En era är över , Tack RF

Det började 2001, en ung, blyg och ödmjuk kille med toffs chockar en hel värld genom att slå ut självaste Pistol-Pete på gräset i Wimbledon. Då jagade Sampras sitt 8e Wimbledon.

Då trodde många att någonting var pågång. Men den unge Schweizaren Roger Federer förlorade överraskande matchen efter och många trodde det kanske var en tillfällighet, att Roger spelat lysande för att han mött sin stora idol.

Året efter i Wimbledon 2002 förlorade han direkt mot Mario Ancic. Någonting efter det hände något fantastiskt. Han började visa upp ett spel som 5 år framåt i hans karriär skulle visa sig nästan oslagbart. Han vann Wimbladon för första gången 2003 och det var då denna underbara era startade och jag blev helt förälskad i hans elegans på planen, han var som en konstnär och maskin i samma person. Han rörde sig som ingen annan, hade världens bästa forehand och bemästrade alla slag som fanns inom tennisen. Enklast att beskriva hur fruktansvärt överlägsen Roger Federer har varit som senaste åren är ett citat som jag sett och hört från en turnering när hans motståndare var James Blake. Blakes bror och manager satt på läktaren och där fanns det en mikrofon, en mikrofon som snappade upp alla ord som denne sa till sin bisittare. Orden var:

"Alla spelare inser någongång under matchen att det inte finns något att göra mot den här killen, jag tror James precis insåg det"

Roger var så bra så att folk redan pratade om att han var bäst genom tiderna, fast han inte vunnit lika många Wimbledons som Borg, eller fler Grands Slams som Pete Sampras, eller på alla underlag som Andre Agassi. Roger var så makalöst bra på tennis så det inte kunde finnas tvivel i vem som var bäst genom tiderna. Jag och i prinicip alla höll med. Det var en njutning att se honom spela och göra det med elegans.

Men alla eror måste ta slut någon gång. Och både jag och min vän Joss såg det ske i januari detta år. Roger förlorade semifinalen mot Djokovic och där började tronskiftet att ta fart. Han spelade oroväckande dåligt och självförtroendet var inte på topp. Ni som spelar tennis vet hur psykisk sporten är, så är inte huvudet med så vinner du inte matchen. Han åkte ut tidigt mot Murray, blev utklassad i Paris, dock spelade han mycket bra tills finalen, och så den oerhört tunga förlusten mot Nadal i Finalen i Wimbledon.

Det var dom mest påfrestande timmarna i mitt liv såhär långt, Sverige i Fotbolls-VM är ingenting jämnfört med vad jag och Joss utsatte oss för den molniga söndagen hemma hos mig. Roger spelade uruselt dom första två setten och tappade båda, då trodde man det va kört, sen började han piska in slag med forehand och vann ett tiebreak som förmodligen kommer vara i mitt minne för evigt. Hans backhand-blocks-passering på Nadals matchboll är bland det största jag har upplevt som människa, alla kategorier. Sedan kom det 5e avgörande settet och båda spelana ville inte ge upp, Nadal var fantastisk och mycket bra psykiskt efter att ha förlorar två matchbollar i 4e settet. Nadal lyckades tillslut bryta Roger och vinna den makalösa matchen med 9-7 i avgörande set. Mörkret började komma över Wimbledon och man såg besvikelsen i Rogers ögon, det var över.

När jag nu skriver detta, och varför jag bestämt mig för att skriva detta är helt enkelt för att Roger förlorade matchen efter Wimbledon mot Gilles Simon i första matchen i Toronto och att svackan ser allt djupare ut, frågan är som sagt om det är en svacka, en mästare orkar inte vara 5a i världen så lång tid, och nu kommer förmodligen Rafael Nadal ta klivet upp som världsetta.

Tack Roger och jag hoppas jag har fel, du är en av dom som jag sett upp till mest i världen. För mig finns det bara en världsetta!

Första låten för DB klar!

Jag och min vän Danne har startat en egen pojkbandsduo (som heter DB) där första skivan innehåller 14 covers som vi gestaltar på vårt eget sätt. Först ut är "Ghost of you and me".

klicka på länken för att lyssna!

http://www.youtube.com/watch?v=NEQ8VkYdxx4


Nu hoppas jag att min semester börjat. Antingen jobbar jag på onsdag och har semester sen eller om lyckas jag byta bort dan till nån annan så jag får ledigt från och med idag. Hur som helst är det jäkligt skönt att få semester!

Tycker mitt första inlägg var rätt bra, ska försöka skriva här så mycket jag hinner och kommer ihåg.

None Gud va jag längtar till "Bilbo" - filmerna!!

RSS 2.0