Titta vem som kollar på U.S Open

Han är där varje år. Det här oret ser han ut att ha varit skeppsbruten i några månader.
 
 
 
 

Från krull till James Dean

Här kommer en guide på hur jag fixar barret. Jag har som ni som känner mig vet, världens krulligaste hår. Hur får man det här krullet att bli rakt?
 
Det ska jag visa nu.
 
 
 
1. En bra blow dry kräm

Hur gör jag: Lika viktig som underlagskrämen är för make-upen så är en bra kräm viktig för en bra utfönad frisyr. Ni som har lätt att få torrt hår kan slänga med lite olja, brukar heta serum för torrt hår. Dessa produkter läggs in i blött handdukstorkat hår och gör att du kan forma håret när du fönar. Många missar detta och tror att det räcker med stylingprodukter, vilket det gör om du har kort hår, men ska du gå på James Dean-längden så måste du ha bra grund.
 
 
2. Hårfönen är viktig

Hur gör jag: Det lär inte komma som en större chock, men hårfönens kvalité spelar otroligt stor roll. Nu ska du föna ut håret i den riktning du vill. Du kan själv styra volymen på håret genom att använda en bra borste.
 
 
3. En bra borste med tre rader.
 
Hur gör jag: Den treradiga borsten finns att köpa för max 70-80kr på dom flesta frisörsalonger. Den gör att du kan greppa tag i håret och dra ut det lättare. Så glöm kammen och den tjocka borsten.
 
 
4. För er som har vågigt och krulligt hår som jag, använd plattång.
 
Hur gör jag: För att få den spikraka looken använder jag efter detta en plattång. Nu har jag världens krulligaste hår så jag behöver detta, men du som rakhårig kan nog bara föna ut det. Jag värmer plattången till max och drar igenom håret en gång, jag vill inte att det ska se plattat ut. Det är det klassiska misstaget killar gör, att man överplattar. Då skadar du håret och folk kommer se att du plattar det.
 
 
5. Förarbetet klart, nu blir det styling.
 
Hur gör jag: Jag brukar använda ett torrare vax för att forma det långa håret på ovansidan, luggen osv. Sedan tar jag hårgelé och slickar till sidorna för att få det att ligga.
 
6. Avsluta med hårspray

Hur gör jag: Släng på hårspray som slutfinish. Det ska inte vara för glansigt och geggigt när du spreyar. Det ska nästan se ut som vattenånga när du sprutar ut det.
 
 
Nu har jag bara kört med Björn Axén produkter då jag själv kör med det. Testa dig fram, det finns 1000 olika varianter av alla produkter. Allt funkar inte på ditt hår.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Denna vecka på Bio

I fredags var det premiär på A Dame To Kill. Den nya Sin City-filmen. En bra rollista med en fantastisk etta bakom sig. Vi får se om denna levererar. 

 

Enkelt!

Behöver inte vara svårare än ett par NBA-shorts, grå basict-shirt och en adidasoriginalskeps.
 
 

Adam Brody GQ Korea - September

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

12 filmer som du inte ska missa under 2015

Jag har listat dom filmer som jag tror kommer lyckas bäst på bio nästa år. Jag listar dom jag tror blir kassasuccéer snarare än dom jag tror verkligen blir bra. Jag har tagit fram en film per månad och tagit tempen på den. Biopremiärerna som jag skrivit kommer ändra datum ju längre fram vi kommer. Vissa är efter USA, och som alla vet så får vi oftast vänta någon vecka extra innan vi får se filmerna i sverige.
 
Efter ett ganska svalt 2014, som dock inte är över, så har vi inte bjudits på ett fyrverkeri direkt, även om hösten ser lovande ut.
 
Apornas Planet har fått både ris och ros, Ninjapaddorna kan man väl inte hoppas för mycket på. Gone Girl kommer i oktober, Dum och dummare i november och den sista Hobbit i December. Så slutet på 2014 ser bra ut.
 
2015 ser dock bättre ut på förhand. Nu kommer det att tillkomma ungefär 70-80 filmer mer men man har inte spikat datum än för allt. I sverige går vissa upp 2016 när dom går upp 2015 i USA osv.
 
Film: National Treasure 3
Genre: Äventyr
Regissör: Jon Turteltaub
Skådespelare: Nicolas Cage
När: 1 januari - Torsdag

Handling: Har inte kommit ut än. Men borde handla om det Ben och presidenten pratade om i senaste filmen om sidan 47 i "The Book of Secrets".
 
Min åsikt: Jag älskar dom första två, så jag hoppas detta blir på samma nivå. Tycker dom är enkla popcornäventyrliga och har ett bra tempo från start till mål, även om vissa saker är overkligt långsökta. Men den som vill se genuint realistiska äventyrsfilmer får leta länge.
 
Peppskalan:
4 av 5

 

 
Film: Fifty Shades of Grey
Genre: Drama/Romantik
Regissör: Sam Taylor-Johnson
Skådespelare: Jamie Dornan, Dakota Johnson
När: 13 fabruari - Fredag

Handling: Lagom till alla hjärtans dag kommer den här efterlängtade filmen från E.L James bästsäljande roman som handlar om den rike entreprenören Christian Grey (Jamie Dornan) som inleder ett S&M-förhållande med den 21-åriga Anastasia (Dakota Johnson).
 
Min åsikt: Har inte läst boken men inte en film jag kommer se i första taget. Om det inte är samma svärta som Shame. Annars är detta ett klassiskt exempel på att det bara kan bli sämre efter bokens stora succé. Kommer bli en kioskvältare dock. Har alla iongredienser till att bli det. När det inte är Transformers som kostar 200 miljoner dollar att göra så blir det ganska lätt att slå budget. 40 miljoner får dom in lätt.
 
Peppskalan:
1 av 5

 
 
Film: Cinderella - En Askungesaga
Genre: Äventyr/Familjefilm
Regissör: Kenneth Branagh
Skådespelare: Lily James, Helena Bonham Carter, Cate Blanchett
När: 13 mars - Fredag
 
Handling: Kenneth Branagh (senast med Jack Ryan) regisserar denna moderna adaption av askungen, som till skillnad från Rödluvan och Snövit verkligen ser intressant ut då den inte fått chansen på vita duken än. Den enda jag kan minnas är 90-talsversionen av Hillary Duff och Chad Michael Murray som var, sådär...
 
Min åsikt: Kommer kanske inte se detta på bio men helt klart sevärd. Tycker det dock är konstigt att den inte går upp i december. Det osar ju familjemys och vinter på denna. Så det får bli Blurayutgåvan i just december för min del även om jag avskyr Helena Bonham Carter.
 
Peppskalan:
3 av 5

 
 
Film: Fast & Furious 7
Genre: Action
Regissör: James Wan
Skådespelare: Vin Diesel, Paul Walker, Dwayne Johnson, Jason Statham
När: 1 April - Onsdag

Handling: Del sju i serien om dom snabba bilarna. Ian Shaw (Statham) söker hämnd på Toretto (Diesel) och hans gäng efter mordet på sin bror.
 
Min åsikt: Den här filmen skulle vara stor i sig vanligtvis, men skuggan av Paul Walkers död kommer göra att dom flesta som inte ens sett dom första sex filmerna, där typ 2 var godkända, kommer gå och se den. Förbered er på 2015 års näst största kassako, efter filmen som kommer längre ner på den här listan. Tror dock inte att premiären kommer vara 1 april då USA har premiär 3 april...

Pepskalan:
3 av 5

 
 
Film: Tomorrowland
Genre: Sci-Fi
Regissör: Brad Bird
Skådespelare: George Clooney, Britt robertson
När: 22 maj - Fredag
 
Handling: Frank (George Clooney) och Casey (Britt Robertson) åket till ett ställe någonstans i rymden som man bara vet kallas Tomorrowland. Deras handlingar där kommer påverka både de själva och hela jorden.
 
Min åsikt: Man vet väldigt lite om handligen men jag tror på detta, inte pga den oroväckande Disneyloggan dock. Nej min hajp kommer när jag ser att Lost-mästarna Damon Lindelof skriver manus/producerar och Michael Giacchino gör musiken.
 
Peppskalan:
3 av 5

 
 
Film: Jurassic World
Genre: Äventyr
Regissör: Colin Trevorrow
Skådespelare: Bryce Dallas Howard, Chris Pratt,
När: 12 juni - Fredag
 
Handling: John Hammonds idé är äntiligen verklighet. Isla Nublar är som ett Sea World nu 22 år sedan katastrofen från Jurassic Park hände. Men visst kan väl inget gå fel 2015?
 
Min åsikt: Om dom använder sig av mycket animatronics så kan det bli succé. Men till och med Peter Jackson spårar ur med CGI i Hobbit. Men ändå ett sjukt givet biobesök.
 
Peppskalan:
4 av 5

 
 
Film: Ted 2
Genre: Komedi
Regissör: Seth Macfarlane
Skådespelare: Mila Kunis, Marky Mark, Seth Macfarlane
När: 17 juli - fredag
 
Handling: Finns ingen klar handlig än.
 
Min åsikt: Även om ettan inte var världens bästa film så var den ändå sevärd.
 
Peppskalan:
3 av 5

 
Film: Goosepumps
Genre: Skräck/Familj/Fantasy
Regissör: Rob Letterman
Skådespelare: Jack Black, Amy Ryan
När: 7 augusti - fredag
 
Handling: Zach flyttar till en ny stad och möter en ny kompis vid namn Hannah. Hennes pappa skriver skräckböcker och har alla monster instängda i dom, Zach råkar en dag släppa dom fria.
 
Min åsikt: Det fanns bara tre filmer som står på augusti just nu. Så jag fick välja den här filmen som jag absolut inte kommer se.
 
Peppskalan:
0 av 5

 
 
Film: Everest
Genre: Drama/Thriller/Äventyr
Regissör: Baltazar Kolmakur
Skådespelare: Kiera Knightley, Jake Gyllenhaal, Josh Brolin
När: 18 september - Fredag
 
Handling: En klättring på Mount Everest drabbas av en kraftig snöstorm.
 
Min åsikt: Eftersom det inte är Emmerich som regisserar så blir nog det här mer Alive än Day after tomorrow. Kan vara sevärt, men kanske inte på bio.
 
Peppskalan:
3 av 5


Film: Bond 24
Genre: Action
Regissör: Sam Mendez
Skådespelare: Daniel Craig
När: 23 oktober - fredag
 
Handling: Det enda som är klart är datumet när den kommer.
 
Min åsikt: Jag måste säga att jag slutade älska bond efter Brosnan-filmerna. Nu är det bara för högteknologiskt för min smak.
 
Peppskalan:
2 av 5
 

 
 
 
 
Film: The Hunger Games: Mockingjay del 2
Genre: Äventyr/Sci-Fi
Regissör: Francis Lawrence
Skådespelare: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson
När: 20 november - Fredag
 
Handling: Rebellerna har gjort uppror. Katniss är räddad. Distrikt 12 ligger i ruiner. Peeta är kvar i huvudstadens våld. Finns verkligen distrikt 13? Kommer Katniss och Peeta att återförenas eller tar huvudstaden Peeta från henne? Var är hennes mamma och lillasyster? Och vilka andra från distrikt 12 har undkommit?
 
Min åsikt: Kommer nog inte se detta, men det fanns verkligen inget i november 2015 just nu så jag gick på mainstream. Har svårt för storyn, Jennifer Lawrence och Josh Hutcherson där jag bara ser John Guidetti. Det är ingen Harry Potter. Gillar till och med Twilight mer. En liten hajp för att se mästaren Seymour-Hoffman briljera en sista gång.
 
Peppskalan:
0 av 5

 
 
 
Film: Star Wars: Episode VII
Genre: Sci-Fi
Regissör: J.J Abrams
Skådespelare: Andy Serkis, Harrison Ford
När: 16 December - Onsdag
 
Handling: Den sjätte delen i kultserien Star Wars.
 
Min åsikt: Himmel eller helvete är väl rätt beskrivning här. Det är ändå inte så att Joel Schumacher eller Michael Bay som fått uppdraget, utan vår egen Lost-J.J. Ett måste att se och kommer bli mest hajpad av inte bara mig utan av alla filmälskare.
 
Peppskalan:
 5 av 5
 
 

RSS 2.0