U.S Open 2010!

Idag börjar den sista grand slamen för 2010.

Jag älskar alla Grand Slam. Australian Open är en underbar start på året. Roland Garros en klimax på en lång och tuff grussäsong, Wimbledon som ett VM i tennis med sin kultstatus och underlag och då U.S Open, som rundar av en tuff Amerikansk Hard Court säsong.

Roger vann turneringen innan U.S Open och mina förväntningar är höga på min stora idol.

Här har du upplägget för Nadal och Federer i omgång 1 och mitt tips för hur det går i turneringen för dom:

1. Rafael Nadal - Teymuraz Gabashvili
Kommentar: Rafa tar detta med 3-0. kanske det första setet som går till tiebreak men annars klarar världsettan av det enkelt.
Så går det för honom: Han kommer glida fram till en tredje omgång där han kan möta Kohlschreiber som han kan ha svårt mot, kommer naturligtvis gå vidare även därifrån och kommer få en tämligen lätt lottning i fjärde omgången, där Feliciano Lopez är det största hotet. Ferrer, Nalbandian eller Verdasco väntar dock i en knallhård kvartsfinal. I semin tror jag det tar stopp mot Murray eller Berdych.


Har aldrig vunnit U.S Open, inte ens varit i final.

2. Roger Federer - Brian Dabul
Kommentar: Den bästa tennisspelaren genom tiderna kommer vinna med 6-4 7-5 6-2 som vanligt. Funkar serven för honom blir det ännu större siffror, men det gör dom inte. Spännande att se vilka kläder han väljer också. Kommer ha ett svart ställ tror jag.
Så går det för honom: Möter en tysk garanterat i andra omgången Beck eller Berrer. Kommer gå vidare rätt enkelt där med. Sedan kommer en lurig tredjeomgång mot Lleyton Hewitt, som kan bli tuff. Deras möten är alltid så, antingen tuff eller enkel ur Rogers perspektiv. Hewitt vann dock finalen mot honom i Halle på gräs. 4e omgången kommer vara betydligt enklare. Melzer eller Ferrero väntar troligtvis där. Kvartsfinal och om allt går rätt till och om Robin Söderling håller fokus och höjer sitt spel från dom senaste veckorna så blir det Federer - Söderling. Eller om hårdslående Gonzales kan flaxa till mot Robin. I semifinalen väntar Davydenko, Roddick, Baghdatis eller Djokovic. Av dom är det egentligen bara Djokovic han haft svårt mot dom senaste åren och Serben är under isen just nu. Baggan och Davve slog han förra veckan och mot Roddick har han egentligen bara haft en svår match mot i karriären, i Wimbledon förra året. Lite outsiders finns också på den undre halvan Roger är på. James Blake, Mardy Fish och Richard Gasquet är alla spelare med en sjukt hög högstanivå.


Har vunnit U.S Open 5 år irad och har 6 raka finaler där.

Cmon Roger!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0