District 9

Titel: District 9
Genre: Sci-fi, Action, Drama
Längd: 112 min
Biograf: Filmstaden Söder
Sällskap: Danne och Martin N
Tilltugg: Sourcremesnacks, marabourulle och en apelsinmer

Bioupplevelsen igår inleddes med att vi tre var inne i bion först, och väntade i ca 15 minuter innan nästa person kom in.

Sen började reklamerna utan bild, endast ljud. Någon gick ut och sa till dom. Då kommer en kille in som jobbar på SF och jag vet inte om han var ironisk eller inte, men han sa att om vi vill se på reklamen (som vi betalat för enligt honom) så kan vi gå till salong 6 och se den där och sen komma hit för att se på filmen.

Min funderingar är: Är det någon i hela världen som vill se reklamerna och går dom inte på tv?



Sen började i alla fall filmen. Med en nyhetskänsla där folk blir intervjuade och pratade mest om huvudpersonen, eftersom allt redan hänt, vi tittare skulle se hur det hände dom närmaste 2 timmarna.

Handlingen är att utomjordningar har tagit över kommit till jorden, och kan inte ta sig därifrån. Altså inte en vanlig "vi ska förinta er och ta er planet aliens".

Dom är ganska så hjälplösa och kallas för "Räkor" av befolkningen i Johannesburg, Sydafrika. Platsen för filmen är även den ett sjukt stort plus. Det är inte New York tack och lov och skådisarna är inte superkända Hollywoodkändisar.

Huvudpersonens agerande blir från konstig till djup på 30 minuter vilket gör honom helt förutsägbar. Man bara väntar på att han ska dö, eftersom alla konstiga figurer i sådana filmer dör snabbt. Själva filmen är väldigt välgjort och det enda jag tycker är lite larvigt är att människorna har lärt sig deras klickspråk så fort. Det tar mer än 20 år att kunna lära sig ett utomjordiskt språk, inte för att jag har testat, men dom har inte direkt haft undervisning där utomjordingarna har förklarat alla ord. När du lär dig ett språk måste alltid nån kunna båda språken, så man kan översätta. Nu pratade dom med människor utan problem om rättigheter, barnuppfostran och mat.

Det är iof det enda som är negativt. Annars sitter man där varje minut och gissar fel i sitt huvud, för man är van vid utgången.

District 9 är hitils på året 2009 det bästa jag sett på bio. Den var oväntad, snygg och lite smårolig.
 
Filmen får...



5 av 5 möjliga statyetter!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0