Eurovision Song Contest Final 2012

Först tar vi alla 26 bidrag ur mitt perspektiv, sen listar jag 1-26 på den ordningen jag vill det ska bli.

Uselt!
Varken bra eller dåligt
Bra
Mycket bra
Magiskt!



1. Storbrittanien
Artist: Engelbert Humperdinck
Låt: Love Will Set You Free


Min kommentar: En helt okej ballad som låter mer som en Disney/Musikallåt än en schlagerballad. Gillar ändå att han kör med klassisk kostym och slips och bara sjunger. Behöver inte se ut som trollkaren från OZ bara för att det är Eurovision. Sen är det bara en bonus att han ser ut som en högt uppsatt chef i Las Vegas på 70-talet eller Biff Tannen från Tillbaka till Framtiden 2 när han är rik.

Lookalike: Biff Tannen som framgångsrik - Tillbaka till framtiden 2

Betyg











2. Ungern
Artist: Compact Disco
Låt: Sound Of Our Hearts


Min kommentar: Inledningspianot är magiskt. Hans verser däremot är tvärtom vad magiskt är. För mycket luft, dålig luft, inte Shane Filan luft. Men då och då spricker han upp och jag får Darren Hayes vibbar. Otrolig skitsofeeling på detta nummer. Ett försök till arenalåt och man lyckas nästan.

Lookalike: Lätt överviktig Joseph Fiennes, Skådespelare

Betyg




3. Albanien
Artist: Rona Nishliu
Låt: Suus


Min kommentar: Tittar jag bort är det mycket bättre än när jag tittar. Hon ser ut som Drakulas dotter, när Gary Oldman spelade honom. Rösten är riktigt bra på dom höga tonerna, men vad är det för hållning kvinnan har? Som en gam. Låten glöms bort direkt efter man hört den.

Lookalike: Björk, Artist

Betyg



4. Litauen
Artist: Donny Montell
Låt: Love Is Blind


Min kommentar: Okej han är helt hjärndöd som kliver in med ögonbindel. Det första man tänker på är en vilsen baltisk pojke som gått vilse från sin skolbal, eller blivit ditlurad av sina kompisar med ögonbindel. Kläderna är för stora. Sen öppnar han käften och jag älskar första halvan av låten. Allt sitter och jag tänker att detta kan vinna hela skiten. Jag får vibbar av EMD-Mattias till och med.

Då åker bindeln av, och det som sker efter önskar jag aldrig hänt. Helre att han har ett öga under bindeln än det han gör senare. Då blir det disco, en genre jag älskar visserligen. Men hans Michael Jackson moves och upptemposång är riktigt dåliga.

Lookalike: Nick Jonas, Jonas brothers

Betyg




5. Bosnien & Herzegovina
Artist: Maya Sar
Låt: Korake Ti Znam


Min kommentar: Hon sjunger bra, älskar panflöjten, men inget mer. Den lyfter aldrig, den är en bakgrundmusik till en riktigt dålig kärleksfilm. Korake Ti Znam betyder för övrigt "Jag kan dina steg". Hur mycket folk än uppskattar att folk sjunger på sitt eget språk så kan jag inte tycka det är samma visa varje gång med Serbien, Kroatien och Bosnien. En ballad, äldre man eller yngre kvinna. Låter som en och samma låt, och ingen skulle väl märka om dom skickade samma låt i 10 år i rad? Den gången man gjorde nått nytt så vann ju Serbien, även om det var en ballad så var hon iaf lesbisk, det är alltid nått.

Lookalike:
Nicole Eggert, Baywatch

Betyg




6. Ryssland
Artist: Buranovskiye Babushki
Låt: Party For Everybody


Min kommentar: Ena sidan av mig, vilket är 5%, vill att dom ska laga pannkakor till mig och natta mig på kvällen. Andra sidan däremot, vill ta alla och göra en utspark dit dom kom ifrån. Att försöka vinna charmpoäng och sympatiröster med äldre tanter är ju bara regeringens påhitt från Ryssland. Inte så att dom själva från sin mjölkby i bergen skickade in bidraget och sa "Vi vill till Baku". Med ett namn som är lika krångligt som världens bästa Dodgeballtjej och flackande blickar gör detta till det mest överskattade bidraget i tävlingen. Mycket bättre än många, men det enda bra är deras beat, som kommer skörda stora framgångar i Visby om Klaas gör en remix på den, dom äldre kvinnorna är då helt bortglömda, och förmodligen inte vid liv. ÖVERTRAMP jag vet.

När i låten sjunger dom "Party for Everybody"?

Lookalike: Krösa Maja från Emil i Lönneberga

Betyg



7. Island
Artist: Greta Salóme & Jonsi
Låt: Never Forget


Min kommentar:
Först och främst, är det Michael Carrick som sjunger? Allt i låten är genomuselt. Jag klarar knappt av att lyssna klart på den. Dom andra låtarna innan kan man ändå lyssna klart, men detta är så dåligt så man får panik. Sjukt att den är bland förhandsfavoriterna.

Lookalike: Michael Carrick , Manchester United

Betyg



8. Cypern
Artist: Ivi Adamou
Låt: La La Love


Min kommentar: Jag gillar det. Inte bara för att hon liknar Anne Hathaway, utan för att den sätter sig på skallen. Gillar dom klassiska upptempolåtarna från Grekland och Cypern mycket mer än balladerna från balkan. Enkelt att komma ihåg och bra beat. Älskar att hon inte kan Engelska, får Innakänslor.

Lookalike: Anne Hathaway

Betyg




9. Frankrike
Artist: Anggun
Låt: Echo (You and I)


Min kommentar: Låter modern och kommer spelas i sommar. En av få låtar som låter modern. Annars skulle man lätt kunna ta tävlingen för att utspela sig på 80-talet. Har dock endast hört detta på inspelning, inget live. Vi får se om hon sätter allt i finalen.

Lookalike: Thandie Newton, Skådespelerska

Betyg




10. Italien
Artist: Nina Zilli
Låt: L'Amore È Femmina


Min kommentar: En italiensk version av Gwen Stefani i utseendet. Låter också väldigt inne. Lite som Tysklands Lena som vann med Satelite för nått år sen. Amy Winehouse-style. Låter som en radiohit efter första tonen.

Lookalike: Gwen Stefani, Sångerska

Betyg




11. Estland
Artist: Ott Lepland
Låt: Kuula


Min kommentar: Ni vet hur mycket jag älskar röster, och ballader, speciellt när dom framförs av killar (om det inte är Celine, Mariah eller Whitney på 90-talet). Så när han kliver in och sätter varje ton, har en lite halvhes röst och att jag inte förstår ett enda ord som sjungs men ändå får rysningar, då är det bra. Lookaliken här är skrämmande, håll i dig nu, Chris O´Donnell, mer känd som Batmans medkämpe Robin.

Kuula betyder lyssna, och det gör jag gärna om och om igen.

Lookalike: Chris O'Donnell, Skådis

Betyg




12. Norge
Artist: Tooji
Låt: Stay


Min kommentar: Benny Benassi - Satisfaction inleder låten, lite "Stay" med Guetta och Willis, Eric Saades kläder och men in tights-tights. Lägg på lite falsksång så har du den Japanska maträttens hela nummer.

Lookalike: En arabisk Peter André

Betyg




13. Azerbadjan
Artist: Sabina Babayeva
Låt: When The Music Dies


Min kommentar: Bra sång, dock bara hört det på inspelning. Men chansen att Azerbadjan vinner igen är lika stor som att Sverige vinner EM i fotboll i sommar.

Lookalike: Sibel, Artist

Betyg




14. Rumänien
Artist: Zaleilah
Låt: Mandinga


Min kommentar: Bra folkmusik, dock klär hon sig och sminkar sig som alla tjejer i Kista centrum gör. Nu är hon på scen och inte ute och handlar 12 på dan. Låten sätter sig, men det är nått över den som gör mig illamående.

Lookalike: En Kardashian

Betyg




15. Danmark
Artist: Soluna Samay
Låt: Should've Know Bette
r

Min kommentar: Låter som en skolklass som spelar upp en låt på avslutningen. Låten är bättre än utstyrsel och framträdande. Om du ska stå som tjej och vara lite tuff med gitarr och sjunga, kolla på Lisa Miskovsky.

Lookalike: En spritfet Justine Henin, Tennisspelerska

Betyg



16. Grekland
Artist: Eleftheria Eleftheriou
Låt: Aphrodisiac

Min kommentar: Också ett land som skickar samma låt varje år. Detta är dock bra, fartfyllt och glatt. Sången är dock inte där, och Grekerna skickar som vanligt sin snyggaste tjej, kanske inte den bästa. Likadant som italienarna anställer sin snyggaste tjej till Sporten.

Lookalike: Cheryl Cole, Sångerska

Betyg




17. Sverige
Artist: Loreen
Låt: Euphoria


Min Kommentar: Visst semin var lite skakig, men lite mer klarare verser så är det ett skämt om vi inte vinner. Den enda låt som skulle kunna vara med på Billboardlistan utan att skämmas. Den är mystisk, välsjungen, dansvänlig och känslosam. Har aldrig varit såhär bakom någon låt vi skickat till Eurovision. Inte många bidrag som låter som en vinnarlåt när man hör den. Varje gång man hör den så är det som att hon sjunger den efter tt hon vunnit. Heja!

Lookalike: Chamakh med långt hår, Arsenal, Fotbollsspelare

Betyg




18. Turkiet
Artist: Can Bonomo
Låt: Love me back


Min kommentar: först likheterna. Sasha Baron Cohen och Steve-O från Jackass. Nu till låten. Skitdålig.

Lookalike: Sasha Baron Cohen och Steve-O.

Betyg




19. Spanien
Artist: Pastora Soler
Låt: Quédate Conmigo


Min kommentar: Stanna hos mig är en fin ballad. Hon sjunger bra (iaf på den inspelade versionen). Har lite svårt för hennes utseende, jag vet inte vad det är, men hon ser inte mänsklig ut. Men nu tycker jag det får räcka för Spanien. Världsmästare och Europamästare i fotboll, Rafael Nadal i Tennis, Real Madrid och Barcelona i klubblagsfotbollen, ska dom vinna detta nu också så är det helt sinnesjukt.

Lookalike: Alien, från Alienfilmerna.

Betyg




20. Tyskland
Artist: Roman Lob
Låt: Standing Still


Min kommentar: Freddie Prince Jr möter Ashton Kutcher. Äntligen en snygg kille som är med i tävlingen. Det är tillräckligt känsligt och tillräckligt hårt på samma gång. Jag tror på den här, eller jag gillar den här, man vet ju inte vad ett land som Albanien gillar för musik.

Lookalike: Någonstans mellan Freddie Prince jr, Ashton Kutcher och Xabi Alonso.

Betyg




21. Malta
Artist: Kurt Calleja
Låt:  This Is The Night


Min kommentar: Sjukt bra inledning på låten, refrängen är även den catchig. Tror den här kan gå väldigt långt. Samtidigt kan den falla mellan alla stolar och glömmas bort. Sticker inte ut på något sätt.

Lookalike: En äldre version av Liam Aiken, Lilla pojken i Vid din Sida.

Betyg




22. Makedonien
Artist: Kaliopi
Låt: Crno i Belo


Kommentar: låten betyder Svart och vitt. Jag tycker den är riktigt tråkig. Ett sömnpiller. Hon har varken utstålning eller rösten som krävs för att vinna.

Lookalike: Laura Pausini, sångerska

Betyg



23. Irland
Artist: Jedward
Låt: Waterline


Min kommentar:
Tycker låten är bättre än många. Kanske för att det är Irländska som jag blir varm i hjärtat av. Har annars väldigt svårt för dom två dampungarna. Bra sång och cool show som vanligt dock.

Lookalike: Danny x2, Artist

Betyg




24. Serbien
Artist: Zeljko Joksimovic
Låt: Nije Ljubav Stvar


Min kommentar: Inledningen skulle kunna vara inledningen på en storlagen film, likt Sagan Om Ringen. Jag ryser när han sjunger. Han tar ut balkanballadeerna till sin maxgräns. Det blir inte bättre än såhär. Känslan och säkerheten i rösten är otäck. Detta kan vinna allt!

Lookalike: Dario Srna, Kroatisk fotbollsspelare

Betyg




25. Ukraina
Artist: Gaitana
Låt: Be my Guest


Min kommentar: Dragqueen som sjunger så surt att jag får citronsmak i käften. Sen är det en ren kopiering av When love takes over, skillnaden är bara att Kelly Rowland sjunger fantastisk. tycker även han inleder låten för högt.

Lookalike: Alla Dragqueens i världen.

Betyg




26. Moldavien
Artist: Pasha Parfeni
Låt: Lautar


Min kommentar:
Edward Norton och Colin Farells son sjunger. Jag blir glad av melodin och det känns 100% äkta. Sen står han ut också, samt får sjunga sist, vilket är en fördel.

Lookalike: Edward Norton/Colin Farrell

Betyg




Min slutställning

1. Sverige
2. Estland
3. Serbien
4. Tyskland


5. Italien


6. Cypern
7. Ungern
8. Storbrittanien
9. Litauen
10. Grekland
11. Spanien
12. Irland
13. Frankrike
14. Malta
15. Azerbadjan
16. Moldavien


17. Norge
18. Ryssland
19. Albanien
20. Bosnien
21. Rumänien
22. Danmark


23. Ukraina
24. Makedonien
25. Island
26. Turkiet












Ian och Rachel på samma gala 16 maj












Brad på Cannes filmfestival 22 maj

Tycker Brad passar bäst i långt hår.












I lördags fuckade det ur lite som vanligt


Becks senaste match från i lördags

Där han gjorde mål på straff!










Heart Foundation Gala, Hollywood, CA

Gwen och Gavin som ryktades ha brutit upp då Gavin varit otrogen sågs ihop förra veckan på en gala. Kanske bara för syns skull.




Ryan Gosling & Eva Mendez 10 maj

Ryan Gosling och Eva Mendes var ute på vårpromenad i det stora äpplet här om dagen. Tycker du också han är finare än henne?




Stjärnor på Basket 12 maj

Den 12e maj var det game 7 mellan L.A Lakers och Denver Nuggets. L.A Lakers är många stjärnors favoritlag. Den galnaste och mest hängivna av dom alla sägs vara Jack Nicholson.


Zac var där med en skön Tshirt.




Det var även dom som ville hångla...

men vänta nu är inte det där...


Timberlake och Biel!





Och visst fick Justin och co. jubla till slut . 96-87 till Lakers.

Photoshoot James Franco






Becks 7 maj


Rache Bilson 8 maj










Zac på Basket med Kutcher båda är Lakersfans






Justin och Jessica på Met Galan 8 maj




Johnny Depp på sin premiär 7 maj






Jared Leto på Coldplay

Jared gick på Coldplay konsert den 4 maj.


Gwen Stefani utanför studion








Ian Somerhalder 7 maj

Jag har tyckt att Ian Somerhalder har varit en av dom snyggaste personerna i världen ända sedan Lost kom 2004. Lite lik en ung Rob Lowe är han allt, kanske därför.

Han har förutom Lost gjort lite halvroller i filmer men just nu ses han i serien "The Vampire Diaries"

Här är den senaste bilden på honom från 7 maj i New York.


29 April L.A Lakers Beckhams

Becks var på Lakers med Brooklyn.


Zac i L.A den 1 maj






Beckham 28 april

LA Galaxy spelade mot Dallas hemma den 28 april. Här kommer Becksbilderna.








RSS 2.0