Milan - Roma - Juventus Säsongen 2009-2010

I vanliga fall i idrottssammanhang är den andra säsongen den som är svårast. Men i vårat fall blev säsongen 2009-2010 den svåraste, eftersom man itne är van med att spela ensam och att tiden är 5 minuter, släpper du in mål är en vinst nästan helt körd.

Vi hade alla tre förhoppningar, men vi visste att det för det första skulle bli oerhört tufft att vinna mycket matcher i rad som exempelvis Inter är så bra på att göra på spelet (och på riktigt). Det som talade för oss var att vi kunde slå lag som Inter och Fiorentina alla tre och spela bort chanserna för dom, men det är som sagt lättare sagt än gjort. sen så är det negativa att vara tre spelare i samma liga att spela bort guldet för varandra eftersom det är så jämnt mellan oss.
 
Milan
Jag var Milan av egentligen tre anledningar. Becks spelar där, Jag avskyr Inter och Milan har för övrigt ett charmigt lag. då visste jag inte att Becks skulle floppa och frysas ut av mig. Mina förväntningar vär ganska så höga. Jag skulle va nöjd med en CL plats och en Cupfinal på förhand. Joss försökte ändå psyka mig så gott det gick och gick ut i media och sa att jag var storfavorit, fast han själv egentligen alltid är favorit. Jag hade en bra trupp men på nergång av ålder och karriär, som på riktigt. Men den första säsongen skulle visa sig uppfylla alla mina mål.

Roma
Den vackra Romklubben fick representeras av den vackre nummer 24. Joss hade inget val, det finns bara ett lag han kan vara i Italien, AS Roma. Det som talade för Joss i denna virtuella värld är att han är helt fantastisk på att göra mål och försvaret har han tränat upp med mig när vi spelar tillsammans. Det som talade emot honom var att hans spelare kanske inte riktigt håller måttet på ett fotbollsspel så som dom gör på riktigt. Men det visste Joss och hans avsikt var att gör Roma till ett av dom största lagen i europa inom 2-3 år.

Juventus
Den gamla damen fick en ung härförare vid namn Stefan "Vangelis" Lukas, numera även kallad Pippi. steffe är inte som alla andra, Steffe vet inte att vi avgudar hans passion och sätt att hantera situationer och att vi tycker han är facinerande. Han är den av oss som har minst PES-tid i händerna, men som har spelat TV-spel sen han kunde gå och alltid gjort det förträffligt. Nu fick han spela med sitt älskade Juventus, eller rättare sagt sin älskade Alessandro. Han firar målen som att det är på riktigt och visar en sådan besvikelse att man nästan vill fuska för att det ska gå bra för honom. 

Evenemang

Milan: Serie A och Coppa Italia
Roma: Serie A och Coppa Italia
Juventus: Serie A och coppa Italia

 
Serie A - 2009/2010


Omgång: 1
I den första omgången så skulle vi alla tre ställas mot datorlag, det första mötet mellan oss skulle dock endast dröja 3 omgångar. Juventus - Torino 2-0 (Mellberg, Diego) Roma - Reggina 1-0 (Vuvinic) Milan - Napoli 1-0 (Gaucho).

Alla tre tog viktiga segrar i den första omgången och gladast av alla var Steffe som med nyförvärvet Diego pricksköt in 2-0 efter att Mellberg dunkat in 1-0 efter en tilltrasslad situation efter en hörna. Joss och jag gjorde vårat jobb på hemmaplan och vann med 1-0.
 
Omgång: 2
Här kom den första stormatchen: Juventus - Inter. Steffe skulle ställas mot guldfavoriterna Inter och han förlorade med 0-1 där han hade dom flesta chanserna. Milan och Roma vann båda sina matcher.  

Omgång: 3
Roma - Juventus 2-1 (Baptista, Vucinic, Del Piero)
Fiorentina - Milan 0-0 
Roma och Joss drog det längsta strået i en match som Steffe hade 1-1 i väldigt länge. Men mer rutin gjorde att Joss kunde utnyttja sina vrickningar och Baptista gjorde ett av sina få mål i Romatröjan. Milan spelade oavgjort med Fiorentina, vilket skulle visa sig vara ett av 4 lag som alltid är och nosar på champions Leagueplatser.

Omgång: 6 
Roma - Inter 1-0 (Aquilani)
Roma vann tungviktsmötet och Aquilani blev hjälte. Aquilani skulle utvecklas till en av ligans främsta under det närmsta året. Roma trummar på och har under dom första 6 omgångarna 8-1 i målskillnad och 6 raka vinster. Roma går mot Scudetton. Milan och Juventus vann båda sina matcher men juventus börjar gå lite segare nu efter den fina starten. Denna vinst mot Bologna med 1-0 var den första sedan premiären mot Torino.



Omgång: 7
Lazio - Milan 0-4 (Shevchenko 2, Flamini, Ronaldinho)
Milan slår målrekord och har lekstuga mot Lazio borta på Olympiastadion i Rom. Dom ljusblå skulle dock få sin revansch senare under säsongen. roma tappar sina första poäng genom att spela 0-0 mot Palermo borta, vilket inteär fyskam. Juventus börjar komma i rytm och vinner med 1-0 borta mot Siena. till steffes stora förtjusning är det Dellan som är på gång ordentligt, som matchens enda målskytt är han på god väg att vinna skytteligan.  

Omgång: 8 
Milan - Inter 0-0
Milan tappar viktiga poäng i toppstriden mot Roma, med lite flyt så ser dock Milanoklubbarna att Roma bara fått 1-1 i turin mot Steffes lillebror.

Omgång: 16  
Roma - Milan 1-0 (De Rossi)
Giganternas kamp vanns av Roma som efter en mycket tät match som knappt hade målchanser lyckades vinna med 1-0 tack vare De Rossis välplacerade skott utifrån lågt i hörnet. Roma är nu på god väg att vinna ligan. Milan hoppas på en CL plats (1-3 som får den). För Steffes Juventus går det alltjämnt trögt, förlust mot Lecce borta med 0-1 och en CL dröm är snart släckt för den gamla damen. Det kanske blir Europa Cupen man får sikta på nästa säsong?

Omgång: 19
Roma - Lazio 1-0 (Totti)
Juventus - Milan 1-0 (Trezeguet)
symboliskt nog var det Totti som fick avgöra Romderbyt för Johan som förutom att slå mig och steffe på året helst slår Lazio. Samma omgång möts formsvaga Juventus och formstarka Milan, men det är steffe som drar det längsta strået och jag har fotfarande svårt att möta människor, såhär långt. Steffe spelar på ett sätt som gör det svårt att läsa, allt blir tvärtom. roma leder ligan, Milan är trea efter Inter och Juventus klättar sakta men säkert mot Europaplatserna.

Omgång: 21
Inter - Juventus 0-0
Steffes andra möte mot Inter slutar 0-0, ett bättre resultat för Steffe än för inter eftersom han behöver alla poäng han kan få och Inter måste hålla jämna steg med Roma, Milan och Fiorentina. 

Omgång: 22
Juventus - Roma 0-0
Stormatcherna slutar oftast 0-0. Steffe visar prov på att han håller jämna steg med både mig och Joss. för Joss var det mer som en förlust eftersom han inte har råd med någon poäng, och det skulle visa sig stämma när vi sumerar ihop säsongen.

Omgång: 25
Inter - Roma 0-1 (Vucinic)
Joss kopplar greppet om sin förstaplats genom att slå Inter borta. Juventus och Milan vinner även dom sina matcher. Detta kan bli ett bra år för alla tre till slut. 

Omgång: 27
Inter - Milan 0-1 (Pato)
Milan tar sin första seger mot storlagen, och gör det i rätt tid för dom och Roma. steffes nyförvärv Kanouté gör matchens enda mål mot Atalanta borta. Roma tappar dock två poäng och ökar ledningen med endast en poäng. 

Omgång: 35
Milan - Roma 0-0
Som så många gånger förr så spelar vi 0-0 mot varandra. Det är nu så jämnt att vi inte ens har avslut mot varandra. Vi båda tappar 2 poäng till inter som ser ut att vinna guldet när dom nu leder med 2 poäng före roma när det återstår 3 matcher. Samtidigt förlorar Juventus en match som kostar dom CL platsen garanterat, Fiorentina borta 0-1.

Omgång: 38
Milan - Juventus 2-0 (Modric, Pato)
Lazio - Roma 1-1 (Mexes)
En ointressant omgång för Milan och Juventus. Milan har redan säkrat 3e platsen och Juventus har säkrat spel i Europa Cupen med sin 5e plats. för Roma dock gällde detta allt, Inter skulle möta Lecce hemma och där var det självklart att man förväntade sig vinst. Roma hade nu samma poäng som Inter men hade sämre målskillnad och det kändes helt kört. Speciellt när Pandev gör 0-1 i första halvlek. I halvtid kollar vi resultaten från andra matcherna och vi kan inte tro att det är sant, INTER HAR KRYSSAT. Joss får då självklart panik. Men i första minuten av andra halvlek får han utdelning, Mexes 1-1 på hörna. Efter en press från giallorossi så kunde Joss inte få in 2-1 målet utan Inter stod där som segrare med bättre målskillnad.




Regler Coppa Italia 2009/2010

Italienska Cupen spelar vi med 20 lag (alla lag i ligan) enkelmöten.

Dom bästa 4 lagen är detta år seedade (Altså Inter, Milan, Juventus och Roma)

Nästa år är det tabellen som seedar lagen. 

1-4 i tabellen (kommer in i 8-delsfinalerna) möter 17-20 (Kommer in i 8-delsfinalerna) i första matchen.

5-8 (Kommer in i 8-delsfinalerna) möter någon från ligaplacering 9-16 (Dom 8 lagen möter varandra i en 16-delsfinal, vinnaren där möter ett lag som är 5-8 i 8-delen)

Coppa Italia 2009/2010

8-delsfinaler

Torino - Milan 0-0 (1-3 på straffar)
En chansfattig match som fick avgöras från 11 meter, där visade Milan klass och släpte endast in ett mål.

Roma - Lecce 3-0 (Vucinic 3)
Roma lekte hem sin 8-del och Vucinic svarade för det första hattricket hitils.
  
Bologna - Juventus 1-2 (Amauri 2)
Steffe mönstrade ett B-lag i sin 8-del och det höll på att gå illa, men Amauri, som fått sitta på bänken hela året och som senare fick lämna klubben glänste och skickade Juve till kvartsfinal.

Kvartsfinaler

Genoa - Milan 1-1 (1-2 ex. tid) (Modric, Pato)
Milan ägde matchen och såg ut att vinna med 1-0 efter att nyförvärvet från Tottenham, Luka Modric sköt in 1-0. Men Genoa kvitterade sent och Pato fick bli matchhjälte i förlängningen.

Roma - Udinese 0-2
Joss hatmotstånd på spelet, ofta regn och rusk. Han fick se sig besegrad och fick koncentrera sig på ligan istället.

Lazio - Juventus 1-1 (2-1 ex. tid) (Kanouté)
Juventus fick även dom se sig besegrade men det krävdes extratid för att skilja lagen åt. Detta kanske var precis det steffe behövde för att fokusera på ligan och knipa en europacup plats?

Semifinal

Inter - Milan 0-1 (Boriello)
Milan såg till att Inter inte skulle ta en dubbel och den pånyttfödde Boriello gjorde så jag hade en chans att vinna min första titel.

Final

Milan - Lazio 0-1
En av säsongens tyngsta förluster kom precis efter jag spikat en tredjeplats i ligan. när får jag chansen att ta en titel igen?


Transfers 2009/2010


Placeringar
Roma: Liga 2a, Cupkvart
Juventus: Liga 5a, Cupkvart
Milan: Liga 3a, Cupfinal




  


Pro Evolution Soccer 2009 - Milan - Roma - Juventus - Introduktion

Sommaren 2009 är sommaren då det inte spelas något EM eller VM. Dessa somrar brukar vara ganska så fotbollsfria, för vem kollar på Confederations Cup egentligen?


Du som följer min blogg eller känner mig, vet att jag älskar fotbollsspelet PES. Nu när Steffe är hemma från Gotland och Joss har mycket lediga dagar kom vi på en fantastisk idé.


Oftast spelar vi på samma lag, främst för att Steffe är på Gotland och vi är två, och för att det är roligare att kunna göra egna löpningar.


Nu fick vi dock idén att alla skulle välja varsitt lag i den Italienska ligan. Detta skulle då motsvara att säsongen blev oerhört mycket längre än om man är på ett och samma lag tillsammans, men det skulle inför något nytt hos oss, att möta varandra. Matcherna fick därför dras ner till 5 minuter var istället för 10.


Varje säsong skulle vara precis som en riktig säsong i Italien. Man spelar Serie A och Coppa Italia. Sedan finns även Europaspel med Champions League (1-3 i ligan direktkvalificerade och 4an kvalar) och Europa cupen (5-6 i ligan).


Första året är dock ett år där vi bara spelar liga och inhemska cupen. Så man är tvungen att kvala in till Europaspelet genom en bra säsong i ligan.


 
Budgetmall och Prspengarsystem



För att göra spelandet mer realistiskt än vanligt hade jag gjort en budgetmall som man skulle följa, där man får skriva in prispengar och övergångspengar för att hålla koll på hur mycket pengar man har.




Så här ser budgetpappret ut.

Förklaring för budgetpapper

Vecka:
Motsvarar varje match, om man spelar Cup den veckan eller ute i Europa så skriver man in det i bonus. En ligamatch avslutar alltid en vecka, altså spelar du en cupmatch onsdag så skriver du in det du får på bonus och sedan spelar du ligamatchen och skriver in det på inspelad match, sen plussar du ihop det och skriver in det i budgetraden.

Fasta utgifter: -5000 dras av från budgeten automatisk varje vecka, det är altså spelarlönerna. Så vinner du en ligamatch och får 10.000 för den så blir det totalt 5000 med lönerna, spelar du oavgjort så går du jämnt ut och förlorar du får du -5000 den veckan.

Transfer +/-: Detta gäller endast i januari (liga omgång 19) och på sommaren (efter säsongen: 38 omgångar) Här skriver du in om du går plus eller minus på dina köp och sälj under pågående silly season. Köper du en spelare för 800 000 och säljer en för 1 000 000 så skriver du altså in + 200 000 i transferrutan och adderar 200 000 till budgeten längst till höger. 

Inspelad match: Hur mycket du får för varje inspelad ligamatch: 10 000 vinst, 5000 oavgjort och 0 för förlust.

Bonus: Bonusen skriver du in pengar du får för vunnen cupmatch, avancemang i Champions League, eller prispengar för att du vunnit något.

Budget: här följer du din budget under säsongen och skriver in slutbudgeten längst ner efter ligaomgång 38.

Prispengar

Såhär ser pappret för prispengar ut. I detta fall från Steffes häfte.


 
Silly Season - Övergångar



Transferfönstret är hos oss öppet efter den 19e ligaomgången, vilket motsvarar januarifönstret på riktigt. Om en spelare går från en klubb till oss som spelar i Champions League och även vi spelar i där, så får man som på riktigt inte använda sig av honom. Sedan har vi ett sommarfönster också där spelarna som på riktigt får spela i alla evenemang.

Själva prissummorna på spelare finns i häften som jag fixat. Målvakter, Backar, Mittfältare och Anfallare. Här kunde se hur mycket spelare kostade som man ville köpa eller sälja. Italien, Spanien, England och Övriga världen finns.

Alla spelare finns inte med utan bara dom vi skulle kunna tänka oss att köpa. Skulle man vilja ha en spelare som inte finns i listan så kommer man överens tillsammans vad den rimliga summan är.


Framsidorna ser ut såhär, här försvarare.


Anfallare: Italien


Målvakter: Spanien och England


Mittfältare: Övriga världen


Hur ett köp och sälj går till:

•1.      Man lägger bud på spelare. Detta kan man göra hela året men man får inte spelaren förrän det är dags för Silly Season.

•2.      Budet måste överstämma med prislappen på spelaren. Om flera av oss vill ha samma spelare gäller budgivning. Man skriver ner en summa på ett papper som man vill ge för spelaren. Utan att någon annan ser. Den som har bjudit mest vinner.

•3.      När man väl sagt ett bud så ska dom andra två säga hur stor sannolikhet det är att spelaren i fråga vill gå från sin klubb. En skala 1-6.

•4.      Man slår då med tärningen och ser om man får spelaren eller inte. Så säger man 4 så får man spelaren om man slår 1,2,3 eller 4 och man får honom inte om man slår 5 och 6. Om man inte lyckas få spelaren har man mer försök på sig att klara det. 4 försök (4 veckor) i januari och 8 försök (2 månader) efter säsongen.


Hur ett lån går till:

•1.      Man begär lån av en spelare. Detta kan endast göras under Silly Season.

•2.      När man väl sagt vilken spelare man vill låna så ska dom andra två säga hur stor sannolikhet det är att spelaren i fråga vill gå från sin klubb. En skala 1-6.

•3.      Man slår då med tärningen och ser om man får spelaren eller inte.

•4.      Får man spelaren ska man betala halva hans summa direkt vid ett års lån, och ¼ summa för ett halvår.


Såhär ser transferpappret ut : Milan visas här




Sommarkläder! Mycket snack och Stor verkstad.

Jag skrev i ett tidigare inlä....hej föresten du som läser. Jag vet att jag inte uppdaterat så mycket på senaste tiden, men nu kommer det bli mer regelbundet då jag är i sverige.

Jag skrev i ett tidigare inlägg om sommarklädsel. Nu tänkte jag gå hela vägen och avsluta det med att visa just det jag brukar ha på mig på sommaren.

Alla bilder är från kroatien.




Förklaring: Matchning med fipp-flops och tröja är snyggt, sen ville jag ta en färg på shortsen som man egentligen inte tänkte på till just röd/rosa färgen, grönt. Det blev bra. 



Förklaring: En blandning av preppy/trash. Snyggt när man har en dålig hårdag som jag hade, att matcha med det som jag har längst ner, dvs marinblåa flipp-flops.

Eftersom dom även var vita fick det bli en vit t-shirt med tryck. Marinblått/vitt rakt igenom utom trycket som är rött, det gör två saker. Ett: det lyfter fram trycket och man ser det bättre. Två: Att bryta av två matchade färger gör att det inte ser genomtänkt ut men ändå klockrent. Skulle min T-shirt vart helt vit (vilket absolut funkar) skulle bilden försvinna helt. 



Förklaring: Här skulle jag självklart ha gröna flipp-flops, och självklart glömde jag dom hemma i Stockholm. Därför valde jag en så diskret färg som möjligt, grått. Det blev en bra balans med shortsen och lyfter fram min skjorta. Ett alternativ är att man har kritvita tygskor som matchar linnet. Ett annat är att ha ett orange skärp som matchar klockan.



Förklaring: Vit t-shirt = det snyggaste som finns. Shorts i en riktigt blå sommarfärg, turkost. Och eftersom jag glömde mina vita flippisar så fick det bli en basfärg längst ner. En rolig detalj är att flippisarna jag har på mig har en orange text, vilket matchar min klocka perfekt. Ibland behöver man bara veta det själv.



Förklaring: Utgång på kvällen och jag ville byta lite från shorts och t-shirt. En måttbeställd skjorta som är för kort skuren, altså endast för shorts eller upprullade chinos. Fantastiskt fräsht med ljusblått och vitt, basfärger vad gäller skjortor. Beiga chinos som man ska bära 1-2 gånger i månaden eftersom alla bär dom varje dag. och för att bryta av dom dova färgerna så väljer jag färg på det minsta, flippisar och klocka. Det upprullade gör att det ser väldigt somrigt och ledigt ut, föreställ dig nerrullade byxben och ärmar.



Förklaring: Väl till havs så valde jag ett par korta shorts. Främst för att jag tröttnat på längre surfshorts och alla som har björn borg kallingar under. Man ser brunare ut med ljusblått.



Förklaring:  Samma sak här, marinblått och vitt rakt igenom förutom ett grönt linne, det är det enda som behövs här, 49:50 på H&M. Pilotbrillor på för en cool look. Klockrent!



Förklaring: En töntlook från topp till tå. Längst ner har jag conversen som jag snutit med stora knutar, strumporna är multifärgade som inte matchar någonting, varav jag dragit upp dom lite. Det enda som dom funkar med är tröjan med samma mönster. Shortsen är rutiga (självklart). Sen kommer tröjan som är uttvättad lila och vitt med en gul rand. Bryter av helt och hållet mot det rutiga i shortsen (vilket inte är att rekomendera vanligtvis). Brillornas form passar töntlooken och armbanden matchar tröjan. Så fel! men så rätt!



Förklaring: Sportig look med matchning. Svarta flippisar med orange text, matchar basketlinnet och klockan. Egengjorda armband i sommarfärger. Shortsen är diskreta khakishorts som bara ska va där. Brillorna är pilotbrillor tonade i svart.

mvh
Bato

RSS 2.0