Sommar: Avlägset? Ich don´t think so

Det finns inget skönare än sommarmode tycker jag. Pikétröjor och T-shirts i glada färger. Solbrännan hjälper givetvis på looken.

Igår köpte jag en Ralph Lauren Piké i limegrönt med ett rosa polomärke.


Nått i den stilen.


Vi har fått in massor med färger till butiken jag jobbar i, Agassi.

Jag designade även två egna T-shirts på hemsidan "spredshirt". Men jag tänker inte avslöja vad det är för tryck på dom, det får du se om någon vecka då dom dimper ner i min brevlåda.

I sommar kommer jag köra mycket starka färger vad gäller överdel. Underdelen kommer jag ha som vanligt antingen ett par Baggy shorts a lá Abercrombie...




...eller ett par korta tajtare a lá geek-look.


Färgerna kommer vara svart, khaki, brunt, vitt eller mörkare färger av grönt och lila exempelvis.

Jackan jag kommer köra på i sommar blir förhoppningsvis en uppknäppt, upprullad tunn cardigan om det är bra väder.


Jag fick en klocka från märket Triwa av mina svärföräldrar i julklapp som jag sparar till sommaren.

Anledningen till det är att den är så sjukt snygg så jag vill visa upp den då. Dom valde min favoritfäg lila, annars finns det massa färger att välja bland. Klockrent om man kör en vit T-shirt, khakishorts, vita tygskor, ordentlig solbränna och en fräsh klocka i en snygg färg som sticker ut.

Tack svärföräldrar!

mvh
Bato


The prince of pop

Jag vill bara ta en stund och hylla en världsstjärna.
Han kallas för JT.
Inte han som spelar i Chelsea.
Jag pratar om mannen som vet hur framtidens kärleks och sexljud ska låta.

Justin Randall Timberlake


N'SYNC - POJKBANDET

Enligt mig världens bästa artist. Allt JT rör vid blir till guld. Jag lärde mig hans namn i slutet på 90-talet, då hans pojkband N'sync var som störst. Deras platta No strings Attached sålde mest genom tiderna under första veckan den släpptes.

Han och JC Chasez var förgrundsfigurerna för detta pojkband som inte har en dålig låt. Antingen är det I'ts gonna be me eller Selfish, jag rankar dom före BSB alla dagar i veckan.

Han hade en falsett av guld under den tiden. Här får du några låtar som jag tycker om från N'sync.









JUSTIFIED - FÖRSTA SOLOPLATTAN

När jag hörde att N'sync skulle splittras 2002 blev jag illamående, jag tänkte inte då på att världens bästa soloartist skulle formas under dom närmsta 8 åren.

JT hade hits som Cry me a river och like a love you. Om jag ska va ärlig tyckte jag det var bra, men det var inte i närheten av N'sync.




Han hade dock vuxit upp och snaggat sitt hår, såg coolare ut och började bli känd för att kunna dansa magiskt. Efter att ha varit med i Snoop Doggs låt Signs så blev han kompis med producenten Timbaland. Timba skulle göra Justin till den störste, på ett väldigt konstigt sätt tyckte jag och alla andra till en början.


FUTURESEX/LOVESOUNDS - ERKÄNNANDET

Första gången jag hörde låten Sexyback var 2007, när albumet släpptes. Då tyckte jag att det var det sämsta jag hört. Jag blev arg och besviken att man förstört en artist. Men efter några lyssningar insåg jag och hela jorden att detta var banbrytande. Låtar som What goes around, Chop me up, Lovestoned på en och samma skiva!!! jag var helt slut.

Sen missade jag konserten i Sthlm eftersom jag var i Kroatien samtidigt. När sedan Joss kom ner så var han helt kär i JT, eftersom han var på konserten. Det var JT hela sommaren 2007.

Liveframträdandet av sexyback här nedan är bland det bästa jag sett.





2008/2009 - FEAT. JUSTIN

2008/2009 var åren då JT sjöng på andra artisters låtar och höjde upp dom till en annan planet. Madonna - 4 minutes, 50 cent - Ayo technology, T.I - Dead and gone, Ciara - Love sex magic är några. 

Här har du en låt som du förmodligen inte hört, den har han producerat till Leona Lewis till hennes nya skiva Echo. Låten heter Don't let me down och JT sjunger i bakgrunden på refrängen, så oerhört bra!



Jag hoppas han släpper eget snart också, för JT gör bara bra saker: The prince of pop

XO
Bato

AUSTRALIAN OPEN : omgång 1

Eftersom min dygnsrytm är normal och jag jobbar så kommer jag bara kunna se ett fåtal matcher till en böjan. Främst för att jag inte orkar sätta klockan på 04.30 och se Roger spela ganska bra och alltid gå vidare till 4e omgången. Det är då det börjar bli roligt, när han möter spelare som han måste höja sig mot.

Imorse fick jag ett sms från Joss "Där rök Robin efter att han ledde med 2-0 i set."

Jag är inte förvånad någonstans. Ska han bli en top 10 spelare på heltid måste han bli jämnare.

Robin Soderling reacts after a point during the match
5-7 2-6 6-4 6-4 6-2

Roger vann sin match med 3-1 i set där han förlora första och höll på att komma i 1-2 underläge men vann tiebreaket tredje set, sen vann han som vanligt med 6-0 i sista.

Första matchen är alltid svår och Andreev är en riktigt bra spelare.

Photo Titled Roger Federer serves on day two.


Den som fortsätter övertyga är Nikolay Davydenko. Jag tippar minst en semi för ryssen. Vann enkelt med 3-0 och förlorade endast 4 game på hela matchen mot tysken, Kindlmann.

Rafael Nadal wins against Peter Luczak

En match som jag såg igår var den mellan Rafa och Peter Luczak från Australien. Hemmaspelaren var självklart övertänd och spelade sitt livs tennis. Förlorade första set med 6-7 och sen va det Rafa för hela slanten. 6-1 och 6-4 i dom två sista. Rafa ser farlig ut, och har 2008 blicken med sig.



Hur Kroatien får fram spelare efter spelare är svårt att förstå för folk som bor i Sverige. Desto lättare är det för mig när jag spenderar 5 veckor varje sommar i Kroatien och ALLA spelar tennis. Det kanske finns 100 bamor bara i Pula. 60-70 kr i timmen och alla spelar. Tack Ivanisevic för det efter 2001 Wimbledon. Vi är tyvär inte där än i Sverige. Här får du betala 160 kr i timmen och dina tider blir 12-14 på en vardag för att pensionärer har fullbokat allt annat, klart vårt hopp efter Söderling blir Vinciguerra. Pinsamt.

Lyssna på detta. 5 spelare från lilla landet Kroatien är vidare till andra omgången.

Kvalspelaren Ivan Dodiq slog Ferrero i en tuff 5-settare. Marin Cilic vann mot Santoro i hans sista turnering. Santoro slutade 2009 men kom på att han skulle bli historisk genom att bli den första spelaren som spelat Grand Slams i 4 deceniums. Antonio Veic slog skandalspelaren Daniel Koellerer i 5 set. Ivo Karlovic slog Stephanek i 5 set. Det är riktigt starkt gjort med tanke på Sthepaneks form. Ivan Ljubicic hade det lite lättare i sin 1:a omgång, 3-0 mot Kubler.

Nu blir det att hålla på Roger och 5 kroater, när Robin rök i första.

Annars gick..
Roddick, Del Potro och Murray enkelt vidare till 2:a omgången.

Game, Set and Match

Bato


Inför Australian Open: 3 dagar kvar!

Söderling förlorade igen i Kooyong mot Tsonga. Inte nog med det, det verkar som att hans jävla armbåge är sönder igen. Tack och adjö med Australian open. Jag gissar att han som vanligt drar sig ur i 3e eller 4e omgången.

Mer glädjande är att en av dom vackraste backhandsen är tillbaka på banan efter avstängning för kokain, Richard Gasquet. Han är  i final i förturneringen i Sidney mot Baghdatis, som alltid spelar bra i Australien verkar det som. Det är oerhört sällsynt med enhandsbackhands på touren och Gasquet har en otroligt vacker teknik. Tillsammans med Roger och Youzhny är det den vackraste.

Lottningen är nu klar i Australian Open: Här kommer dom matcher som är intressantast ur min synvinkel.
(1) Roger Federer - Igor Andreev : Första matchen för Roger, rätt tuff.
(20)Michail Youzhny - Richard Gasquet : Uppvisning i enhandsbackhands och en stormatch.
(8) Robin Söderling - Marcel Granollers : Robins första match, håller armbågen borde det inte vara några problem.
(14)Marin Cilic - Fabrice Santoro : Sista Australian Open för Santoro, Cilic är Kroatiens stora hopp. Otroligt bra på försäsongen.
James Blake - Arnaud Clement : Två favoriter som spelar i första omgången. Gissar på 5 set.
(2)Rafael Nadal - Peter Luczak : Rafa 3-0

mvh
Bato

Filmåret 2010

Jag älskar film. Det vet alla som känner mig. Jag tänkte därför lista givna filmer jag kommer se på Bio 2010.

JANUARI

Film: Vägen
Premiär: 22 januari
Genre: Drama, Sci. fi, Thriller
Skådisar: Viggo Mortensen, Charlize Theron, Robert Duvall, Guy Pierce
Handling: Mänsklighetens sista dagar målas i grå söndertrasad katastrof. Städer ligger i ruiner, människor irrar runt i hopplös desperation där den starkes överlevnad driver de fåtal överlevande till självmord eller ännu värre kannibalism. En far (Viggo Mortenson) och hans son (Kodi Smit-McPhee) försöker ta sig till vad de tror är ett sista hopp till överlevnad. En hägring, en myt, söderut dit vinterns naglande grepp inte nått. Genom döende skogar, ödsliga landskap och med vakande faror överallt, håll dig bara borta från vägarna.
Förväntningar: Sinnesjukt höga! Independence day, Day after Tomorrow och I am legend är alla på toppen av min lista, krydda det med Viggo i ett öde Amerika så är det självklart att jag ska se den på bio.
Trailer:



FEBRUARI

Film:
Percy Jackson - Kampen om åskviggen
Premiär: 12 februari
Genre: Fantasy, Komedi
Skådisar: Pierce Brosnan, Uma Thruman m.m
Handling: Percy Jackson håller på att bli utslängd från skolan - men det är det minsta av hans bekymmer. Gudarna på Olympia och andra monster verka ha tagit klivet ut från Percys bok om grekisk mytologi och in i hans liv - och de är inte på gott humör. Zeus åskvigg har blivit stulen och Percy är huvudmisstänkt. Nu måste Percy och hans vänner hitta det stulna föremålet och avslöja ett mysterium mäktigare än gudarna själva.
Förväntningar: Ganska så höga, men jag har blivit besviken på Fantasy innan. En sak är säker med denna genre, antingen blir det mina absoluta favoriter (Sagan om Ringen/Harry Potter/Star Wars/Avatar) eller så blir det en riktig besvikelse (Guldkompassen) Jag hoppas på det förstnämnda.
Trailer:


Film: Shutter Island
Premiär: 19 februari
Genre: Drama, Thriller
Skådisar: Leonardo Di Caprio
Handling: Kriminalkommissarie Teddy Daniels får i uppdrag att undersöka en patients försvinnande från det hårdbevakade mentalsjukhuset Ashecliffe på ön Shutter Island. Vid sin sida har han partnern Chuck Aule och det dröjer inte länge förrän det står klart för dem att sjukhuschefen Cawley verkar ha en hel del att dölja. Vem är t.ex den mystiske patient 67 som förekommer i den kod den försvunna kvinnan lämnat bakom sig? Vad är det för fruktansvärda aktiviteter som försigår i fyrtornet? Ju mer information de samlar, desto mer uppenbart blir det att ingen vill att de ska lämna ön - någonsin.
Förväntningar: Alla Leos filmer är bra. Min favoritskådis alla kategorier. Så jag måste se den på bio.
Trailer:




APRIL

Film:
En galen natt
Premiär: 16 april
Genre: Komedi, Action, Romantik
Skådisar: Steve Carell, Tina Fey, James Franco, Mark Wahlberg 
Handling: Phil (Steve Carell) och Clara Foster (Tina Fey) lever ett tryggt, lugnt liv i förorten. För att inte fastna i rutiner har de… en rutin att gå på dejt varje torsdag. Men en helt vanlig torsdagkväll vänds hela deras tillvaro upp och ner då de misstas för gangsters och tvingas fly hals över huvud med maffian tätt i hälarna. Det blir en natt de sent ska glömma…
Förväntningar: Tycker skådisarna i filmen verkar göra att den åtminstonde kommer bli sevärd. Kul handling.
Trailer:


MAJ

Film: Robin Hood
Premiär: 14 maj
Genre: Action, Drama
Skådisar: Russel Crowe, Cate Blanchett
Handling: Russell Crowe spelar den legendariska karaktär som generationer lärt känna som Robin Hood och vars äventyr överlevt i modern mytologi och väckt fantasin hos de som delar hans äventyrslust och rättfärdighet. I 1200-talets England konfronterar Robin och hans gäng korruption i en lokal by och leder ett uppror mot Kronan som för alltid förändrar maktbalansen i världen. Vare sig han är tjuv eller hjälte kommer en man från en enkel bakgrund att för evigt bli en evig symbol för frihet hos hans folk.
Förväntningar: Enda sedan Prince of thieves med Kevin Kostner har jag gått runt och längtat efter en remake. Nu kan detta bli det största som hänt på filmåret, eller så trycker jag igång DVDn med Morgan Freeman som en klassisk arab.
Trailer:


JUNI

Inget som är aktuellt på min lista i juni, förutom Croke Park och Westlife. Man går ändå aldrig på bio under juni.

JULI

Film:
Prince of Persia
Premiär: 14 juli
Genre: Action, Fantasy, Äventyr
Skådisar: Jake Gyllenhaal
Handling: Historien utspelar sig i det medeltida Persien där en äventyrslysten prins blivit lurad till att släppa lös “The Sands of Time“, vilket ledde till att kungariket förstördes och befolkningen förvandlades till demoner. Tillsammans med en inte helt samarbetsvillig prinsessa försöker han nu stoppa den arga härskaren från att som hämnd släppa loss en sandstorm som hotar förgöra hela världen. Nu är det upp till prinsen och prinsessan att återföra sanden till timglaset genom att använda “Dagger of Time”, en magisk dolk som ger prinsen kontroll över tiden.
Förväntningar: Inte så höga. Detta kan bli en enorm kassasuccé dock. TV-spelet är ju ursprungsidén och vem har inte spelat det?
Trailer:



Film: Inception
Premiär: 23 juli
Genre: Action, Sci. fi.
Skådisar: Leonardo Di Caprio
Handling: "Inception" beskrivs som en samtida science fiction/action historia som utspelar sig i det komplexa mänskliga sinnet.
Förväntningar: Efter jag sett trailern är dom vääääldigt höga. Verkar vara en blandning av Matrix och day after tomorrow.
Trailer:



AUGUSTI

Film:
 Karate Kid
Premiär: 13 augusti
Genre: Action, Drama, Familjefilm, Sport
Skådisar: Will Smith, Jaden Smith, Jackie Chan
Handling: Will Smiths son Jaden Smith har huvudrollen i denna uppdaterade version av filmen från 1980.
Förväntningar: Du läste rätt, Karate Kid i ny tappning. Detta kommer nog bli en flopp, med den heter Karate Kid.
Trailer:



Film: The Expendables
Premiär: 22 augusti
Genre: Action, Krig
Skådisar: Sylvester Stallone, Forest Whitaker, Mickey Rourke, Jason Statham, Jet Lee, Dolph Lundgren, Eric Roberts, Steve Austin, Terry Crews, Bruce Willis, Arnold Schwarzenegger.
Handling: En grupp legosoldater får i uppdrag att mörda en sydamerikansk diktator, när sylvester Stallone samlar ihop Hollywoods hårdaste män för den ultimata actionfilmen.
Förväntningar: Se "Skådisar". JAG DÖR!
Trailer:


SEPTEMBER

Film:
Little Fockers
Premiär: 24 september
Genre: Komedi
Skådisar: Ben Stiller, Robert De Niro, Dustin Hoffman, Owen Wilson, Jessica Alba, Teri Polo
Handling: Den tredje filmen om Greg och Pamela Focker och deras föräldrar respektive svärföräldrar. Ben Stiller, Teri Polo, Robert De Niro och Owen Wilson medverkar även i denna.
Förväntningar: Detta kan inte gå fel! Övertänd.
Trailer:


OKTOBER

Film: The Baster
Premiär: 1 oktober
Genre: Komedi, Romantik
Skådisar: Jennifer Aniston, Juliette Lewis, Jason Bateman, Jeff Goldblum
Handling: Den osäkre Wally är hemligt förälskad i sin bästa vän Kassie. När han får veta att hon tänker skaffa barn genom insemination lyckas han byta ut donatorns sperma mot sin egen. Därefter tvingas han leva med vetskapen om vad han gjort och med att vara den ende som känner till att han är Kassies barns riktiga pappa.
Förväntningar: Egentiligen skulle det räcka med att Jeff Goldblum är med. En av mina absoluta favoriter. Sen tycker jag handlingen verkar rolig. En film man ser med tjejen.
Trailer: Finns inte för tillfället

NOVEMBER

Film: Harry Potter och dödsrelikerna del 1
Premiär: 19 november
Genre: Fantasy, Äventyr
Skådisar: Daniel Radcliffe
Handling: Hogwarts är stängt på obestämd tid, och Harry säger till Ron och Hermione att även om skolan öppnar så tänker han inte återvända utan ägna sig åt att försöka besegra Voldemort en gång för alla.

Det är dags att säga adjöken till trollkarlsskolan, lärarna, eleverna och inte minst Harry Potter och hans vänner. Under den sjunde och sista årskursen får Harry slutligen veta vad hans öde har i beredskap, medan den oundvikliga sista striden mot Lord Voldemort närmar sig.

Och om man ska tro författarinnan, blir detta inte bara slutet för bokserien utan också för två av karaktärerna. J.K. Rowling planerar att ta livet av några personer för att förhindra att andra författare fortsätter på Harry Potter-sagan utan hennes medgivande.

”Harry Potter och Dödsrelikerna" släpps i bokform sommaren 2007 och når Sverige några månader senare. Och så snart arbetet med den sjätte filmen är avslutat någon gång nästa år, påbörjar inspelningen av den sista filmen.

Förväntningar: Otroligt stora förväntningar. Harry Pottersagan går mot sitt slut.
Trailer:



DECEMBER

Film:
 Berättelsen om Narnia : Prins Caspian och skeppet Gryningen
Premiär: 10 december
Genre: Familjefilm, Fantasy, Äventyr
Skådisar: Ben Barnes
Handling: "Kung Caspian och skeppet Gryningen" handlar om när Lucy och Edmund, tillsammans med sin kusin Eustace, återigen är i landet Narnia. Denna gång för att hjälpa kung Caspian att hitta sju riddare. För att hitta dem måste de segla långt, långt ut på havet. Under resans gång råkar de ut för drakar, dvärgar och försvunna krigare innan de når världens ände.
Förväntningar: Dom två första filmerna var mysiga. Inget tar Sagan om Ringen men detta är bättre än en dålig komedi eller en dålig dramafilm.
Trailer:



Där är alla filmer som jag vill se iår. Det kommer säker komma mer framöver. Varje gång jag sett en av dom här filmerna så får du en redovisning om vad jag tyckte.

Lista över alla filmer 1-13. Från den film jag är mest hajpad på till den jag är minst hajpad på som jag ändå ska se.

1. Vägen
2. Robin Hood
3. Harry Potter och Halvblodsprinsen del 1
4. Shutter Island
5. Little Fockers
6. The Expendables
7. Narnia: Caspian och skeppet gryningen
8. The Baster
9. Inception
10. Karate Kid
11. Prince of Persia
12. Percy Jackson: Kampen om åskviggen
13. En galen natt

Martin Narvelo a.k.a Kramer

Martin blir min granne. Nu är det klart. Jag är överlycklig med en kompis som bor 5 minuter ifrån mig. Han fick ta över Nathalies lägenhet efter att hon flyttat in till mig nyligen.

Martin är en ny bästa vän. Det ska ju inte gå att få en ny bästa vän när man passerat 20 men om det är nått jag har flyt med så är det otroliga vänner.


Annars så jobbar jag nu till och med lördag efter ett 8 dagars jobbpass. Sen är jag nog ledig i nån dag hoppas jag.

mvh
Bato


Firma Joss-Bato Hösten 2009

Hösten har varit som en berg-och-dalbana på TV-spelsfronten. Det så självklara förstavalet PES har hamnat i kläm många gånger.

Alla vet att Fifa och PES är dom två ledande fotbollsspelen på marknaden. Vi har dom senaste åren alltid valt PES. Hösten 2010 startades altså med en överhajpning från våran sida då vi skulle ta ett ligaguld med Sampdoria. Anledningen var Cassano, tröjorna och storhetsvansinne på oss där vi trodde vi var bättre än vad vi faktist var.

6 omgångar senare stängde vi av PES och skämdes. In med FIFA 2010 och trumma igång en säsong med Manchester United. Vi har sjukt nog inte en titel med dom röda fast det är vårt gemensamma favoritlag om man bortser från storfavoriterna Roma och Real.

Nu var det dock dags att bemästra äckelfifa, där motståndet gör inlägg innanför straffområdet och där chippar är enklare än att slå in den i öppet mål.

Vi spelade 21 ligaomgångar och fick nog, FIFA var för jobbigt för oss. Det skulle bli att komma in i det nya PES, som var mycket segare än vanligt.



Efter fiaskot var det dags för att gå tillbaka till rötterna på PES. Real Madrid skulle vi vara och nu skulle vi låta det ta tid innan vi kom in i spelet.



Som du ser gick det bättre nu. En trippel med Real Madrid, det har bara hänt tre gånger tidigare. Nu var vi varma i kläderna och nu tyckte vi att PES är bäst! Vårat 12e ligaguld var ett faktum.

Sedan ville vi gärna spela med något italienskt lag. Så det blev Roma. Europa League var det vi satsade stenhårt på eftersom vi knappt kommer få chansen igen att ta denna titel. 




Inte en trippel, men en fantastisk säsong blev det. Utslagna ur Cupen men vi vann Europa League och Ligan med 15 poäng. Vi var fruktansvärt nära att bli historiska i sista matchen mot Palermo men luften gick ur oss. 100 poäng under en säsong är det mesta vi fått med något lag, nu hade vi 99 och en match kvar. Matchen innan vann vi genom ett mål av Joss i den 90e minuten mot Inter, som slog ut oss i Cupen. Efter ett rött kort och ett tidigt baklängesmål insåg vi att det var kört. 33 vinster och 5 förluster var ändå otroligt bra av oss, på den svåraste svårighetsgraden.

Nu ska vi spela med St: Etienne i franska ligan och bygga ett nytt storlag ute i Europa. Okaka är en given värvning, frågan är om Roma släpper honom.

En sak är säker...PES är PES.

Bato   


Australian Open: 6 dagar kvar

Roger och Rafa tränar som vanligt sista veckan innan Australian Open. Resten av top tio spelarna är med i en turnering som avslutas på fredag i Kooyong, så även Robin Söderling.

Novak Djokovic speaks to the media
Ljubicic, Haas, Gonzalez, Tsonga, Verdasco, Söderling, Del Potro och Djokovic.

Kvalet börjar imorn och avslutas på söndag. Själva huvudturneringen börjar på måndag den 18e januari. Den håller på i två veckor där finalen spelas på söndagen den 31a januari.

Värt att tänka på:
Roger är förstaseedad och kan bara möta Rafa i finalen som det sett ut dom 5 senaste åren.

Robin är top 8 seedad vilket gör att han endast kan få top 8 spelare tidigast i kvartsfinalen.

Dom 32 bäst seedade spelarna av dom 128 som är med i turneringen möter en annan seedad spelare tidigast i tredje omgången.

James Blake welcomes the MLC Ballkids
James Blake leker med bollkallarna och kajsorna på invigningen av Australian Open. Charmtroll!

Jag längtar!!!!!!!

X
Bato


Rafa sätter ribban för 2010

Australian Open närmar sig och spelarna på ATP touren gör allt för att hitta formen.

Rafael Nadal var skadad halva förra säsongen, och när han kom tillbaka var det inte samma Rafa, som fick tacka för sig i Mastersslutspelet efter 0-3 i matcher. 

Han inledde 2010 med att slå Robin Söderling i en uppvisningsturnering på nyårsdagen. 

Roger åkte igår ut mot en fenomenal Davydenko i semifinalen i Doha. En ofokuserad världsetta satsar bara på masters turneringar och grand slam, 250 turneringarna skiter han väl i, hoppas jag.

Nadal ledde sin semifinal med 6-1 5-0 när han slappnade av i några minuter mot Trocki. 6-1 6-3 skrevs siffrorna och Rafa har med det inte tappat set på hela turneringen fram tills finalen. Inte ens ett tiebreak har han spelat. 

Nu har Nadal piskat ut Davydenko i första set med 6-0. Han är snabb, precisionsäker och har ett bättre avslut på bollarna nu än tidigare. Det måste han ha med tanke på att han blir så sliten av att bara agera vägg.

Rafa kommer vinna Australian Open överlägset om han fortsätter såhär, om inte den störste genom tiderna börjar serva bättre och blir mer hungrig.
 
Rafael Nadal
Johan Larsson

Rutigt är underbart

Jag vet inte vad det är med mig. Kanske för att jag passar i starka färger, eller att det är en otroligt skön stil, eller att Becks och Adam har mycket sånt som gör mig knäsvag.

Jag pratar om rutiga skjortor.

Eftersom jag lever i kängor eller converse är en rutig skjorta det perfekta till mina chinos eller jeans.

Jag har gått så långt att jag måttsyr mina egna nu, jag har helt enkelt för många färger att fantasin börjar ta slut när jag är i butiker.



David-Beckham-ready-for-Heathrow-Airport-8











Regards
Bato


Croke Park vol. 2.0

För två år sedan åkte jag och Danne till Irland för att se vårat favoritband Westlife. De var en resa som var helt sjukt underbar.

Resan i sig höll på att sluta i katastrof då båda inte hörde sina väckarklockor och min mor ringde mig 15 min efter vi skulle vara på flygbussen.


Danne 2008 på Skavstas incheckning

En sak är säker, jag har aldrig vaknat så fort i hela mitt liv och packat en väska. För visst skulle dom två idioterna Danne och Bato packa det sista på morgonen. Vi lyckades med konststycket att komma fram till incheckingen 3 minuter innan den stängde, nu skojar jag inte med 3 minuter utan det var verkligen 3 minuter kvar. Planet lyfter 35 minuter senare.


Landade dock i tid.

Väl i Dublin tog vi en buss till vårat hotell. Som var 3-stjärnigt, även det bokades på natten genom en lurig chat på nätet. Fest vid hotelklubben var ett måste för två singelkillar och dagen efter var det konsert.


Danne shotar i hotellbaren

Konserten är det största jag varit med om. 84.998 tjejer och två vuxna män från Stockholm sjöng allsång. Det var tårar, glädje och kärlek på en gång.


Westlife på Croke Park 1 juni 2008

Vi sa till varandra att nästa gång det blir konsert ska vi för det första vara väl förberedda och givetvis ha ståplats och inte sittplats.

Nu är tiden inne då Westlife släppt nytt och ska ha en konsert 5 juni.

Vi kommer boka biljetterna i tid för flyget, som vi kommer vara i tid till.
Vi kommer boka ett 4-5 stjärnigt hotel mitt i stan med pool och 50 meter till deras version av Stureplan.
Vi kommer ha ståplats och ståpäls när vi gungar med alla tjejer till alla låtar.
Vi kommer ha den bästa resan i vårat liv.

XOXO
Bato




AC Milan

Jag kommer ihåg 90-talet som igår. Då jag kom till sverige så var det stekhett och ett landslag gjorde ett VM som överträffade allt. Niclas Kindvall (min lagkamrat) vann skytteligan i Allsvenskan.

Jag minns också ett lag som spelade fotboll så vackert och vann allt.

AC Milan

Weah med röda skor, unga Maldini och Costacurta, Boban med tröjan utanför, Baresi med för den delen men han hade ju dispans eftersom han fick eksem när den var instoppad. Savisevic med sin teknik. Milan ägde världen. Min första matchtröja skickades från Italien. Nummer 18 stod det på ryggen. Mina flätor i nacken fick likt min store idol på den tiden ligga över både hans namn och nummer. Den gyllene hästsvansen.

Sedan blev man förälskad i ett lag från Madrid som jag känner för som min familj. Milan dog ut, blev trött och gammalt. Man började värva konstigt och charmen dog ut.

Under 2000-talet var det upp eller ner för Milan. Man var alltid där i CL och ligan. Men något kändes fel. Gamla stjärnor gick dit, man började kalla Milan för ett ålderdomshem. Jag höll med till viss del, men jag visste också att Milan kunde spela fotboll på en högstanivå som ingen annan har.

Igår blev jag kär i Milan igen.

Då spelade man med uppspel och tillbakaspel, en fantastisk target och en pånyttfödd Ronaldinho. Becks var precis lika bra som 2001 och Pirlo älskade att vara på planen. Härföraren var en kille som följt med Milan i vått och torrt, precis som Guti i Real. Han har nummer 23 på ryggen och var bäst på plan. 

När han blir gammal så kommer han säga till sina barn att han var kapten i Milan och fick ha kvar sitt nummer då världens kändaste spelare kom till Milan.

Jag säger helre det till mina barnbarn än att ha vunnit VM-guld 1998 med Frankrike med nummer 9 på ryggen och sämst i hela turneringen. Det syns kanske mer i troférummet men inte i själen och i romantikens värld.

mvh
Clarence  

Tennisårets första Grand Slam: Australian Open

En skräll, mycket tårar på Roger oavsett utgång, Djokovic lägger sig för att det är för varmt när han ligger under med 0-2 mot Verdasco, Nadal är som bäst och Söderling som förlorar mot en 79 rankad Tjeck i 4e omgången.

Där har du utgången dom senaste turneringarna som spelats i Melbourne Australien. Det är dags för en ny Grand Slam, och för mig som älskar tennis är detta starten på en lång säsong. Varje år sitter man där och hoppas på att Roger ska ta hem titeln så han kan nå en äkta Grand Slam (När man vinner alla 4 Grand Slam turneringarna på ett år) Jag ska ta med dig som inte kollar eller hinner se så mycket av tennisen, samt skriva ner alla mina känslor mellan den 18-31 Januari.

2010 är året då man för första gången sedan 2002 verkligen har förhoppningar på en svensk. Robin Söderling hade ett sjukt 2009 och avslutade det genom att komma till Masterslutspelet. Där gick han till Semi men Del Potro blev för svår i en hård tresettare.

Roger hade ett år som var det sjukaste på länge. Efter att ha tappat förstaplatsen på rankingen under hösten 2008 klev han in i Australian Open hungrigare än någonsin. En otrolig final på 5 set gjorde att Nadal fortfarande visade vem som är bäst för stunden. Roger grät, jag grät och eran var över. Sedan kom hans kissinsatser under våren där han ibland rök i andraomgången. Det var främst på hardcourtmasters jag blev förvånad. På grus kan vilken spanjor eller argentinare slå ut dig om dom har en bra dag och du en dålig.

Vändningen kom efter att först ha piskat bort Nadal i Madridfinalen, på grus och Nadals hemmaplan. Dock var Nadal sliten efter en 4 timmar lång semi mot Smuts-Djokovic.

Där släppte det för schweizaren och han kunde gå in i Franska Öppna med självförtroende om att han faktist kunde slå Nadal. Det är så det har varit egentligen. Roger skulle vunnit 5 Grand Slams i rad i Paris också om det inte vore för den fenomenale 23-åringen från Mallis.

På ett sätt hjälpte Söderling Roger med sitt otroliga slut på 2009 års säsong genom att slå ut Nadal i Franska, där spanjoren varit obesegrad under 4 års tid.

Roger vann enkelt mot Robin i finalen och sedan vet alla tennisälskare hur det gick.

Nu ca 8 månader senare är förutsättningarna helt annorlunda. 

Det finns 6 spelare som kan vinna turneringen i Australien.

Roger
Nadal
Södeling
Del Potro
Murray
Djokovic

En av dom kommer vara i final. Jag tror inte på Del Potro eller Murray, dom har aldrig varit bra i början på året, dom brukar komma på hösten. Roger kommer alltid vara där, Söderling ska vara i final om han slipper Rogers halva av lottningen och om han håller en hög nivå i 7 matcher. Nadal ser stark ut på försäsongen och kommer hota, men frågan är om han kan klara av pressen och värmen ännu en gång.

En sak är säker, jag kommer vara klistrad, oftast med Joss. Vi kommer ha en kammare av vårt hjärta som pumpar för Sverige och en kammare av vårt hjärta kommer pumpa för Schweiz och våra hjärtan kommer aldrig sluta slå för sporten tennis.

Damsidan då? Den skiter jag fullständigt i.

Bato

Lleyton Hewitt
Lleyton Hewitt - en legend



RSS 2.0