Adidas Originals Kroatien

Men hallå, jag hitta en Adidas Originalsbutik i Pula!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Köpte en t-shirt, en tröja/jacka och skor.


Adidas Skateboarding serien


Sneakers Adidas Samba


Tröja/Jacka Adidas Vespa-serien


Stranden men kallt

Det var lite sämre väder i Pula en dag på stranden, så får man äta pizza och läsa Sagan om Ringen.


Pizzan var godare än vad minen säger. Mamma i bakgrunden.


Mys


Manligt sommarmode - våga köpa billigt

Till stan på kvällen för middag. Valde väldigt enkelt. Men somrigt.





Har totalt saker på mig för 500kr om man räknar bort klockan. Det är ganska bra va? Mina sommarkläder handlar jag mest på H&M, bra pris, bra passform och ganska simpelt. Sen slänger jag det mesta efter sommaren också. Många killar handlar bara på Gant, Boss, Filippa K, Ralph L, Tiger m.m. Vilket jag också gör, men många handlar endast märkeskläder och sen använder dom tre skjortor och 3 byxor, medan jag gillar att ha 30 skjortor att välja på. Då kan man hitta saker som är billigare, ibland är till och med kvalitén bättre.



Hatt: Köpt i Dublin för 30kr
Linne: G-star 2-pack baslinne. 299kr/2st
Cardigan: H&M Dam 100kr
Shorts: H&M 149kr
Espadrillos: H&M 99kr
Klocka: Casio 400kr 
Armband: Kroatien och gjort själv 20kr




Star Wars - Episode V: Rymdimperiet slår tillbaka

När alla sover i Kroatien hade jag tänkt mig att se alla Star Wars-filmer. 6 stycken totalt ska plöjas. Kommer skriva ett omdöme om varje film.

Alla Filmer (Klicka på dom för att läsa)

Star Wars 1
Star Wars 2
Star Wars 3
Star Wars 4
Star Wars 5
Star Wars 6



Film: Star Wars - Episode V: Rymdimperiet slår tillbaka  
År: 1980
Speltid: 2 timmar 5 minut
Regissör: Irvin Kershner
Skådespelare

Mark Hamill   –  Luke Skywalker
Harrison Ford   –  Han Solo
Carrie Fisher   –  Prinsessan Leia
David Prowse  –  Darth Vader
James Earl Jones   –  Darth Vader (röst)
Billy Dee Williams   –  Lando Calrissian
Anthony Daniels   –  C-3PO
Kenny Baker   –  R2-D2
Frank Oz   –  Yoda (röst)
Peter Mayhew   –  Chewbacca
Jeremy Bulloch   –  Boba Fett
Alec Guinness   –  Obi-Wan "Ben" Kenobi
Denis Lawson   –  Wedge
Clive Revill   –  Kejsaren


Handling: Rymdimperiets makt har åter stigit. Rebellerna har därför byggt en ny bas på den avlägsna snöplaneten Hoth. Rymdimperiet får genom sina rymdsonder reda på rebellbasens destination och inleder en markattack mot rebellerna. Rebellerna tvingas evakuera, och Luke Skywalker får, efter att ha deltagit i slaget, ge sig av i sitt rymdskepp tillsammans med droiden R2-D2.

Prinsessan Leia
, Han Solo, Chewbacca och C-3PO flyr samtidigt i Millenium Falcon.



Luke, som av sin forne mentor Obi-Wan Kenobis ande fått höra talas om den uråldrige jedimästaren Yoda, ger sig av mot dennes hemvist - planeten Dagobah. På Dagobah går Yoda motvilligt med på att utbilda den otålmodige Luke, under tiden som Han Solo och Prinsessan Leia når Molnstaden, efter att ha jagats av Rymdimperiets styrkor. Molnstadens administratör är Lando Calrissian, en gammal vän till Han Solo.

Men det visar sig att vänskapen inte alltid är att lita på, för Calrissian har angivit Solo och hans vänner för Darth Vader och prisjägaren Boba Fett. Han Solo blir nedfryst i ett block av karbonit, för att av Boba Fett föras till brottslingen Jabba the Hutt.



Luke Skywalker kommer till Molnstaden för att rädda sina vänner, men leds i en fälla av Darth Vader. De två möts i en ljussabelduell, i vilken Darth Vader bekänner att han är Lukes far. Luke som inte vill tro att det är sant, hoppar ner i avgrunden för att hellre dö än att bli Vaders bundsförvant - men han räddas av Molnstadens luftinsugning och blir sedan upphämtad av Leia och Lando i Årtusendefalken. Luke och hans vänner återvänder till rebellernas flotta och hans skador läks.



Lando Calrissian och Chewbacca ger sig av i Årtusendefalken för att rädda Han Solo.



Min åsikt:
 En riktigt bra film, med en klar handling och mycket spänning. Man inleder i ett kallt Hoth, för att sedan möta Joda. Det är här filmen har sin svaga punkt tycker jag. Jag tycker Yoda i övrigt är riktigt töntig.

Ännu töntigare blev han när han slogs i dom nya filmerna som utspelar sig långt före dom gamla. Altså är han mycket äldre i den hör femte filmen om man följer kronologin i berättelsen.

Han beter sig då som ett barn, som att dom märkte det också och ändrade honom till dom nya versionerna till lite smartare och bättre. Eller så hade han fått fnatt av sin ensamhet.

Luke börjar bygga på sin kraft för att bli Jedimästare och jag tycker allt gick för fort. Trots att filmen lätt skulle kunnat vara 2 timmar och 30 minuter så är detta förståligt på 80-talet.

Här har man dock höjt sig vad gäller lasersvärdsfighter och man bara vill se den sista delen direkt efter, vilket är ett gott tecken.

Betyg: 4 av 5

 


Becks LAX 12 juli 2011









Här är det liksom bara att ladda upp bilderna, för orden räcker inte till...

Älskade gordito


Du är ändå störst!

Red Bull Tennis













 


Bada


























Närbild






Hopp från klippa








Vad händer på mitt hår

Snart har jag överlevt hela min semester i Kroatien med mitt hår. Jag har aldrig haft såhär långt, och här ser du varför. Tänk att du vaknar på morgonen och ser ut såhär, eller efter du tvättat håret.


Jag och älskling


Anna, Joel, Jag och Nathalie


Tennis

Joel och jag spelade tennis typ varje dag i Kroatien. Han lyckades få ett set den kämpen. Men sen fick han inte ett till.

Kul att det är så jämnt på badminton, tennis och pingis mellan oss, det är bara Joss som jag har kunnat spela med och haft motstånd mot innan, no offence Steffe men du har långt kvar i pingis.






Star Wars - Episode IV: Stjärnornas Krig

När alla sover i Kroatien hade jag tänkt mig att se alla Star Wars-filmer. 6 stycken totalt ska plöjas. Kommer skriva ett omdöme om varje film.

Alla Filmer (Klicka på dom för att läsa)

Star Wars 1
Star Wars 2
Star Wars 3
Star Wars 4
Star Wars 5
Star Wars 6



Film: Star Wars - Episode IV: Stjärnornas Krig  
År: 1977
Speltid: 2 timmar 1 minut
Regissör: George Lucas
Skådespelare

Mark Hamill   –  Luke Skywalker
Harrison Ford   –  Han Solo
Carrie Fisher   –  Prinsessan Leia
Alec Guinness   –  Obi-Wan "Ben" Kenobi
Peter Cushing  –  Grand Moff Tarkin
David Prowse   –  Darth Vader
James Earl Jones   –  Darth Vader (röst)
Anthony Daniels   –  C-3PO
Kenny Baker   –  R2-D2
Peter Mayhew   –  Chewbacca
Denis Lawson   –  Wedge

Handling: Rymdimperiet styr galaxen med järnhand. Detta styre trotsas av motståndsgrupper, vars främsta syfte är att återupprätta republiken och skapa fred i galaxen. Denna kamp har dock utlöst ett galaktiskt inbördeskrig, som rasar mellan Rymdimperiet och rebellerna. En av rebellerna, Prinsessan Leia från planeten Alderaan, har tillfångatagits av Rymdimperiets fruktade sithlord Darth Vader.


Klassiskt

Droiderna C-3PO och R2-D2 flyr från fångenskapen och når den ödsliga ökenplaneten Tatooine, där de hamnar i den unge bondpojken Luke Skywalkers ägo. R2-D2 är programmerad att ta kontakt med jediriddaren och generalen Obi-Wan Kenobi och överlämna ett meddelande. Luke och droiderna kommer senare i kontakt med den ökände eremiten Ben Kenobi, som visar sig vara just Obi-Wan.



Efter att Leias meddelande har spelats upp för dem beger sig Luke, Obi-Wan och droiderna till rymdhamnen Mos Eisley där de hyr piloten Han Solo. Tillsammans med Solos kollega, wookieen Chewbacca, beger de sig till Alderaan i Solos rymdskepp Årtusendefalken. Alderaan visar sig dock vara förintad av Rymdimperiet, och istället tillfångatas de och förs till Rymdimperiets hemliga rymdstation Dödsstjärnan.



Inuti Dödsstjärnan räddar de Prinsessan Leia, men Obi-Wan Kenobi dödas i en ljussabelduell mot sin gamle elev Darth Vader. Luke, Han Solo, Prinsessan Leia, Chewbacca och droiderna lyckas fly och når rebellernas nya bas. Därifrån startar rebellerna ett försök att förgöra Dödsstjärnan med sina små attackskepp. Luke lyckas med hjälp av kraften att få Dödsstjärnan att explodera; rebellerna har därmed vunnit sin första stora seger.



Min åsikt:
 Efter en extrem seg inledning så blir filmen bättre och bättre ju längre tiden går. Självklart är det kultstatus på allt som händer, så det är väldigt svårt att ge betyg.

Tar man för det den är, en episk berättelse, en milstolpe i filmhistorien och att effekterna var tio år före sin tid, är alla dom gamla filmerna en solklar femma.

Jag tycker dock att man kunnat göra massor av saker bättre utan några effekter som helst. Exempelvis lasersvärdsfighten mellan Obi Wan och Darth Vader, som är direkt pinsam. Det fanns säkert sjukt bra fäktare på 70-talet som kunde hoppa in som stand in.

Filmen är ändå ett bra avstamp för dom gamla filmerna, och man ser en perfekt övergång från den nya del 3 till den gamla del 4.

Lite svårt att ta Luke Skywalker på allvar då han är samma människa som Peter Siepen.

Betyg: 3 av 5
 

 


Danne Moberg

Den 7e augusti är det 4 år sedan jag och Danne Moberg träffades för första gången. Vi träffades på Urban Café 2007 när våran chef presenterade oss för varandra. När vi gick ner till lagret och nynnade jag på Shayne Wards Something worth living for. En helt okänd låt som ingen visste om, trodde jag. Danne vände sig om och sa "Something worth living for" och en vänskap starkare än allt på jorden var född.

Jag vill bara säga att jag älskat varje sekund som jag fått med dig Danne.

Man visar för lite kärlek till sina vänner. Men Danne du är mer än en vän. Du är alltid glad och bjuder på dig själv. I alla lägen visar du varför alla älskar dig. Alla mina andra kompisar som inte har något med dig att göra tycker om dig, dom vill lära känna dig bättre.

Från Oscar Jacobson till vårat band DB så har vi fått minnen för livet, och då är det bara 4 år som gått. Vi gillar samma musik, mat och filmer.

Om jag säger Will Ferrell, Westlife och Absinthe så är det du. För mig är du en perfekt vän och människa, och jag önskar att jag mer vore som du i många lägen. Du kommer komma precis dit du vill i ditt liv, för att du är unik och exeptionell

Jag hoppas att vår vänskap håller i sig för evigt.

Jag älskar dig.

//Bato








































Comic Con

Jag har velat åka till Comic Con i San Diego ett bra tag nu. Inte främst för att Seth Cohen åkte dit i OC, eller Adam Brody på riktigt.

Det är en serietidningsmässa (eller nu för tiden även tv-spel m.m)

Här är Adam Brody på mässan för nån dag sen.





















That's it, jag skaffar kepsen snart. På något sätt. Har inte ens kunnat googla den :(

Men försök att googla "Adam Brody Nike Air Hat eller keps" så får vi se vilken sida som kommer upp...



James Franco Singel


Paranormal Activity 3 - trailer

Nu är det snart dags (i oktober) för den tredje delen av Paranormal Acticity skräcksagan. Den första filmen kostade 15.000 dollar att spela in och drog in 200.000.000 dollar.

Den är och förblir bland det läskigaste jag skådat på bio. Motorsågsmassakern i all ära. Den andra filmen var läskig den med men slutet var för dåligt tycker jag.

Gillar dock att man kliver tillbaka i tiden och ser hur allt började. Vad är läskigare än demoner i en människas kropp som fångats på film?

En demon i ett barns kropp som fångats på film...


Adam Brody 18 juli

I Måndags så gick vår egna Seth Cohen ut på lite shopping på American Rag. Jag ska beställa hans Nike Air Sportswearkeps. Det är det snyggaste jag sett. Just den loggan är så snygg för det blir lite old-school som Adidas Originals. 

















Makina

Åkte iväg och hämtade Joel och Anna från flygplatsen i onsdags.


Älskar "Fashion Against Aids Kollektionen" från H&M. Tror jag har alla deras plagg faktist.



"Ses vi i Båstad?"


Ryan Reynolds har landat

Sjukt snygga Ryan Reynolds ses här i en enkelt rockig stil. Gråskalor så det susar.






Kärlek börjar alltid med bråk...


Stranden




Sommarkläder och pasta

Idag somrade jag till det med mitt klädval. Färg, färg, färg.


Man kan både va töntig och surfig.


Ganska mycket köer så vi promenera till stan...


Väl inne i stan å blev det dags för en liten lätt lunch...


Asså jag kan knappt vänta..........


Kolla hur glad jag blev över min pasta!!! Nathalie kör som vanligt inga kolhydrater. Och hon ska va sydlänning...


Fan va mina tänder har växt....


Såhär glad blev jag efter pastan. Sen promenerade vi hem.

Nu ska vi hämta Anna och Joel från flygplatsen. Men inte innan jag har rakat mig och duschat. Så jävla långt punghår nu.

XXX
Bato

Teaser trailer: Dark Knight Rises

Det är inte mycket, men den kommer bli magisk!!!!!


David surfar!

Men hallå!!!! David Beckham surfar med Romeo, Cruz och Brooklyn. Älskar Hans blöta hår.

Här är han och sönerna i Malibu!

   

Klicka på bilderna för att förstora!


Zac Efron 19 juli

Medan vi är i Kroatien träffar Zac Efron sina Fans på västkusten i USA.




Harry Potter och Dödsrelikerna del 2



Film:
Harry Potter och dödsrelikerna del 2
Genre: Fantasy
Längd: 2 timmar 10 minuter
Skådespelare
Harry Potter Daniel Radcliffe
Ronald Weasley Rupert Grint
Hermione Granger Emma Watson
Bellatrix Lestrange Helena Bonham Carter
Rubeus Hagrid Robbie Coltrane
Lord Voldemort Ralph Fiennes
Albus Dumbledore Michael Gambon
Alastor Moody Brendan Gleeson
Vernon Dursley Richard Griffiths
Mr Ollivander John Hurt
Xenophilius Lovegood Rhys Ifans
Lucius Malfoy Jason Isaacs
Rufus Scrimgeour Bill Nighy
Severus Snape Alan Rickman
Petunia Dursley Fiona Shaw
Wormtail Timothy Spall
Dolores Umbridge Imelda Staunton
Remus Lupin David Thewlis
Griphook Warwick Davis
Draco Malfoy Tom Felton


Sällskap: Nathalie
Handling: Slutet närmar sig när Harry, Ron och Hermione återvänder till Hogwarts för att finna och förstöra Voldemorts sista horrokruxer. Men när Voldemort får reda på deras uppdrag påbörjas det största slaget, och deras liv kommer aldrig mer att bli sig lika.



Min åsikt: Med en åskande himmel över oss och åska i filmen så var detta den mest speciella och coolaste filmupplevelse jag varit på i mitt liv. Det kändes som 4D och att man stod inne bland alla skådespelare.


Såhär såg det ut när vi kom in på Arenan.

Du kan tänka dig blixtar när du kollar höger och moln över dig som är svarta som natten. Du sitter där med massa männsikor klockan 23.30 på kvällen. Och ser på sista Harry Potter. Det var helt overkligt. 

Filmen i sig var helt fantastisk, så sjukt spännande och dom 2 timmar och 15 minuterna gick som ett Seinfeld-avsnitt.


Mycket folk


Ganska bra plats på 4e raden...


Vi är redo!! jag spanar in guzzar.


Fullpackat bakom oss...


Dags att släcka ner...


Kroatiska snacks! eller vissa av dom! Nu var vi redo, Action!

Nu drog filmen igång och vi skulle få två timmar konst. 

Filmen är så mörk att man nästan tycker dom borde ljusat upp den lite, vilket dom gjorde litegrann med Nevilles karaktär.

Annars är det otroligt dystert. Tänk dig Helms Deep i Sagan om dom två tornen gånger 20. Men nu ska vi inte jämnföra Fantasy med det som verkligen har hänt, R.I.P alla tappra själar som höll fästet så länge i Helms Deep för många år sedan.

Harry Potter gick från att vara en magisk underbar barnfilm till en episk storfilm för vuxna, och övergången har varit fantastiskt smidig. Jag kommer ha Harry Potter maratons i framtiden, och visa mitt barn en film per dag i December, för visst är detta en familjefilm.


Nej det är itne Dawn of the Dead, det är Neville Longbottom!

Tempot är otroligt högt och man tror inte att det kommer gå att ens överleva i 5 minuter för våra hjältar. Fantastiskt slut på filmen också med massa känslor och man knöt ihop säcken med lite humor.

Tack Rowling för detta spektakel som varade i ett sekel. Men kommer eka i all evighet som en Romare en gång sa. 

Betyg: 5 av 5


Star Wars - Episode III: Mörkrets hämd

När alla sover i Kroatien hade jag tänkt mig att se alla Star Wars-filmer. 6 stycken totalt ska plöjas. Kommer skriva ett omdöme om varje film.

Alla Filmer (Klicka på dom för att läsa)

Star Wars 1
Star Wars 2
Star Wars 3
Star Wars 4
Star Wars 5
Star Wars 6



Film: Star Wars - Episode III: Mörkrets Hämnd 
År: 2005
Speltid: 2 timmar  26 minuter
Regissör: George Lucas
Skådespelare

Hayden Christensen   –  Anakin Skywalker/Darth Vader
Ewan McGregor   –  Obi-Wan Kenobi
Natalie Portman   –  Senator Padmé Amidala
Ian McDiarmid   –  Överkansler Palpatine/Darth Sidious
Samuel L. Jackson   –  Mace Windu
Frank Oz   –  Yoda (röst)
Anthony Daniels   –  C-3PO
Kenny Baker   –  R2-D2
Peter Mayhew   –  Chewbacca
Christopher Lee   –  Greve Dooku/Darth Tyranus
Matthew Wood   –  General Grievous (röst)
Jimmy Smits   –  Senator Bail Organa

Handling: Klonkriget rasar i galaxen. Republiken har kämpat hårt och tappert mot Greve Dooku (Christophe Lee) och hans arméer av stridsrobotar. Dock så drabbas man nu av en katastrof, då en flotta under ledning av General Grievous stormar republikens huvudplanet Coruscant och kidnappar överkansler Palpatine (Ian McDiarmid).


Den ondaste av dom alla

Samtidigt sänds jediriddarna Anakin Skywalker (Hayden Christensen) och Obi-Wan Kenobi (Ewan McGregor) till striden för att undsätta den kidnappade kanslern. Jakten efter Palpatine leder till en slutgiltig strid med Greve Dooku, vilket slutar med att Anakin besegrar honom. På vägen från skeppet blir de fångade och förda till General Grievous. Lyckligtvis lyckas de att sätta fienden ur spel, men misslyckas att ta fast Grievous, som lyckas fly med en flyktkapsel undan skeppet, som störtar ner mot planeten. Äventyret slutar med att Anakin och Obi-Wan lyckas nödlanda det störtande skeppet på en av planetens landningsbanor.


Den gode

Sedan följer en tid av inre oroligheter där den unge Jedin Anakin Skywalker slits mellan sina kollegor i orden och sin lojalitet till Palpatine, vilket gör honom allmänt förvirrad. Han tvingas av orden att spionera på kanslern då orden misstänker att något är fel, när han fortsätter roffa åt sig makt och befogenheter ju längre kriget får fortsätta. Samtidigt så lockas Anakin av Palpatine med löften om att kunna använda sin kraft att rädda liv, vilket förvrider honom ännu mer.


En plågad själ

Det som får bägaren att rinna över äger rum i samband med Obi-Wans uppdrag att ta till fånga General Grievous i hans hemliga gömställe på planeten Utapau. När Obi-Wan har lyckats med sitt uppdrag, så upptäcker Anakin att Palpatine egentligen är sithlorden Darth Sidious, som orden har letat efter under de senaste åren. Han stormar iväg och berättar allt för Mace Windu (Samuel L. Jackson) som i sin tur samlar ihop en liten grupp jedimästare för att konfrontera Palpatine. Men förförd och lockad av löften om hemliga krafter så rusar Anakin iväg för att stoppa Windu ifrån att döda Palpatine. Slutligen så väljer Anakin att rädda kanslern, och har slutligen valt sida, den mörka sidan. Av Darth Sidious så får då Anakin sitt nya namn: Darth Vader


Nu är han pånyttfödd, Darth Vader

Sithlorderna sätter sedan sin hämnd i verket genom att utrota samtliga jediriddare. Endast Yoda, Obi-Wan och ett fåtal andra jedi överlever den våldsamma attacken mot jeditemplet eller från klonsoldaternas förrädiska eldräder. Till slut måste de ensamma finna och förgöra Sitherna, en jakt som leder till att Anakin och Obi-Wan möts i en kamp som kommer att avgöra framtiden för hela galaxen.

I slutet av filmen besegras Anakin av Obi-Wan, som senare lämnade honom för att dö på platsen för deras strid. Tack vare Palpatine kunde hans liv räddas genom att ersätta förlorade kroppsdelar med mekaniska proteser. Han tvingades därmed bära en svart pansarliknande dräkt med en inbyggd respirator samt en heltäckande mask för att kunna överleva.

Samtidigt föder Padmé Amidala (Natalie Portman) deras barn, tvillingarna Luke och Leia, för att sedan avlida med ett brustet hjärta. Obi-Wan och Yoda beslutar sedan att barnen borde gömmas från sitherna. Sedan beslutar de att gå i exil, där Obi-Wan åker till Tatooine och överlämnar Luke till sina släktingar, samtidigt som Bail Organa (Jimmy Smits) tar med sig Leia till Alderaan och adopterar henne.

Där efter börjar en mörk period, där den onda sidan äntligen har segrat, med ett nytt imperiskt styre som har börjat styra galaxen med järnhand. Men än finns det hopp för det goda, när tvillingsolarna går ner i mörker över Tatooine.


Avslutas som dom gamla börjar



Min åsikt:
 Det är mörkt, Kejsaren visar sitt rätta jag och Anakin blir Darth Vader. Allt är riktigt riktigt bra med den här filmen tycker jag. Uppbyggnaden till anakins förfall och desperationen för alla Jedis som en efter en blir nermejade och förådda. Detta är början till slutet på Jedi-eran tror man, men några blir kvar och det tar oss in i ett fjärde kapitel gjort för mycket länge sen...i samma galax.

Palpatine är otroligt otäck som jag skrivit tidigare, han blir inte mindre otäck med sina rynkor efter hans magikonster mot Windu. 

Slaget mellan Obi-Wan och Anakin är riktigt bra med snygga kulisser. Fast man vet hur det ska gå så hejar man på Obi-Wan så otroligt mycket varje gång. Anakin är inte bara förlorad i filmen i detta tillfälle utan även hos oss tittare. Man vill nästan ha en "Inglorious Bastards"-version av Star Wars där Obi-Wan klipper av Anakins "Tung" med en slö sax.   

Mörkret får sin hämnd och det är mer mord och blodspill än innan. Grovt att Anakin mördar barnen, med tanke på att det finns så mycket små bårn som kommer uppskatta dom här filmerna, likt vi gjorde när vi var 10.

Darth Sidous: "Rise" till sin nya lärling Darth Vader borde vara helgonförklarat. Just dom orden ger mig mer än "I'll be back".

Betyg: 4 av 5 


Star Wars - Episode II: Klonerna Anfaller

När alla sover i Kroatien hade jag tänkt mig att se alla Star Wars-filmer. 6 stycken totalt ska plöjas. Kommer skriva ett omdöme om varje film.

Alla Filmer (Klicka på dom för att läsa)

Star Wars 1
Star Wars 2
Star Wars 3
Star Wars 4
Star Wars 5
Star Wars 6



Film: Star Wars - Episode II: Klonerna Anfaller
År: 2002
Speltid: 2 timmar 22 minuter
Regissör: George Lucas
Skådespelare

Ewan McGregor   –  Obi-Wan Kenobi
Hayden Christensen   –  Anakin Skywalker
Natalie Portman   –  Senator Padmé Amidala
Ian McDiarmid   –  Överkansler Palpatine/Darth Sidious
Samuel L. Jackson   –  Mace Windu
Christopher Lee   –  Greve Dooku/Darth Tyranus
Frank Oz –  Yoda (röst)
Temuera Morrison   –  Jango Fett
Anthony Daniels   –  C-3PO
Kenny Baker   –  R2-D2
Leeanna Walsman   –  Zam Wesell
Silas Carson  –  Nute Gunray
Daniel Logan   –  Boba Fett
Ahmed Best   –  Jar Jar Binks (röst)

Handling: Jediriddaren Obi-Wan Kenobi (Ewan McGregor) och hans kunskapshungrande lärling Anakin Skywalker (Hayden Christensen) får i uppdrag att skydda Padmé Amidala (Natalie Portman), som har blivit senator.

Efter att ha stoppat ett mordförsök på Padmé får Obi-Wan i uppdrag att försöka spåra den skyldige men spåren leder till planeten Kamino,där Kaminoborna har byggt en armé av kloner.Det visar sig att prisjägaren Jango Fett låtit klona sig frivilligt.Obi-Wan misstänker Jango Fett och försöker gripa honom, men han misslyckas.Han lyckas däremot kasta en sändare på Jangos skepp. Obi-Wan förföljer Jango genom rymden,tills de kommer till planeten Genosis. I en rymdstrid mellan Obi-Wan och Jango Fett krossas nästan Obi-Wan.Detta är också vad Jango tror,så han fortsätter ner mot planetens yta.Men Obi-Wan lyckades gömma sig och fortsätter förfölja Jango. Det visar sig att Geonosis folk har anslutit sig till Separatisterna,och Obi-Wan blir fångad.


Boba och Jango

Eftersom Obi-Wan åker på detta uppdrag, lämnas Anakin att ensam försvara Padmé och de beger sig till hennes hemplanet Naboo, där de inleder en förbjuden kärleksaffär.

Anakin får reda på att hans mor på ökenplaneten Tatooine har varit saknad i en månad, hon har kidnappats av sandfolket. Anakin åker dit och hittar henne men hon dör i hans armar. I sitt raseri dödar han allt sandfolket i den lilla byn.


Förbjuden kärlek leder till Leia och Luke.

Sedan får Anakin och Padmé besked om att Obi-Wan blivit fångad. De beger sig till Genosis, trots att Anakins uppdrag var att skydda Padmé. De lyckas komma in i en fabrik, där man tillverkar Stridsrobotar (battledroids). Anakin och Padmé lyckas inte befria Obi-Wan, utan de blir också fångade.


Obi-Wan och Anakin

Under en avrättning av Obi-Wan, Padmé och Anakin, anländer alla jedi,och många klonsodlater.Det visade sig att klonarmén var byggd åt Republiken.Efter detta inleds en stor strid med syfte att delvis driva ut Separatisterna,delvis att fång Greve Dooku (Lord Tyranus),som gömt sig här. Obi-Wan och Anakin blir flygna av ett Gunship till stället där Dooku finns. Det blir en ljussabelstrid, i vilken både Obi-Wan och Anakin skadas.(Anakin förlorar handen och Obi-Wan blir skuren i benet. Precis när Dooku ska döda de båda jedierna, så kommer Yoda. Greve Dooku lyckas fly. Anakin får en cyborghand. De sista minutrarna pratar Yoda och Obi-Wan:

Obi-Wan: - Utan klonerna hade vi inte vunnit!
Yoda: - Vunnit? Vunnit säger du? Nej,nej...börjat har klonkrigen...

Min åsikt:
En bra uppföljare. Jag tycker själv att alla dom här tre nya filmerna fått aldeles för hård kritik. Skulle det varit tvärtom (att dom här gjordes för 30 år sen) så skulle Episode I, II och III vara kult och IV, V, VI vara sämre.

Till en viss del älskar jag att vi är konservativa vad gäller konsten film, men det måste ändå vara till en viss gräns. Jag som inte är besatt av Star Wars tycker dom nya filmerna är sjukt snygga och har en Star Wars känsla. Det är ju trots allt samma Regissör som gjort dom. 

Självklart är dom gamla bättre. Men det är just för att det är barndomsminnen och att man gillar Luke, Darth Vader och Ewoks så mycket. 

Den andra delen i Hexalogin Star Wars börjar med en jakt över gator, på gator, i byggnader, på byggnder efter en hitman som försökt döda Padme. Redan här ser man hur Anakin börjar bli mörkare då han hela tiden ifrågasätter sin mästare. 

Man ser honom gå mot den mörka sidan genom hela filmen. Jag vet inte hur det är med er Star Wars fans, och Steffe. Men jag ÄLSKAR Ewan McGregor. Jag skulle kunna plantera honom på ett fält och få massor med honom. En egen klonarmé med Skottska hunkar som är så sjukt bra på att agera. 

Han tar över den här filmen efter Qui-Gon, och bär den med bravur. Sen tycker säkert ni andra att Alec Guiness är en klassisk Obi-Wan. Det var sjukt längesen jag såg del IV, men jag gör det snart, och då gör jag bedömningen. Men jag har för mig att han slåss mot Vader och är så dålig så klockorna stannar, oavsett om det är 1977 eller 2011. 

Det stora hela med Star Wars är annars att det är väldigt mycket onödigt mellan alla lasersvärdsfighter mellan ljust och mörkt. Mycket Republikprat hit och Kanslerprat dit. Man vill ju se mer lasersvärdsfighter. Nu är det en fight på slutet av varje film i 10 minuter. Alla andra gånger dom använder svärden slåss dom mot anorektiska robotar som inte ens skjuter mot dom utan bara är där som ett mellanmål så vi ska se hur bra alla Jedis är på att blockera laser och en otroligt malplacerad Samuel L Jackson som spelar baseboll vid ett tillfälle (där jag spydde upp lite av mina musslor)

Men trots min sågning så är det endå en film som är underhållande och bättre än allt som är likt den. Den är som Sagan om ringen helt överlägsen i sin genre. Så varken Star Trek eller Harry Potter är nära. Dom lever på resterna av dom stora kungarna vad gäller filmkonst dom senaste 50 åren. Tack George Lucas och Peter Jackson för det.

Det absolut bästa är ändå att man har den bästa filmen av den här triologidelen kvar och deras casting av Anakin.
  

Betyg: 3 av 5




Magisk

Natalie Portman är väl top 3 i världen killar?

Det är ju helt stört hur vacker hon är. Har vart kär i henne ända sen hon rökte som 12-åring i Leon.








Papparazzi

Jag hade visst en liten papparazzi på taket hemma när jag kom från affären.










Kroatien innan utgång

Nathalie gillar min Carl-Philip frisyr. Jag brukar gilla det antingen jättekrulligt eller jätterakt. Detta är mitt-mellan.


David Beckham goes Wrangler Blue Bell

Funderar på att beställa hem en Denimjacka från Wrangler Blue Bell Collektionen.



Har tre stycken nu men vill verkligen ha den här.

Rådenimskjorta är fint det med.




En jättefin färg men jag har en kritvit från Filippa K så det är onödigt att köpa nått så likt.


Star Wars - Episode I: Det mörka hotet

När alla sover i Kroatien hade jag tänkt mig att se alla Star Wars-filmer. 6 stycken totalt ska plöjas. Kommer skriva ett omdöme om varje film.

Alla Filmer (Klicka på dom för att läsa)

Star Wars 1
Star Wars 2
Star Wars 3
Star Wars 4
Star Wars 5
Star Wars 6




Film: Star Wars - Episode I: Det mörka hotet
År: 1999
Speltid: 2 timmar 13 minuter
Regissör: George Lucas
Skådespelare

Liam Neeson   –  Qui-Gon Jinn
Ewan McGregor   –  Obi-Wan Kenobi
Natalie Portman   –  Drottning Amidala/Padmé
Jake Lloyd   –  Anakin Skywalker
Ian McDiarmid   –  Senator Palpatine/Darth Sidious
Pernilla August   –  Shmi Skywalker
Ahmed Best   –  Jar Jar Binks (röst)
Anthony Daniels   –  C-3PO (röst)
Kenny Baker   –  R2-D2
Frank Oz   –  Yoda (röst)
Ray Park   –  Darth Maul
Silas Carson   –  Nute Gunray
Samuel L. Jackson   –  Mace Windu
Keira Knightley   –  Sabé

Handling: Jediriddaren Qui-Gon Jinn (Liam Neeson) och hans unge lärling Obi-Wan Kenobi (Ewan McGregor) skickas i fredligt syfte till planeten Naboo som ockuperas av den giriga Handelsfederationens styrkor.


Qui-Gon

De finner att förhandling inte är att tänka på och flyr därför till planetens yta för att söka hjälp. De passerar genom havsfolket gunganerna och plockar upp en förvisad gungan vid namn Jar Jar Binks. De tre tar sig sedan till Naboos huvudstad, som regeras av den unga Drottning Amidala (Natalie Portman). Amidala och hennes närmaste folk flyr tillsammans med jediriddarna till den avlägsna ökenplaneten Tatooine. Där stannar de för att försöka reparera sitt rymdskepp.


Möter Jar-Jar för första gången

Istället finner de en nioårig pojke som heter Anakin Skywalker (Jake Lloyd). Anakin visar sig vara ytterst stark i kraften och därför försöker han hjälpa drottningen genom att tävla i ett så kallad podrace. Han vinner tävlingen och drottningen får de pengar som behövs för att skeppet ska kunna repareras. Qui-Gon Jinn bestämmer sig för att ta med sig Anakin till galaxens huvudplanet Coruscant - för att där testa hans färdigheter för att bli jediriddare.


En ung Darth Vader, anakin Skywalker

De hinner dock inte lämna Tatooine förrän Qui-Gon möts av den mörke Sithlorden Darth Maul, jediernas ärkefiende, som man hittills trott varit utdöd. Darth Maul visar sig vara en svår match, men Qui-Gon klarar sig och hans följe flyr.

På Coruscant testas Anakin i jeditemplet, men jedimästarna med Yoda i spetsen vill inte att han ska tränas. Drottning Amidala är inte nöjd med hur Naboos Senator Palpatine och den galaktiska republikens senat behandlar frågan om ockupationen av Naboo, och därför bestämmer hon sig för att återvända till sin hemplanet.


Kusliga Palpatine

På Naboo försöker man återta huvudstaden, och man inleder ett rymdskeppsslag samtidigt som drottningen (som i själva verket visat sig vara utklädd som dubbelgångaren Padmé för att inte avslöja sin identitet) tar sig in i det kungliga slottet tillsammans med sin trupp. Qui-Gon och Obi-Wan Kenobi möter återigen Darth Maul i en snabb duell, i vilken Qui-Gon dödas.


Gott mot ont


Darth Maul

Obi-Wan visar då sina jedi-färdigheter och dödar Darth Maul. Naboo har återtagits, och Obi-Wan får titeln jediriddare samtidigt som han insisterar på att få träna Anakin, eftersom det var Qui-Gons sista önskan. Hans önskan infrias och man firar Naboos fred med en
färgstark festival.


Min åsikt:
En rätt mysig första film tycker jag. Jag är inte det största Star Wars-fanet men det är en filmserie som är betydande i vår historia, därför känns det självklart att ta en del i den mytologin som Lucas skapat. Det häftiga med allt är att alla 6 filmer om star wars visar Anakin Skywalker/Darth Vader och hans liv. Näst intill hela hans liv i alla fall då vi inte får se när han föds. I den här filmen är han en charmig och harmlös pojke och visst Qui-Gon ,Obi-Wan, Luke, Leia, Ewoks, Han-Solo, Boba Fett, Kejsaren, R2-D2, C-3PO, Chewbacca, Jabba the Hutt och Yoda i all ära, Star Wars stora affishnamn är och förblir Darth Vader.

Det är därför man för alltid kommer tycka att Episode VI är den bästa i serien. Dom första tre i serien är en uppbyggnad och Anakins väg till att bli en Sith. Det är det som är det mest positiva i del 1,2 och 3.

Det gör inget att man vet hur det ska gå för dom flesta, kanske inte Darth Maul och Qui-Gon, men man har sina misstankar. Filmen i sig är snyggt gjord och känns som ett bra avstamp på en saga över 6 filmer. Tycker Jar-Jar drar ner allt, men det är för barnens skull så det får man svälja. Annars tycker jag Ian McDiarmid som Palpatine är helt fantastisk, man är rädd för människan bara man ser på honom. 

Betyg: 3 av 5




Inför: Harry Potter och Dödsrelikerna Del 2

Nu är det snart dags. Vi flög, inte med kvast eller bil, utan med flygplan, ner till Kroatien och Pula onsdagen den 13 Juli 2011. Samma kväll hade Den sista delen av Harry Potter-sagan sin premiär i Sverige. Jag ville vänta, jag hade inget annat val än att vänta tills imorgon, Tisdagen den 19 juli 2011, på att få se det sista slaget mellan det goda och det onda, på kanske det vackraste sätt man kan se på bio.

Tio år har gått sedan den första filmen visades. Jag själv började väl se dom 2004. Från en början så jämnförde jag ju allt med Sagan om Ringen i den genren, och då finns det liksom ingenting som är nära. När jag istället såg storyn utvecklas till det mörkare och vuxnare, och insåg att den är så bred i sitt budskap, så slappnade jag av lite och gav den en chans. Nu kan jag knappt vänta tills imorn, eller i höst då en stor megabox släpps på dvd.



Vi ska åka in till stan imorn i tid för att först äta en god middag jag och Nathalie (Som också är ett Harry Potter-fan). Efter middagen så börjar filmen 23.15 i Amfiteatern i Pula. Eller "Arenan" som vi kallar den som bor här nere.

Den ser ut som en minicolosseum. Och visst härstammar den från Romarriket, som täckte denna del av sydeuropa under den tiden. Arenan är den 6:e största Amfiteatern i världen. 


Ett monument Pulaborna är stolta över


Innuti Arenan

Under Antiken användes arenan till Gladiatorspel. Under medeltiden blev det en plats för Riddarspel, och 1953 när Pula Filmfestival startades så blev det en arena som till slut når oss fram vid 2011 där Harry Potter och Lord Voldermort också ska spilla sitt blod på den mäktiga Arenan. 


Pula Filmfestival invigs

Varje år så har man altså en festival där man visar inhemska filmer med storfilmer. Jag såg bland annat Inception här förra året (Läs här). Nu när det ska summeras för en sista Harry Potter film kommer vi vara där först, ha stjärnorna över våra huvuden och massvis med folk runt omkring oss. Vässa Trollstavarna, fram med ugglorna och hoppa på kvastarna. För nu är det snart dags...Wingardium Leviosa.


Rätt häftigt


Vår hjälte

Här kan du läsa om mina omdömen angående dom första 7 filmerna. Klicka på dom för att öppna.

Del 1: Harry Potter: De vises sten
Del 2:
Harry Potter: Hemligheternas Kammare 
Del 3:
Harry Potter: Fången från Azkaban
Del 4: Harry Potter: Flammande Bägaren
Del 5: Harry Potter: Fenixorden
Del 6: Harry Potter: Halvblodsprinsen
Del 7: Harry Potter: Dödsrelikerna DEL 1



Känner du igen...

...den här tjejen?





det gör nog inte hennes mamma heller. Och absolut inte hennes ex Zac Efron.

Det är Vanessa Hudgens på filminspelning för nya filmen "Gimmie Shelter"

Sudda , Sudda , Sudda , Sudda bort din High School musical stämpel!


En bild, ett ord

Kärlek


Zaquisha på filminspelning

Filmen har inte fått en titel än, men Zac Efron är lika fin för det.




Jude den skäggige

Jude Law har itne bara separerat från Sienna Miller, han har fått massor med skägg också. Bara en superstjärna som kan pull it off med en kritstrecksrandig kostym och t-shirt.






Contagion

En ny film kommer i Höst. KOLLA på skådespelarlistan. Massor av mina favoriter i en och samma film.

Matt Damon
Kate Winslet
Jude Law
Laurence Fishbourne
Gwyneth Patrow

Den handlar om en epidemi i världen och forskare som försöker stoppa den. Steven Soderbergh (Oceans triologin) som regisserat den.

Här är trailern! Jag är superhajpad!


Semester

Nu är det 4 härliga veckor semester. Dom tillbringas i Kroatien och lite i Italien.

Igår gick vi till poolområdet vid havet, tänkte börja rätt lugnt och ligga i mycket skugga. Förra året stekte jag första dagen och kunde inte sola (eller sova) på en vecka.

Först tog jag en efterlängtad pizza, medans min kärlek tog en grekisk sallad.

I år är jag äldre och mognare så nu skulle jag inte bränna mig. Därför spelade jag tennis istället i 35 graders stekande sol, mitt på dagen. Enligt min kusin Matija var jag "lila i ansiktet" när vi gick ner för att ta ett dopp.

Jag tappade så mycket energi att jag var illamående, och visste att middagen skulle bli runt 21.00 inne i stan, nu var klockan 15.00. 

Vi åkte hem och fixade oss för att sedan få skjus till stan av min andra kusin Klaudia. Innan vi skulle äta så köpte jag två biljetter från Pula film-festivalen till oss, nästa tidag. Harry Potters sista del ska avnjutas i den klassiska Amfiteatern, eller arenan, som den heter. Mer info om den kommer självklart under tisdagen då du får mer historia.

Väl där (på vår favoritresturant) hade jag spränghuvudvärk och var illamående. Blev betydligt bättre när vi hade fått in maten.

Förrätt: Musslor i vitlök och vitt vin med pommes frittes.
Dricka: Rödvin, vatten och Iste.
Huvudrätt: Pasta frutti di mare för mig och en salladstallrik för Nathalie.
Efterrätt: Glass


Nathalie med massa musslor framför sig


Jag spanar samtidigt in guzzar.
 
Sen promenerade vi hem och jag försökte inte svimma av värken i huvudet. Hemma så såg vi en 13 cm (jag överdriver inte) lång tusenfoting som var helt död, eller livlös. Båda vi trodde den spelade död, så du kan förstå diskussionen om vem som skulle nudda den för att se. Den låg bakom dörren och var verkligen helt död när man körde dörren över dom 1000 fötterna. Så Nathalie sparkade min flip-flop på den.

Då började den att accelererar i badrummet, Båda vi skrek som fan och jag rymde till sovrummet, därifrån med händerna över ansiktet kunde jag glimpa min flickvän på alla fyra, slå ihjäl pch hugga sönder tusenfotingen med mina adidassneakers. Hon högg säker 30 gånger allt vad hon orkade, såg ut som ett brutalt Quentin Tarantino-mord.

Sen var det dags för att ta bort den mosade insekten, då rörde sig huvudet, då klev bara Nathalie (Kallblodigt) in och krossade skallen på den.

Sen plockade hon upp den och kastade allt som var kvar i soporna. Jag var glad att jag levde, och att hon inte åt upp insekten för att få protein som Bear Grylls.

Sen somnade jag till Star Wars episode 1 medan hon satt vid datorn.

Nu sitter jag och äter frukost och ska till staranden, akta er alla djur, för här kommer Nathalie.

Puss

Fucking right doggy

Kolla vem som har på sig en real madrid tröja!!!!


"I like youre moves Stiffy"

Varm choklad och macgyver

Börjar min dag med en varm choklad för min onda hals och MacGyver som går på tv9 nu. Har ju hela boxen annars, som jag ska börja se i höst.



Sen blir det lunch med Steffe och iväg till Kista för ett kvällspass med Tove.

puss


På morgonen på bussen

Världens bästa start


Batteriet tar aldrig slut när man lyssnar på Hans Zimmer...


Nästa onsdag åker vi till Kroatien

Och sen kommer dom här två älsklingarna ner i en vecka.


Monsterreklam


Probably the best Energydrink in the world


Blå Monster

Så gott. Tänk Piggelin. Moodmanagerdricka när den är som bäst.

Snart festar vi på dom också, eller hur Peter.


magiska kista

Jag och Peter smsar varandra dagligen om våra magiska kunder i Kista.


Älsklingar


Kolla

Hur det är att komma in på jobbet ibland klockan 09.30 på morgonen.





Älskar er mer.


En god sommardrink

Det du behöver
Rosévin
Schweppes Russian eller Caribez
Is
Mynta

Gör såhär
1. Halva glaset Rosé
2. Halva glaset Schweppes
3. Lägg i massor med krossad is
4. Toppa med mynta


Nörderi

Steffe var precis på besök här i Gröndal. Hans bror Spiros bor också här så han kom och hälsade på mig. Det var aldeles för längesen vi sågs, men det känns alltid som att det är som igår. 

Så är det väl med människor som känns som familjemedlemmar, man tappar "det" aldrig. Det är inte en gammal lagkompis eller skolkompis som man möter, utan en riktig vän. 

Men som sagt, extremt längesen. Jag hade fått långt hår, steffe hade börjat samla på Star Wars gubbar. Han var lite orolig för om det skulle vara för nördigt att köpa allt som har med Star Wars att göra. Men han glömde nog vem han pratade med. Han inspirerade mig faktist nu till att börja samla jag med. Jag kommer dock först köpa alla olika former Sagan om Ringen kommit i. Jag har DVD-filmerna, beställt VHS-filmerna, boken i både inbunden och pocket samt andra utgåvor. Sen kommer det kanske någon gubbe eller två och ringen som en prydnad. Jag vet exakt vart det ska stå i hemmet.

Vi gjorde ett musikquiz som jag ska göra till Nathalie, Anna och Joel i Kroatien och gick upp på min vind för att leta VHS. Hittade ingen. Därför fick jag lägga ett bud på tradera.

Vi ska luncha imorn innan jag ska jobba, då kommer jag få tre andra versioner av sagan om ringen som han komiskt nog har fått av mig i present.

Så nu vet du och alla ni andra 40 som läser min blogg (tappat sjukt mycket på senaste året) att jag och steffe är samlare.

Hans sista ord innan vi skiljdes åt var att jag skulle outa hans Star Wars-fetish, det har jag nu gjort.

 

Jeff

Varje gång jag ser dig och hör dig prata så blir jag tagen. För lite roller för en så charmig skådis.

Mer Jeff åt Världen.


Vardagsrummet

Jag har, sjukt nog, fått klartecken av min sambo här hemma att det är ok att sätta upp tre stora filmposters i vardagsrummet. Jag är helt chockad att jag fick det. Hon är ju väldigt elegant av sig Nathalie.

Så nu är det lite beslutsångest på vilken film man ska ta. 2000-talet går ju helt bort, det ska ändå vara klass på det, då känns inte Avatar eller Pirates något bra alternativ.

Inte heller Crash eller Gladiator som är några av mina favoriter klarar av detta.

Jag är inne på en linje där man blandar några filmer som alla älskar, med att dom är kult och äldre.

Typ: Nyckeln till Frihet, Stand By Me, Tillbaka till framtiden och Jurassic Park.

Eftersom jag är ursprungligen jugge så borde jag ju ta Scarface, men den var tyvärr slut på lagret. Även Gudfadern var helt slut.

Kommer iaf bli fantastiskt snyggt med dom klassiska filmerna.









Lika som bär

Jag tar tillbaka allt jag sagt om att Real Madrids Xabi Alonso skulle vara en klon på Adam Brody. Kollade på The Switch igår. Jason Bateman ÄR!!! Xabi Alonso. Ibland var det så likt så man inte kunde koncentrera sig på filmen.


Jason Bateman


Fortfarande Jason


Jason fortfarande


Nu är det Xabi


Fortfarande Xabi


Xabi


Becks och kocken på basket

Dom brukar äta middagar med familjerna ihop. Men dom går mycket på basket också.

David Beckham at NBA Game 5
Million dollar smile

David Beckham at NBA Game 3
många kontraster

David Beckham at NBA Game 4
Floorseats endast

David Beckham at NBA Game 6
"Du måste ha mer salt i din pasta"

David Beckham at NBA Game 7
"Är jag med på jumbotronen?"

David Beckham at NBA Game 1
Lite tid att flörta med en gravid January "Cadence i American Pie 3" Jones.

David Beckham at NBA Game 2
Hon gillar det


Wimbledon final 2011

Då var det dags för final i Wimbledon 2011.

Photo Titled The coin toss

Världsettan Rafael Nadal ställdes mot Den nya världsettan (på måndagen) Novak Djokovic. Årets största match enligt många.

Världsettan, Regerande mästaren, han som i princip bara varit i finaler i år och jagade sin 11e grand slam titel.

Världstvåan som skulle bli etta dagen efter, med endast en förlorad match iår i semifinalen i Roland Gaross mot Roger, Annars hade han vunnit allt han ställt upp i.

Photo Titled Novak Focused

Dom senaste 4 mötena hade Djokovic vunnit mot Rafa, alla i finaler och två på grus. Nadal var skadad så visst var det fördel för serben.



Photo Titled The power and the passion

Inledningen talade också för det. Djokovic spelade under trans och vann dom två första setten enkelt. Sen kom reaktionen och han tappade det tredje 1-6. Det var mer Djokovic som spelade dåligt än Nadal bra. Men efter ett sent break i det fjädre så kunde Djokovic vinna Wimbledon.

Photo Titled Champion and runner-up


Till stranden

Tog ut en liten outfit till stranden, med inspiration av 60-talet så du blir sådär väldigt mycket adorkable.



Skjortan: En klassisk Hawaiiskjorta, tänk Sean Connery som bond. På en strand i karibien. 
Linnet: För en ledigare look kan du knäppa upp skjortan och ha ett vitt linne under.
Shortsen: Väldigt korta, snyggare och bekvämare att sola i. Våga använda färg, iaf sista dagarna du är som brunast. Nu tog jag turkosa för att jag gillar färg, ni som inte vill ha så starkt kan köra på en marinblå eller nått.
Armbandet: En snygg detalj som matchar i färgen.
Hatten: En klassisk Panamahatt som är tidlös och sjukt fräsch!
Flip-flops: Ett par Kritvita Flip-Flop kanske håller i en sommar, men vem har samma par på sig som för en sommar sedan? Speciellt om dom är vita.

Puss
Bato


ps. Inget är konstigt eller fult om det är med meningen ds.


Wimbledon semifinaler

Då var det dags att ta fram finalisterna. Den här dan är väl främst känd som dagen som Djokovic blev världsetta för första gången (Mer välförtjänt kan det knappast bli efter hans magiska år). Det är också känt sedan länge att Rafa är en av dom bästa genom tiderna. Faktum är att jag tror att han kommer ta rogers 16 grand slams. Han har ju 10 nu och kan få en elfte på söndag. Murray kommer dock aldrig vinna en grand slam för att Rafa och Djokovic är i samma ålder.

Semifinaler

(1) Rafa vände och vann mot (4) Murray, Murray har verkligen jobbigt mot Spanjoren och lider egentligen av samma sak som Roger. Dom förlorar nästan bara mot Djokovic och Nadal. Annars hade Roger haft 25 grand slams nu och Murray åtminstonde en. Men vad skulle Borg haft utan Mcenroe?

(2) Djokovic vann starkt mot Tsonga med 3-1 och är därmed världsetta. 

Lyssna på detta. Djokovic har vunnit alla tävlingar iår utom Roland Garros där han åkte ut i semi. Tror det är ca 8 tävlingar. Det är helt otroligt.

Tipset
Final: Rafael Nadal - Novak Djokovic 3-2

Photo Titled Djokovic No.1
Ny världsetta

Photo Titled Rafael Nadal
Rafa vann också, och är i final, som vanligt. Blir det en tredje raka finalförlust mot Djokovic?


RSS 2.0