Let it (don't) snow!

Snö, snö snö....inställd träning :(
Jag börjar alltid med dom tråkiga nyheterna.

En annan tråkig nyhet?
Joss är sjuk, och detta som skulle bli vår helg!



Nu till något mycket roligare!

Lunchade med Emma idag, det är inte ofta hon jobbar på Pub så det var hur kul som helst att träffa henne igen. Vi pratade som vanligt om musik.

Emma är en tjej jag lärt känna på pub, och är en jätteödmjuk och härlig person. Vi har en gemensam favorit, Texas Burger i kungshallen, där brukar vi sitta och snacka svenska musikartister. Synd att hon inte kan jobba på pub mer, jag behöver sånna människor runt om mig, det behöver alla. Dagarna går fortare. Men det är rätt mysigt att träffa en sån som Emma då och då.

Emma bloggar hon med och du kan även höra henne på youtube, precis som mig, hon sjunger nämligen i ett svenskt tjejband. Carola eller nått sånt....

http://emmalewin.blogspot.com/ 



Bato 18 år

Fashionista - Romanista - För en dag!

Tisdagen börjar med att klockan ringer 06.35. Jag har träning idag, jag fryser. Kviborg, som slaggat hos mig för att det blir närmare till träningen för oss (Liljeholmen), vaknar snabbt till och kliver upp...jag vill sova. Jag vill bara sluta mina ögon och fortsätta med min dröm.

Men så är inte fallet, utan jag klär vemodigt på mig mina kläder och vi promenerar långsamt i snön ner till hallen.

Utanför hallen står mina kära lagkamrater, men varför står dom utanför och inte inne i hallen? Vakmästaren är inte där...

Vi står och väntar en stund innan han dyker upp, inte ens ett "ursäkta" får vi, vet han vilka som står där? Vi är ju större än alla allsvenska lag.

Efter träningen var det dags att jobba 10-18! Jag tog med kameran och skulle visa vad jag menar med hur "Fashionista-tjejer" fotar sig och hur irriterad jag blir på det. Ni vet dom som modebloggar och är 17-22 år gamla.


Såhär kan man stå om man är normal.


Linne: Calvin Klein
Skjorta: Bondelid
Kofta: Filippa K
Jacka: JC
Jeans: Cheap monday
Kängor: Replay

Och såhär står alla tjejer som är "Fashionistas" på sina bloggar...varför?


Här kommer en till demonstration...

Först en normal bild.


Armband: Gjort dom själv

och här kommer en fashionistabild. Jag borde egentligen ha ett band runt pannan också, som alla tjejer tycker e skitsnyggt och trendigt nu. Men för att citera mr. Kviborg "Det är bara Claudio Caniggia som får ha det."
http://www.valechumbar.com/files/previous/caniggia.jpg

lägg märke till Danne, kan detta vara årets bild?


Kommentera gärna om du tror dig veta svaret på detta bloggmysterium.

Nu blir det en Champions League kväll med mitt kära fotbollslag. Manchester United - Inter och Arsenal - Roma, kvällens höjdpunkter. Ikväll är mitt hjärta omvandlat till Romas färger. För Joss skull.

på återseende!
//Fejk-Fashionistan

81st Academy Awards - Uppesittarkväll när den är som bäst!

Söndagen den 22a februari klockan 23.50.
Den årliga Oscarsgalan i Hollywood drar igång och jag slits mellan tanken "sova" eller "vara uppe till kl 07.00 och se hela galan".

Jag valde det sistnämnda och kommer inte ångra det för fem öre. Från och med igår, ska jag aldrig missa en Oscarsgala.

Här får du följa med i en fantastisk natt ur min synvinkel.

23.50 - 02.00 : Röda Mattan
Röda matten är startskottet på den här galan. Utanför Kodak Theatre i Hollywood. rullar man ut den stora röda mattan. Fotografer till höger och vänster knuffar sig fram för att fota stjärnorna då deras limousiner rullar fram och dörren öppnas. Fotograferna här är till skillnad från det "vardagliga livet" inte papparazzis, utan är inhyrda för att ta vackra bilder på vackra stjärnor.



Jag älskar den här delen, kvinnorna glänser och männen står där alla likadant, elegant klädda med sin svarta smoking, vita frackskjorta eller smokingskjorta och en smal-knuten svart fluga. Ficknäsduken är lika kritvit som deras tänder och oftast posar männen med händerna i fickorna, vilket är självklart för det är då det blir snyggast bilder.

Damerna har en annan pose, en fot framför den andra för att visa dom solarie (eller Kalifornien-bruna) benen, händerna på höfterna och ibland, speciellt när dom har barryggade klänningar (vilket dom oftast har) eller en tatuering, så vänder dom sig mot kameran nästan med ryggen till och ler brett. Den ena vackra klänningen avlöser den andra och det är 2 timmar mjukporr för oss som gillar klassisk skönhet. Alla är vackra på sitt sätt, men jag föll igår för en helt fantastiskt vacker Kate Winslet. Jag tycker hon var i en klass för sig. Elegant brittisk, vackert rödblond i håret, vardagligt leende och inga överdrivna poser. Inte illa att vara vackrast på röda mattan och vinna en Oscar för bästa kvinnliga huvudroll. 


Den underbara Kate!

Farten är ordentligt snabb när man nu börjar närma sig 02.00 svensk tid, altså 30 minuter innan galan börjar. Vissa stjärnor blir haffade av en intervjuare och får svara på frågorna som är i vanlig "Peter Jihde-anda". Sedan måste stjärnorna självklart bli mer slickade där bak än vad dom redan är så då säger Amerikanen i fråga "By the way you're looking absolutley stunning tonight"

Här är lite bilder från det jag såg inatt mellan 23.50 och 02.00. Dom som jag tyckte var snyggast.


Över: Brangelina - Hollywoods mest omskrivna. Angelina lös som vanligt med en jätteenkel svart klänning, och lyfte upp det med en sagolik grön färg på örhängen och ring. Låter nästan som att det är mig man pratar om. Under: En Marisa Tomei som var hur vacker som helst, även om klänningen i fråga inte va så snygg. Hon vann inte oscar för "Kvinnliga Biroll" - men var glad iaf, hon har ju fått George Costanza på fall, nästan.


Över: Natalie Portman, den killen i Sverige som inte tycker att denna Israelfödda kvinna är en av världens vackraste är nog ensammast i hela världen. Galans vackraste klänning enligt många experter. En av få som gick ifrån Svart och hudtonade färger till något som syntes. Men hon är snygg i T-shirt så fel kan det inte gå. Under: Sean Penn. Penn var inte favorittippad att vinna "årets Manliga huvudroll", men Sean Penn har alltid för mig varit en helt fantastisk skådespelare som berör och som allt klarar av sina roller med bravur. Oavsett om det är förståndshandikappad i "I am Sam" eller rollen han vann för igår, som den Homosexuella Harvey Milk i "Milk", så är han en av dom absolut största. Men det störta jag tar med mig från honom igår är när Heath Ledgers familj ska gå upp och ta emot priset till sin bortgångna son. Passionen i en inzoomad Sean Penn, ögononen och ansiktsuttrycket gör att under dom tre sekunderna, är hela natten förgylld av glädje och harmoni. Som mitt fotbollslag med andra ord. Jag grät, Sean Penn grät, jag tror alla som satt där och såg galan kl. 03.30 eller vad det var, grät.


Över: Vaxdockan Angelina. Under: Evan Rachel Wood, visar att hur vacker en 21-åring kan vara. Helt fantastisk.


Den tjejsnygga Zach Efron. Ser som vanligt helt fantastisk ut, dock tycker jag han ska variera håret lite, halvlångt skulle jag tröttnat på efter 5 år. Men Zaquisha är inte jag, och jag är inte Zaquisha, så han ska väl ha så livet ut.




Klockan börjar närma sig 02.30 och jag börjar göra det bekvämt för mig i soffan. Ljusen är tända, en skål med lantchips hälls upp, en bägare med Bobs apelsinsaft ställs på bordet och ett fullt glas med is är redo att starta själva galan.




Nu är klockan 02.30 och själva galan ska börja. Hunkarnas hunk, Hugh (eller HHH som jag kom på för 4 sekunder sen), Jackman är galans värd och jag tycker han är lysande, lite mycket musikal ibland men lagom humor med allvar.  

Roligast ikväll på galan var Ben Stiller, som kommer in med 30 cm löskägg och tuggar tuggummi och är jättestroppig.
 
Det finns 5 priser som väger tyngre än alla andra, Manliga huvudroll, Kvinnliga huvudroll, Manliga Biroll, Kvinnliga Biroll och själklart årets Film. 

Dom såg jag fram emot, men självklart så är inte arrangörerna dumma utan sprider ut priserna mellan 02.30-06.00. Så man inte kan ställa klockan på 05.00 och se alla dom stora priserna. Men som sagt, jag ångrar inte natten, den var helt magisk. Den största vinnaren blev en Engelsk-Indisk film kallad Slumdog Millionaire, den har snart biopremiär i Sverige och jag måste se den, eftersom den vann 8 oscars bl.a för bästa film


Kvinnlig Biroll
Nominerade

Amy Adams i "Doubt"

Penélope Cruz i "Vicky Cristina Barcelona"

Viola Davis i "Doubt"

Taraji P. Henson i "The Curious Case of Benjamin Button"

Marisa Tomei i "The Wrestler"


Vinnare: Penélope Cruz

 
Manlig Biroll
Nominerade
Josh Brolin i "Milk"

Robert Downey Jr. i "Tropic Thunder"

Philip Seymour Hoffman i "Doubt"

Heath Ledger i "The Dark Knight"

Michael Shannon i "Revolutionary Road"

Vinnare: Heath Ledger



Manlig Huvudroll
Nominerade

Richard Jenkins i "The Visitor"

Frank Langella i "Frost/Nixon"

Sean Penn i "Milk"

Brad Pitt i "The Curious Case of Benjamin Button"

Mickey Rourke i "The Wrestler" 

Vinnare: Sean Penn

Kvinnlig Huvudroll
Nominerade

Anne Hathaway i "Rachel Getting Married"

Angelina Jolie i "Changeling"

Melissa Leo i "Frozen River"

Meryl Streep i "Doubt"

Kate Winslet i "The Reader"


 Vinnare: Kate Winslet




Bästa Film
Nominerade

"The Curious Case of Benjamin Button"

"Frost/Nixon"

"Milk"

"The Reader"

"Slumdog Millionaire"
 
Vinnare: Slumdog Millionaire



Galan tar slut kl 06.00 svensk tid och jag ska sova. Sammanfattningsvis måste jag säga att jag tycker upplägget var opptimalt och att du som inte såg galan missade något speciellt. Den hade allt, förutom mina favorit, Leo Di Caprio, saknade honom där. 

Här nedanför har du lite bilder på efterfesten.



Engelska skönheter ovan: Kate Beck-insale och Victoria Beck-ham, båda i svart och Posh i en Angelinadetalj på fingret. Under: Min drömkvinna,  Kate.


En av mina absoluta favoriter, Ovan: Will Smith, som delade ut priser och som själv skulle vart nominerad som vanligt om inte "I am legend" var så fruktansvärt dålig. Will är ju alltid bra. Under: Ett av Hollywoods vackraste par. Är dom inte det så är sonen nummer ett bland alla småstjärnor. Gwen och Gavin. Gavin som är vän med Roger Federer, höjs ju naturligtvis mer i mina ögon då. Gwen som vanligt, blek hy, uppsatt hår och knallrött läppstift, bara hon och Scarlett som kan bära upp det så bra.

Regards
Bato


Ironinyheter : Real Madrid åtalade för gruppvåldtäckt

Real Madrid kommer förmodligen åka dit för våldtäckt på Real Betis när rättegången startar i veckan. Det kan dock komma att bli en serievåldtäckt som håller sig tills på onsdag då Steven Gerrard får gå med trosorna genom Madrids gränder efter matchen.

Helgen hemskaste nyhet kommer från Madrid, där Real Madrid efter matchen mot Real Betis, blivit anhållna för Gruppvåldtäckt. Målvakten i Betis Ricardo dras med dom största skadorna och vårdas just nu på S.K.F.T.M.
(Sevilla Kliniken För Traumautiserade Målvakter)

Enligt rykten ska "25-åringen" som startat våldtäckten, genom att sätta nådastöten rakt upp i krysset på den stackars Ricardo, vara ansvarig för det hela. "25-åringen" som inte visat någon som helst vilja att våldta eller att vara aggresiv innan sitter nu inlåst med väntan på rättegång. En som inte kommer undan den här gången är en 31-årig man vid namn Raul. För att förstå denna rubbade hjärna, som kan våldta ett helt lag som Raul gjorde, brukar man gå tillbaka för att se hur barndomen ser ut. Oftast har föräldrarna lämnat en, eller så gillade man att dissikera grodor på tomten. Men Rauls förflutna är mörkare än så. Han hamnade rejält fel i sammhället redan som ung då han börjat spela för Atletico Madrid. Enlikt en psykologisk analys om vad som skadar mänkliga hjärnan mest så ser listan ut såhär.

1. Att spela för Atletico Madrid
2. Heroinmissbruk
3. Att födas blind, döv och stum och bli uppfostrad av Samuel Etoo
4. Att bli utstött från samhället
5. Att föräldrarna lämnar en
 


Kaptenen Raul efter den första rättegången. Nedstämnd eftersom han var en av två som fick ytterligare ett straff för Våldtäckt plus förnedring av offret.

Våldtäckten steg för steg
1. En 21-åring startar hela våldtäckten med en otäck rund(k)ning.
2. Den åtalade 25-åringen visar varför han inte får vara fri någonstans, utan måste vara hållen av försvaret så det itne sker igen.
3. Den äldre mannen, numer känd som "Raul" vrider om kniven i det våldtagna offret Betis.
4. En kusin till Betis som är 22 år, fösöker ta bort alla bevis på våldtäckt och använder skallen för alla i Betis ska förblöda.

Här har du en rekonstruktion som visar hela våldtäckten. (Obs! känsliga tittare varnas)
http://www.youtube.com/watch?v=lRktjmvwPZk


Italien
Zlatan var bakom Inters 2-1 seger i helgen efter att ha sprungit ut till båset precis innan Balotellis 2-1 mål, tagit en klunk av samma vattenflaska som Balotelli använde en minut senare. Zlatan har nu gjort 9 underverk.

Dagens fråga löd
Är Zlatan bättre spelare än Zidane, Maradona och Pele tillsammans?

Svenska folket
Ja: 73%
Nej: 27%
(Av 150 000 som röstade var 145 000 från Rosengård och hette "Zlatan jr." och resterande 5 000 var dom som läser tidningar men aldrig sett Zlatan spela)


Zlatan själv ler brett och säger att han spelar för laget och inte bryr sig om han inte gör mål, bara han kan fira målpassarna genom att vända ryggen till målskytten och sträcka armarna upp i luften. Det är det som gör Zlatan till världens bästa spelare genom tiderna.


Alpint
Anja Pärson körde i helgen ur för 34e gången i rad, hon är riktigt pågång nu, sälen från Umeå.


Italien
Adriano festade med resterande Milano-Brassar och kom sent till träningen igen.


Italien
David Beckham har nu äntligen fått priset som har varit så självklart i många år. Han är slut som fotbollsspelare och har egentligen aldrig varit bra som dom flesta svenskar säger.  Dom anser att Zlatan gjort mycket mer än Beckham, som bara säljer tröjor.

Engelsmannen, som spelat i Mancherster United, Real Madrid och Milan, alla tre bottenlag i världens sämsta ligor. 

Råkat slå till bollen på ren tur till Sheringham och Solskjear på Nou Camp 1999.

Råkat slå bollen över muren i 93e minuten mot Grekland 2002.

Felaktigt blivit utvald till världens näst bästa spelare.

Själv vunnit ligan till Real Madrid.

Varit kapten i Engelska landslaget sedan 2001 och spelat i landslaget mer än 100 landskamper.

Kommit som 33-åring till ålderdomshemmet Milan och verkligen gjort bort sig för sista gången genom att göra två mål på tre matcher.
 
Han fick pris för "Spelaren som inte har varit bra, och aldrig kommer vara bra"

A little bit of this and a little bit of...

Nu är vår 5e låt klar. Videon är inspelad hemma hos mig och på Sturecompagniet på Axe-festen.
http://www.youtube.com/watch?v=2dHQm8THIUM 






Såg Seven Pounds förra veckan med min vän Martin. Will Smith är alltid sjukt bra, men Seven Pounds nådde inte upp till mina förväntningar. Annat i filmväg då? jag vill starkt rekomendera Brad Pitt-rullen Benjamin Button. Sjukt vacker film rent visuellt och Brad Pitt i 25 års-åldern är så fantastiskt vacker så man knappt kan kolla på filmen. En scen när han åker "båge" med ett par "Ray Bans" och hans "floppy look" som svallar i vinden är filmårets höjdpunkt såhär långt. Han gör en ruskigt bra prestation och är nominerad till söndagens Oscarsgala för bästa manliga huvudroll, dock kommer han inte vinna, men filmen vinner garanterat för årets film.

Brad Pitt som 18 åring? (obs! Bilden är ett montage)



Mitt fotbollslag Andrea Doria har en officiell hemsida på gång. Norges bästa webdesigner ska göra en hemsida åt sveriges just nu mest omtalade klubb. För mig är det helt overkligt att spela i detta lag. Ni som inte spelar fotboll eller vet varför Franco Baresi spelade med tröjan utanför shortsen kanske inte förstår hur man kan tycka om ett div 6 lag så mycket som jag gör.

För det första så måste man veta att personligheterna i Andrea Doria är varierande och på en nivå, som inte ens Marcus Birro kan nå, eller jo kanske Birro, men ingen annan.

Vi har en herre vid namn Jesper Hussfelt som förmodligen är den mest godhjärtade männsika jag träffat.
http://www.hussfeltmedia.com/temp/

Sedan har vi min tränare och nyblivne pappan Per-Jarle "Mister" Heggelund. Som visat mig på ett år, mer än vad alla mina förebilder visat mig tillsammans under min livstid vad gäller kärlek mot ett lag och medmänniskor.
http://www.canalplus.no/2008/blogg-perjarle.aspx

Sa jag att jag brukar spela ihop med Nicke Kindvall? och Nikolaj Hust? och Fred Persson? och Jesse Kindbom?

och...jag vet inte riktigt hur jag ska säga det. Men det finns en nr 14 i vårat lag som man liksom knappt kan kolla mot i omklädningsrummet. En poetisk människa som kan fotboll mer än dom flesta och spelar fotboll bättre än dom flesta. Sveriges bästa krönikör. Att vara i hans närvaro gör mig oerhört stolt. Det är mars snart Mr. Simone, och jag längtar, Doria längtar, men det gör inte Atletico Nacka.
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/kronikorer/bank/

Ett lag som får en att älska fotboll, ett lag som fått mitt fotbollssug att vara skyhögt igen. Även när vi är nere 6 man på en isbana och nöter avslut får jag iaf slå lite långa med Grande.

Grazie per sempre.

ps. Krya på dig Kviborg du vet att jag älskar dig. ds.


Framtidens numero 7 och kapten?



Snälla Becks stanna, Snälla Becks...för oss alla snälla? Bara lite till gubben?





nummer 24 och nummer 32 = Sant?




Nu blir det film med lite god mat.

Regards
Bato

Saker som är fabulösa!

Motståndare på fotbollsplanen som förstår att det inte är Champions League vi spelar utan är gulliga och visar bra attityd.

Alla jag känner och kallar för vänner. Som alla påverkar mig positivt på olika sätt.

När man får kissa när man kommer hem från jobbet. Efter att man stått och knappt frått fram nycklarna och knappt kunnat låsa upp.

När volymen är på 57 på mitt hemmabio. När jag och Danne vet att musiken drar igång ordentligt.

När min mamma lagar äppelpaj som jag kan ta med mig hem efter jag vart och ätit middag hos dom.

Pilotavsnitten i mina favoritserier, OC, Seinfeld, Fresh Prince och Lost.

När Stefan Lukas är i sthlm.

Andrea Doria och allt som har med dom att göra.

Gulliga kudner som kommer in och förstår att man gör sitt bästa för att ge dom bästa service.

Alla vackra flickor som finns i Sthlm. Det är skrämmande hur bra vi har det.

När man hinner med t-banan precis.

Sommar i sthlm.

Att se en fotbollsmatch när Jeppe Hussfelt talar.

Min och Joss peskvällar.

Kviborgs värme och omtänksamhet som gör han till en av dom personerna jag respekterar mest.

Martin Sandéns ödmjukhet och snällhet.

Att komma hem från träningen och vara så törstig så man nästan svimmar och ta ett stort glas fyllt med is och svepa det.

Har du nånting du tycker är sagolikt bara sådär? Kommentera!


Lite saker som irriterar!

Ni tjejer som leker fashionistas på era bloggar. Varför måste kameran synas i bild när ni fotar i spegeln? och varför måste era ben se helt mongolida ut? båda benen går alltid in mot varandra. Är det mer fashion över det eller vadå?

Folk som står på vänster sida på rulltrappan. Är det första gången ni åker rulltrappa?

Folk som tvärnitar på drottninggatan, kollar lite åt sidan och går låååångsamt tvärs över gatan.

Alla lattemammor som går med sina canada-goosejackor och sin barnvagn och är enligt sig själva, främst i världen, varesig det är på tåget eller på gatan.

Att det inte står 15 minuter när man väntar på tunnelbanan, alla vet ju att 5 minuter i SLs värld betyder 15 minuter, skriv det då så man vet.

Alla tjejer på msn som skriver direkt när dom ser att man kanske träffar nån tjej, och låtsas vara glada för min skull med smileys, fast egentligen är dom skitförbannade över det.

Kunder jag har i PUB som vill ha Calidaunderkläder.

Folk som inte förstår att dom är sega i matkön, utan måste ta fram pengar och tjata om småsaker med kassörskan, när 10 människor står bakom.

Tribalkillar som gillar hårdrock, inte för att dom gillar musiken, utan för att det är grabbigt och coolt att gilla det, som sen lyssnar på ballader när ingen hör?

Dom där jävla klätterryggsäckarna som alla män mellan 25-40 har. Va har ni i dom? jag har hudvårdsprodukter och handskar i min skinnväska, har ni samma i er? Hur som helst är dom sjukt fula och så otympliga så man får panik varje gång man får dom i ansiktet på tunnelbanan när man sitter ner och ni står upp.

Alla medgångssupportrar till Barcelona.

Alla som tycker Zlatan är världens bästa spelare.

Kärringar som hänger med sina män när dom handlar kläder. Och bestämmer allt dom ska ha på sig och vad dom ska köpa.

Har du nått som du är förbannad på till vardags? Kommentera här.

Roger Federer

För alltid den störste!

RSS 2.0