Uppspel, tillbakaspel, knackning i djupled, avslut lågt i bortre! 0-1 Catenaccio.

Jag och Joss brukar spendera hundratals timmar framför tvn och Pro Evolution Soccer. Vi spelar oftast med Real Madrid eller Roma, eftersom det är våra lag. Anledningen till varför vi kan spela så mycket och så länge är tack vare vår inställning och hur seriösa vi är. Vi skriver upp alla matcher , motstånd, målskyttar på datorn så vi har all statistik, och sen spelar vi fotboll. Vi rullar boll och njuter av att göra ett fult mål. Men det finns inga fula fotbollsmål enligt oss. Hur vackert är det inte att bli rensad i ansiktet av målvakten och se bollen rulla in. Eller att komma fri och avsluta under målvakten när han är på den men kan inte riktigt hålla bollen.

Joss och jag har utpräglade roller när vi spelar, precis som på riktig fotboll. Jag spelar fram, dirigerar spelet och gör i princip bara snygga mål. Joss i sin tur, är vår målskytt och löper i bågar för att tajma offsiden. Han kan avsluta i vilken fart som helst, ur vilken vinkel som helst. Det vi båda har gemensamt på spelet är defensiven. Vi kanske har den bästa defensiven i hela europa. Ibland väljer vi att pressa från halva, om vi exempelvis spelar mot Barcelona borta. Ibland byter vi system beroende på matchsituation.

Vi spelar oftast alla cuper som på riktigt, så vi har chans att vinna exempelvis trippeln. I skrivande stund har vi vunnit ligan med Real Madrid, Champions League och har en final kvar i Cupen för att säkra vår andra trippel någonsin.

Ibland har vi även den såkallade Statoil-chansen. Vilket innebär att om man vinner 5 matcher i rad så får man åka till Statoil och köpa näring, oftast chips, bravojuice och sylta (sockerkaka). Så när man vunnit 4 matcher i rad så ler man lite och säger Statoilchans.

Jag skulle vilja ha en kamera på oss när vi spelar en match.

Aggressionen, skratten, glåporden, kommentarerna gör livet värt att leva. 

//Trippelchansen 


Kommentarer
Postat av: Hasse Ebenman

Haha, den sista meningen är klockren! Känner igen mig till 100% där...

2009-01-12 @ 15:45:02
Postat av: Bato

Det är därför vi kan väggspela långsida till långsida Hasse.



//32

2009-01-12 @ 15:47:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0