Kulmen på mitt tennisår

Den här veckan avgörs Masters Slutspelet i London.

Det är en tennisturnering där dom 8 bästa i världen spelar en sista turnering för året.




Min favorit Roger Federer är självklart med eftersom han är världsetta. Robin Söderling fick en plats han också fast han ligger på en 9e plats. Andy Roddick är skadad och var tvungen att tacka nej till turneringen och då fick Robin chansen eftersom han är första reserv.

Roger Federer
Roger efter ett snyggt slag mot Verdasco.

Grupperna är uppdelade på detta vis.

Federer
Murray
Del Potro
Verdasco

Nadal
Djokovic
Davydenko
Söderling


Robin Soderling
Robin sträcker sig efter bollen mot Rafa.

Jag försöker se så mycket som möjligt om jag inte jobbar eller har träning. En gruppomgång spelas varje dag. En match kl 15.30 och en match 22.00.

Sedan blir det semifinaler där ettan möter tvåan i respektive grupp.

Roger inledde med att skakigt vinna mot Verdasco med 2-1 i set. Murray vann även han en svängig historia mot Del Potro. I Robins grupp inledde Tibrosonen mot Nadal och piskade ut spanjoren med 2-0 i set.


Den vackra O2 arenan i London.

Just nu ser jag på Davydenko - Djokovic, där Ryssen leder med 1-0 i set. Perfekt för Robin eftersom han har det lättare mot Davydenko. Fidde Rosengren kommenterar som vanligt helt fantastiskt.

"Nadal använder nästan en forehandfattning på sin slicade backhand. Jämnför du med exempelvis Federers slice så håller världsettan racken som en vanlig backhand och öppnar racket mycket mer än vad Nadal gör."

Det är helt vanligt surr från världens bästa tenniskommentator.

Nu blir det sömn snart, imorn möter Roger grisen från England.

Hela Arenan kommer vara emot Schweizaren. Men det finns tre stycken som kommer sitta hemma i Stockholm och rysa över världens bäste genom tiderna. Nummer 10, 24 och 32 i FC Andrea Doria

//Andy från läktarplats

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0