers:



Skor:
 slitna fin-skor
Anledning: Snyggt till preppylooken eller den slitna varianten.
Med vilka byxor: Tajtare jeans eller chinos.
Med vilka kläder: Stickat, preppy
Kändisen: Johnny Depp, Zac Efron, Adam Brody



Mina slitna fin-skor:



Skor:
Fula skor
Anledning: Du hörde rätt. Om du vill ut och gå eller bara vara lite ironiskt sexig så ska du ta bekväma skor, vilket oftast innebär att det är fula skor.
Med vilka byxor: Vilka som helst, det ska helst se konstigt ut.
Med vilka kläder: Lediga kläder, inget strikt.
Kändisen: Adam Brody



Mina fulskor:



puss

Vem försöker jag lura?

Klockan är 21.30.

Jag säger hej då till min arbetskollega Tina som åker vidare från Fridhemsplan, jag ska byta till gröna linjen mot Alvik för att ta tvärbanan hem till Gröndal.

Efter 15 timmars arbete på G-star är jag helt slut i benen, allt gör ont. 

Min ipod är lila, den är av den näst senaste modellen och har plats för 16gb musik, vilket är mycket. 

Jag brukar ofta klicka på "blanda spår" så jag kan få vad som helst i öronen. Men såhär sent och så trött jag är så byter jag direkt när det är "666", DJ Mangoo eller Pakito. 

Var tredje låt som kommer är Westlife, eftersom jag har ungefär 120 låtar med dom. 

Jag låtstas i mitt huvud att jag vill lyssna på Chris Brown eller Craig David. Jag tycker om dom.

Hoppar på tåget mot Alvik och har Westlifes Shadows på hjärnan. Jag känner verkligen hur jag måste lyssna på den, som att man är röksugen eller kaffesugen.

Vem försöker jag lura?

Westlife är Westlife och tanken av Shanes röst får mig att rysa.

"Menu" "Menu" "Artister" "W" "Westlife" "Shadows"

Pianot börjar...

Jag kollar runt omkring mig och ser en massa männsikor, vissa pratar, vissa lyssnar också på musik, förmodligen Oskar Linroos nya skiva eller Lady Gaga, och jag ler för mig själv med en liten tår i ögat. 

Har dessa männsikor en aning om hur man kan känna inför musiken jag lyssnar på?

"Mornigs after, still lingers, just waking up, i see a shadow of you, making breakfast for two"

Det är Shane Filan som inleder, han gör det fläckfritt och med en sån inlevelse att jag ryser över hela kroppen. Jag vill så gärna att alla i vagnen ska få höra, jag vet att dom inte gillar det, men jag vill...

Hoppar av i Gröndal...

klickar på nästa låt...jag har ingen aning vilken den är, men den råkar bli "I'm already there"...här tänker jag på Liveversionen jag och Danne hörde i Dublin, på deras barn som den är dedikerad till, på att alla tagningar jag lyssnar på där Shane gråter medan han sjunger, på hur jag ska göra när jag och Danne ska tolka den här låten. Jag har jobbat i 15 timmar och det här bandet är en stor del i mitt liv, jag skulle inte kunna leva en dag utan deras sånger.

Tack Grabbar!
 

Mitt nästa resmål? (Från moviezine.se)

Universal Studios överväger att bygga en temapark för "Sagan om Ringen".

Knappt har byggdammet lagt sig efter den nyöppnade temaparken för "Harry Potter", nu planerar Universal Studios att förvandla J.R.R. Tolkiens fantasivärld Midgård till en temapark.

Sajten The One Ring har fått nys om att Universal Studios håller på och testar idén om en sådan temapark, genom att samla ihop folks reaktioner med diverse undersökningar på nätet. Beskrivningen av deras idé lyder så här:

"Föreställ dig en värld du aldrig har besökt förut: det är Midgård, det uråldriga och vackra landet skapat av J.R.R. Tolkien som bakgrund till hans två mest kända skapelser; "Sagan om Ringen" och "The Hobbit". Gå som en vanlig människa bland dvärgar, alver, orcs och hobbitar - alla trogna varelser återskapta och porträtterade i andan från originalkaraktärerna som de uppenbarade sig i böckerna och i filmerna. I detta land kommer du att få uppleva unika åkturer och attraktioner och de mest minnesvärda erfarenheter från Tolkiens värld, såsom Bilbos hem, Isengards fästning och även Mordors mörka värld - där den skrämmande vulkanen Mount Doom är inkluderad."

Det låter dock som ett riktigt dyrt byggnadsprojekt, men ambitionen finns där och vi får avvakta och se huruvida Universal Studios bestämmer sig för att genomföra idén eller om det blir liggandes på idébordet.


Min nya "Tennisjacka"

I höst och framåt kommer jag kliva in på tennisbanan iförd en vit kavaj med ett emblem på bröstet. Precis som min stora idol Roger Federer.

Emblemet har jag designat själv. Jag ville inte göra det exakt likadant som Rogers så jag valde tänkte 50% stilrent och 50% sportigt.



Såhär kan det komma att se ut!



snyggt va?


Andre Agassi

Sitter som vanligt och kollar på ESPN Classic när jag äter frukost. Andre Agassi möter Goran Ivanisevic i Wimbledon finalen 1992.

Agassi vinner matchen efter en tuff 5-settare. Men jag mins bara hans fantastiska stil.

Långt blont hår under en keps som inte var vinklad. Örhänge som hänger, rosa tennisrack.

I Wimbledon var han dock tvungen att ha på sig helt vitt, som alla måste i den turneringen.

Ett tag klev han ut på banan med jeansshorts. I den otroligt konservativa Wimbledonturneringen måste du ha vitt, även Agassi.


River Phoenix - En av världshistoriens vackraste människor

River Phoenix är nog mer känd som Chris Chambers i "Stand By Me".

Han är enligt mig perfektion på hur man kan se ut, lite som Zac och Becks.

Han dog 1993, 23 år gammal av en överdos utanför The Viper Room (Som Johnny Depp ägde) Han var vid sidan av skådespeleriet en kille som avskydde uppmärksamhet, även fast han visste att det var det som krävdes för att lyckas i Hollywood. Han var vegan och stred för att miljön och djurlivet skulle skyddas i världen.

Här är ett litet klipp på honom. Där han är overkligt vacker. Eller vad säger du?




Lite G-star höst!










Mina nya tenniskläder

Hade inget att göra en morgon och beställde Roger Federers nya kit som han spelar med i Toronto just nu. Shorts och Pikétröja.


En ljusrosa variant. Detaljerna är identiska med hans Wimbledontröja. Ränderna gör att det ser ut som en smokingskjorta.






Bruna shorts är det snyggaste jag sett till den rosa pikén.

 


Becks är lite överallt

Becks börjar inte bara bli äldre, utan även mer långhårig än vad han varit dom senaste två åren.


här vid Heathrow Flygplatsen i London.


Sen på Teen Choice awards som vanligt...


...med en surfbräda. Borde han inte tunna ut sidorna?


men det gör inget när han ser ut såhär. Han besöker en träningsmatch som Real Madrid spelar. Ronaldo är kär, jag förstår honom. Bedvid han Pepe, Marcelo och Higuain som inte ser honom...


Men sen ser han honom och det blir en värme mellan dom...


Där dom skakar hand...

 

Dom 10 bästa sångarna enligt mig genom tiderna.

Eftersom det absolut inte går att säga vem av dessa herrar som är bäst så gör jag ingen top 10 lista. här kommer dom tio bästa sångarna enligt mig genom tiderna. Detta baseras främst på liverösten inte dom som är bra i studio.

Bryan Adams
Varför:
Hans röst är unik och han har överlevt i tre decenium med sin musik. Den hesa stämman gör att han kan köra en ballad som får en att rysa och en rocklåt som får en att festa.
Mina favoriter: Heaven, Please Forgive me, Cloud number nine, Summer of 69, Everything I do...
http://www.youtube.com/watch?v=Z7b37l_B4vI

Justin Timberlake
Varför:
En av världens bästa artister rent showmässigt och dansmässigt nuförtiden glöms oftast bort inom sången. När han under sina år i Nsync totalt dödade allt i falsettväg så var man som en liten flicka. Hans första vers i This I Promise you är kanske det varmaste som gjorts.
Mina favoriter: Alla låtar med N'sync, What goes arround, Never Again och Sexyback.




JC Chasez
Varför:
Är en bättre sångare än Justin. Han kan allt. Han är otroligt underskattad och otroligt okänd för att vara så bra som han är.
Mina favoriter: Allt med N'sync, Force of gravity.



Shane Filan
Varför:
Jag har svårt att finna ord för vad jag tycker om hans röst. Han sjunger aldrig falskt, sätter alla höga toner och har en luftstämma som man vill smeka sig själv till. Samma sak här som i Justin och JC. Är du en pojkbandssångare blir du inte stämplad som en bra sångare, fast du sjunger bättre än Michael Jackson.
Favoriter: Allt som Westlife gjort.



Brian McKnight
Varför:
Han har den bästa bredden i världen. Kan sjunga högst av alla killar och har en magisk falsett.
Mina favoriter: One last cry, Show me the way back to your heart.



Richard Marx
Varför: Lite mindre hes än Bryan Adams men jag tycker han sjunger bättre och har bättre låtar. Under 80-talet var han som bäst.
Mina favoriter: Right here waiting, Hold on to the nights och många fler.



Shayne Ward
Varför:
Live är han magisk och har några låtar som jag rankar på top 20 genom tiderna.
Mina favoriter: Breathless, Something worth living for och många mer



Darren Hayes
Varför:
Overklig. Falsetten är med JT bäst i världen. Även om jag inte är världens största Darren Hayes fan så älskar jag rösten.
Mina favoriter: So beutiful, I wish you heaven, Insatiable.



Brian Littrell
Varför: Bäst i BSB, inte bättre än AJ, men liksom bättre. Har en sjukt bra stämma när han sjunger lågt.
Favoriter: Allt med BSB.




Lee Ryan
Varför: Han sjunger som ett instrument! Och skämde ut alla andra i sitt pojkband Blue med sin röst.
Mina favoriter: Breath Easy, How do I, Stand up as people.


Fotbolls-shoot!




RSS 2.0