Från mig till Steffe

Ibland, men bara ibland så funkar pojkbandsballader till vänner, oftast låter det väldigt gay, men jag tyckte att låten Moments med Westlife beskriver min och Steffes vänskap på ett perfekt sätt, iaf refrängen. Jag är inte bög om ni tror det, inte för att det är något fel på det, det är bara så att jag älskar mina vänner mer än du älskar din mamma.

Jag har översatt den på Svenska så det blir ett starkare intryck.

"varje ögonblick som vi upplever ihop
är alltid bättre än ögonblicket innan
om varenda dag var som idag
så kan jag knappt vänta på morgondagen"


http://ihuvudetpastefanlukas.blogg.se


Jag och Steffe för tre år sen hemma hos mina föräldrar.

Såhär ser jag ut nu tjejer.  


XXX


Vi vann idag!

Vilken dag det var igår.

11.00 - match mot Atletico Nacka, en sagolik match som inehöll kamp och ett högt tempo i passningsspelet. Vi spelade fantastiskt bra och slog in 2-1 i den 75e minuten. Mister kom på bortre stolpen och fick ett perfekt inlägg av mig på volley. Smack! sa det och 2-1 segern var spikad.

14.00 - Jag och Johan åker hem till mina päron och käkar god kroatisk lunch och förbereder oss på match nummer två.

15.00 - Tennismatch på Årstas centercourt, jag mot johan. roger mot rafa, elegans mot nötning!
Johan spelar en fantastisk tennis men förlorar trots det första set med 4-6. Andra set går dock till Joss som börjar spela serve/volley och det ger honom en 7-5 vinst. Johan avslutar sedan med att vinna det tredje och avgörande settet med 6-4.

18.00 - Jag och Johan spelar hemma hos mig ett VM kval med England och tar oss vidare som gruppettor. I VM vinner vi på straffar mot Tyskland i finalen.

22.00 - El Classico i Madrid. Barcelona mot Real Madrid. Real vinner matchen med 3-1. Bara en poäng efter Barcelona nu.

//Bato 3 maj 2009


Den nervösa 12-åriga tjejen.

Jag gick inte vidare från idol idag, jag förstår dom till 100%. Jag var så nervös så det var larvigt, jag låg in tune men det var för darrigt och ingen passion.

Jag har dock inte mått bättre iår. Två långa dagar i en kö med sol va det värsta jag nånsin gjort. Nu vet jag iaf att jag absolut inte ska bli popstjärna, nervositeten var fruktansvärd. Jag har ju ingen scenvana så det kände att jag var malplacerad, jag är inte direkt den som sjungit på alla skolavslutningar sen ettan. Synd bara att nerverna inte höll, med tanke på att jag har rösten och utseendet för att lyckas. Men det e ingen bortförklaring för att kunna vara popstjärna, press är något man får av erfarenhet och hur säker man är på det man gör.

Fotboll är annorlunda, eftersom jag är så säker på det och hållt på med det sen jag var 5.
 
FCZ nästa?

Tack dock för alla sms som jag fått, och jag vet ju att mitt liv är perfekt!
kolla in den här listan.

- Världens bästa familj
- Världens bästa vänner
- Spelar i världens bästa fotbollslag med 100 förebilder.
- Sjunger i ett pojkband
- Bor i en fantastisk lägenhet vid vattnet och sommar skiner in genom fönstret i detta nu.

Im feeling fucking great!

ingen idol nästa år dock, kommer ju vara lika nervös, men nytt med DB kommer snart till dina hörlurar.

puss och tack
Idoldeltagare: 20621

Idol-Bato?

Imorn drar jag och min väninna Gathania till idolcirkusen. Jag mår redan lite illa, vet inte riktgit vilken låt jag ska sjunga, men det lutar åt "westlife - miss you" . Gathania kan vara lugn, hon har redan släppt skiva.

Jag däremot borde kunna gå ganska långt om rösten är normal. Men man vet ju inte hur man mår när man står där framför alla lampor och man ska sjunga. Jag kommer ju ångra det nått så fruktansvärt på söndag om jag inte går dit överhuvudtaget. Så jag måste ställa upp för min egen skull.

Stötta mig lika mycket som min blogg.

XOXO
Bato

"Che gol"

Bollen kommer in från vänster, jag ser den knappt men känner att där någonstans, framför målvakten kommer bananinlägget landa. Jag tar sats och möter bollen mellan två spelare som är 190cm långa. Dom har inte en chans, min perfekta timing och styrka trycker undan dom och jag slår till bollen med pannan med en sådan kraft att målvakten knappt hinner reagera innan den susar förbi hans händer upp i nättaket.


Joss skriker till och kollar mot mig, jag har precis avgjort en TV-spelsmatch på världsklassnivå. Joss blick övergår till Mats Sundin-ögon, du vet dom när vi vände mot Finland? Joss vrålar "Che-gol" som betyder "Vilket mål" på italienska, hans modersmål.


Men det skulle ha kunnat vara ett dåligt avslut som går på målvakten och in så är det fortfarande ett che-gol. Alla mål är ju snygga på sitt sätt, precis som alla tjejer är lika snygga på olika sätt, stryk det sista. Start, start, start, eventuellt den blåa X-knappen för sparning av målet, sen kör vi igen. Min nu backar vi tillbaka bandet här, och börjar om från början. Hur kan två tidigt födda 86or ha en sån passion på ett fotbollsspel? Hur kan det betyda så mycket för oss?


Allt började en dag för många år sedan, jag och Steffe spelade Fifa 98 och 99, vi spelade oftast på samma lag, eftersom det var roligare att passa varandra och då spelade man hela tiden i en liga.


Johan spelade samtidigt mot sin kompis Fredrik Djerf i Uttran (Tumba). Dom spelade bara mot varandra. Det är därifrån rötterna kommer, det är därför Johan är en av dom bästa avslutarna på TV-spel och på riktigt. Det är därför jag gillar zon-försvar mer än att göra mål.


Där någonstans, vid millenniumskiftet, hittade den bästa tv-spelsduon i modern tid varandra. Eller vi kan väl inte säga att vi är bäst, men vi spelar verkligast och har en passion som ingen annan. Hemma hos mig en somrig kväll, jag och Johan spelar på datorn, International 1998. VM med vårt kära: Gli Azzurri.


Johan gör i det VMet ett av dom vackraste målen som TV-spelsvärlden skådat, en slice från 30 meter över målvakten med Gianfranco Zola. Vad gjorde jag? Jag sov bredvid Joss. Vi hade varit uppe två dygn.


Det blev tydligt hur mycket jag och Johan brann för att spela med varandra på TV-spel. Nästan ännu mer när vårt 3e ben i vår "tri-pod" försvann till en öde ö öst om Sverige.



En vanlig tisdagkväll...

Jag har alltid gillat statistik och siffror. Så varje gång vi spelar skrivs det upp, alla matcher, målskyttar och tabellplacering efter varje omgång. Det är en självklar sak att göra för oss. Sedan så lottar vi alltid CL som på riktigt, vi använder kinderägg till att lägga lagen i och seedar alltid. här är ett exempel.

A-D är seedningsgrupper för UEFA-cup gruppspelet.
1-2 är slutspelsseedning för UEFA-cup.



När vi spelade hela 5 säsonger med roma gjorde jag ett häfte i retroformat. 
(vissa matcher spelades i Rom när vi skulle se Roma-Real Madrid i CL på en liten TV med svartvitt.)


Så kunde en säsong se ut.


Lite hur statistiken kan se ut.

Längst upp kan det vara såhär vackert.


vi gjorde även vår egen transfermarknad, här visas Italien. 


Vi skrev här endast potentiella övergångar till oss. Varav inte alla namn är med. Så lata är vi.


Ett lag som gör övergångar måste kunna hålla sin budget. Vi hade olika summor man fick för avancemang i CL, vunnen match, skytteligavinst osv.

Jag försöker vinkla denna story mer normalt så att alla som läser förstår, även du som har snedlugg, platinablont hår, söt i ansiktet och förmodligen beiga chinos, vitt gina tricot-linne, svart kort skinnjacka och vita tygskor, ska förstå. Annars skulle det låta såhär:


Vi tar lite sylta och lediga så trycker vi igång Pompey borta. Funkar dom här tröjorna? Det tror båda eftersom dom är kritblåa och vi har lite ljusblått. Nu måste vi bara gå ut och värdera och köra halva-halva. Ingen kladdkaka, Jon-vändningar, Steffehörnor, Batofrisparkar eller Joss-vändningar. Copy-Stocka in 3-4-3 om vi ligger under och ta ut junis-Johnson och in med ännu mer grinta på mitten. Sök lökar och knacka ner till rättvänt och hitta struten. Sidled, inte djupled.   




Just nu spelar vi med Manchester City på Pro Evolution Soccer 2009. Vi är inne på andra året. Förra året slutade vi på en tredjeplats i ligan, UEFA-cup mästare, FA-cup tvåa, Liga Cup mästare.


Årets målsättning är kvartsfinal i CL och vinst i ligan. Ligan ser mycket bra ut då vi leder den med 8 poäng. CL är vi klara för kvartsfinal mot Barcelona, det blir tufft. Men 4-5-1 uppställning i första matchen på Nou Camp kan göra att vi kan hålla 0-0 inför returen.


Jag och Joss spelar inte för att det är kul, vi spelar för resultat.


Andrea Doria goes .se

Min klubb Andrea Doria har nu fått en egen hemsida.
http://www.andreadoria.se/

Finns även en intervju med mig.
http://www.andreadoria.se/?page=4&article=46 

Sen finns jag även med på hemsidan för företaget som gjorde vår sida.
www.hepe.no

puss

Kva(lité)ntitet?

Jag sitter i min soffa och funderar vad som kan bli mitt nästa inlägg. Jag vill ligga på en blogginläggsnivå på samma sätt som när jag slår inlägg själv på fotbollsplanen. Det ska vara precist och perfekt, annars får det vara.

Många tycker jag uppdaterar den för sällan, det är just därför jag uppdaterar så sällan, kvantitet är inte mitt forum. Min blogg är annorlunda, den är som en svensk sommar. Den kommer sällan, men när den kommer så mår man fantastiskt.

Jag är inte kaxig, jag säger det jag får höra från folk som jag bryr mig om. För mig handlar det inte om att du som 18 årig vacker tjej ska läsa bloggen, det handlar om att Johan Larsson, Stefan Lukas, Martin Sandén och Danne Moberg ska må bra av den.
Det finns allt för många tjejbloggare i detta land som skriver om ingenting. Så jag har helre 50 fantastiska människor som läser min blogg och tycker om den, än 110 000 småtjejer som är osäkra på sig själva, eller snuskgubbar som vill läsa och se bilder på snygga blondiner.

Så nu vet du att jag kommer uppdatera den här bloggen ungefär en till två gånger i veckan, men när uppdateringen når dig så känner du den som en vårvind i Stockholm.

regards
Bloggaren

ps. Jag fullkomligt älskar Jesper Hussfelt, min storebror .ds
http://www.hussfeltmedia.com/temp/

Påsk

Glad påsk.

Idag förbereder jag mig för en genrepsmatch med Andrea Doria. Min tatuering kliar som in i helvette, men det e bra då läker den effektivt. Frågan är om man vågar köra kortärmat idag på matchen eller om man kommer frysa ihjäl?

Annars så är jag ledig tills på måndag, för vilken annan människa som helst så är det helt normalt på påskhelgen, ja t.o.m att vara ledig på måndag. Men jag jobbar i butik vilket gör att man jobbar oregelbundna röda dagar.

Steffe är på besök från Gotland och det är alltid trevligt. Han kommer och ser på våran match idag. 4-3-3 uppställning för fösta gången. ska bli kul. Jag ska spela en sorts Pirloroll som jag älskar, kanske inte lika mycket som trequartistarollen men det är kul med mycket boll och mycket kamp. Svenska tidningar skriver att levande legenden Simon Bank ska springa runt bredvid mig.

En sak är säker, tridenten längst fram kommer bli skrämmande bra. 7-8-24. det är en kod för succé.



Imorn blir det utgång, och med tanke på att PUB har stängt på söndag kan det bli riktigt, riktigt bra. Steffe och Danne kommer hit innan vi kliver ut, tjejförbud hos mig innan kl 24.00.

Jag vill passa på att framhäva ett fantastiskt fotbollsmoment, när Tevez trycker sig framför backen i Porto och stöter in 2-2.
Nu blir det frukost och match.

32

Just det, min tattoo för dig som inte sett.

Succé stavas...H-a-v-a-i-a-n-a-s - Manligt sommarmode

Det bästa med sommaren är att mode kan vara så enkelt och gå så snabbt. Man kan slänga på sig en t-shirt, shorts och ett par flip-flops och vara fantastiskt snygg och trendig när man går ute.


Det är det jag ska skriva om nu. Många av oss killar slappnar av när det gäller sommar och kläder. När det är höst så tänker vi på vilka jeans vi har, vilka skor vi sätter på oss, vilken jacka som är snyggast och vilka stickade tröjor från Acne som sitter bäst.

Därför är det nu dags att jag lyfter fram sommarmodet, för jag tycker att det finns mer att välja på vad gäller färg och passform. Jag själv älskar lager på lager-modet men på sommaren är det "less is more"-modet som gör mig så fascinerad.


Flip-Flops är billigt, snyggt och finns i miljoner olika färger, desamma gäller t-shirts. Du kan som kille klä dig på ett sätt som både får alla runt omkring dig att tänka på det och prata om det. Så mitt stora råd till dig som vill vara snygg och enkel i sommar är, matcha t-shirt/pikétröja med flip-flop.



Marinblå t-shirt med ET-tryck i gult från UARM och gula Havaianas som vanligt.

Då spelar nästan shortsen inge roll. Baggy shorts från Abercrombie & Fitch för den där surf och avslappnade looken eller det stilrena från Whyred eller Filippa K, allt funkar.

Shoppa gärna t-shirt och flip-flops samtidigt, då kan du enkelt kolla färgerna så det stämmer överens. Annars kan du alltid ha på dig T-shirten du köpte igår till shoppingrundan idag.

Här kommer lite mer idéer.


T-shirt från Jack & Jones, inte lika tråkigt som en vanlig vit t-shirt när det är mer tryck på, det viktigaste är grundfärgen i T-shirten, annars kan alla möjliga färger på trycket bara göra looken mer positiv. Vita du-vet-vad på fötterna.




Röd pikétröja från Amerikanska surf/preppymärket  Abercrombie & Fitch och röda Havaianas på fötterna.
 

En som alltid matchat fantastiskt är David Beckham, eller så är det Posh som har valt hans sommarklädsel (hur mycket jag än önskar att det är han), at the end of the day, det är fantastiskt snyggt.


Abercrombie & Fitch t-shirt och shorts. Flip flops Havaianas.


Eller så matchar du linnet när du har jeans. Som sagt, det spelar inge roll vad du har för shorts, chinos eller byxor, allt funkar när matchningen är bra på flip flop/t-shirt.

//Bato


Calcio anno 2009

Snart drar säsongen igång på allvar med Andrea Doria. Året har börjat bra för min del, laget tycker jag har spelat bra stundtals, när vi spelar bra på alla vis så vinner vi varje match med 6-0 och spelar vi med exempelvis dåligt tempo i passningsspelet eller saknar skärpa framför mål så förlorar vi med 2-3 4-3. Lite som Real Madrid för några år sen.

Men Andrea Doria handlar i grund och botten inte om att vinna eller förlora, oavsett hur dåliga förlorare varenda en är i vårat lag, inte minst jag. Det handlar om glädje, harmoni och värdighet, en chans att göra det man älskar med folk man älskar och respekterar. Att spela med spelare som egentligen borde spela flera serier högre upp. Att förstå att fotboll är något man andas och älskar på samma sätt som man älskar en kvinna. På den här nivån är det inte så allvarligt, inte ens på div 3 nivå, om man inte är en 15 åring som spelar där. Vilket skulle vara väldigt konstigt eftersom man borde bli skolad av en bra klubb tills man är 15.

Jag älskar att spela med Fred Persson, jag ser allt i honom som jag vill se hos en fotbollsspelare, enkelheten och tanken att spela bollen snabbt. Man behöver itne stå på en boll för att spela bra, det är spelare som han som småkillar ska kolla på och se hur man gör. Hans spelstil gör det enkelt att komma in i vilken match som helst, mot vilket motstånd som helst.

Jag tycker min vän Johan har startat sin sejour i Doria på bästa sätt, spelat enkelt och krigat, det han är bäst på, och självklart gjort mål också.

Våra nya matchtröjor är fantastiska, nu med vitt tryck på ryggen och större bokstäver. Jag har nummer 32 på min rygg. Jag kommer aldrig ta av mig min 32a. Jag kommer aldrig vilja spela för någon annan klubb än Doria. Jag vill bli äldre med Doria och se alla mina idolers barn växa upp, se Nikolaj Heggelund debutera med nummer 7 och vara där när min son tar sitt första steg på Sjösalavallen. Barcelona är "mer än en klubb" men Andrea Doria är mer än allt annat.

//32

RSS 2.0