José María Gutiérrez Hernández - En legend

Många spelare är helt fantastiska passningsläggare. Xavi, Xavi Alonso, Gerrard, Lampard, Beckham är kanske dom bästa och kändaste.

Tar vi Xavis passningsprocent så är den ibland skrämmande. 98%, 89% är vanligt hos den fantastiska spelaren från Katalonien. Hans lags namn vill jag inte yttra här för att smutsa ner min så vackra hyllningstext.

Tar vi en spelare som Guti då, som oftast har 50% passningar rätt och som i varannan match gör något fantastiskt så tycker många att "han är för ojämn" och "han passar för mycket felpassar".

Jag köper det till en viss del. Men många glömmer att dom 50% han sätter är antingen målpass, eller en passning som för spelet framåt och utvecklar anfallet till något konstruktivt. Dom 50% han missar är sådana pass som bryts för att det är just en passning med avsikt att göra ett steg framåt i anfallet.




Om man då jämnför med ett geni som Xavi så har han av sina 98% förmodligen spelat sidled i 80% av dom och har en bättre passningsposition när han alltid är 20 meter längre ner i banan än en sån som Guti.

Guti har fått för mycket skit under så många år. Spelaren som alla hatar har varit minst lika lojal som Raul, Gerrard, Totti eller Del Piero. Jag skulle nästan säga att han är mer unik, mer lojal.

Alla "bandieras" har stannat i sin klubb för att dom trivs i staden och laget, men den främsta anledningen är självklart att man varit en startspelare i sitt lag och inte haft en anledning att byta klubb.

Guti har varit ifrågasatt i 10 år nu, suttit på bänken massvis med gånger, sett spelare som kommit in på hans position som Zizou och Xavi Alonso, istället för att flytta vidare och spela i Mallorca och vara lagets kugge. 







Han har mist sin plats i landslaget pga sin kärlek till sitt Real Madrid, och ibland mist sin plats på planen för sin kärlek Real Madrid.

Guti var med under Hierrotiden och kom in som en joker under Galacticoseran. Han har spelat fram Ronaldo borta mot Manchester United med en 30 meters djupledsboll. Han har klackat fram bollen till Zizou som förmodligen är den enda spelaren som trodde sina ögon när det hände, varav han smällde upp den i vänstra krysset. Han vann asisstligan förra året i La Liga.

Jag är väldigt trött och ledsen på hur man behandlar en spelare som honom. När ska folk sluta håna dessa underbara fotbollsspelare och försöka hylla spelarna för det dom är. Oavsett om man hejar på Katalanerna eller inte. Dessa spelare dör snart ut och då kommer hela jordens spelare agera som fotbollshoran Robinho.

Guti är för mig lika stor som Raul.

För mig får han passa fel 19 av 20. Det finns två anledningar för det.

1. Den 20e blir en målpass
2. Jag får se nummer 14 med blont hår jogga runt på planen, ibland med en bindel runt armen.
 

För evigt trogen Gutista



guti8gk6.jpg

 


Kommentarer
Postat av: Dennis G

Bara namnet Guti får en att känna rysningar i ryggraden. I den stunden Raul lämnar planen vet alla vem i Real som får bära lagkaptensbindeln... José María Guttiérez Hernández. GUTI, Reals bortglömda son.

2009-10-17 @ 19:48:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0