Firma Joss-Bato Hösten 2009

Hösten har varit som en berg-och-dalbana på TV-spelsfronten. Det så självklara förstavalet PES har hamnat i kläm många gånger.

Alla vet att Fifa och PES är dom två ledande fotbollsspelen på marknaden. Vi har dom senaste åren alltid valt PES. Hösten 2010 startades altså med en överhajpning från våran sida då vi skulle ta ett ligaguld med Sampdoria. Anledningen var Cassano, tröjorna och storhetsvansinne på oss där vi trodde vi var bättre än vad vi faktist var.

6 omgångar senare stängde vi av PES och skämdes. In med FIFA 2010 och trumma igång en säsong med Manchester United. Vi har sjukt nog inte en titel med dom röda fast det är vårt gemensamma favoritlag om man bortser från storfavoriterna Roma och Real.

Nu var det dock dags att bemästra äckelfifa, där motståndet gör inlägg innanför straffområdet och där chippar är enklare än att slå in den i öppet mål.

Vi spelade 21 ligaomgångar och fick nog, FIFA var för jobbigt för oss. Det skulle bli att komma in i det nya PES, som var mycket segare än vanligt.



Efter fiaskot var det dags för att gå tillbaka till rötterna på PES. Real Madrid skulle vi vara och nu skulle vi låta det ta tid innan vi kom in i spelet.



Som du ser gick det bättre nu. En trippel med Real Madrid, det har bara hänt tre gånger tidigare. Nu var vi varma i kläderna och nu tyckte vi att PES är bäst! Vårat 12e ligaguld var ett faktum.

Sedan ville vi gärna spela med något italienskt lag. Så det blev Roma. Europa League var det vi satsade stenhårt på eftersom vi knappt kommer få chansen igen att ta denna titel. 




Inte en trippel, men en fantastisk säsong blev det. Utslagna ur Cupen men vi vann Europa League och Ligan med 15 poäng. Vi var fruktansvärt nära att bli historiska i sista matchen mot Palermo men luften gick ur oss. 100 poäng under en säsong är det mesta vi fått med något lag, nu hade vi 99 och en match kvar. Matchen innan vann vi genom ett mål av Joss i den 90e minuten mot Inter, som slog ut oss i Cupen. Efter ett rött kort och ett tidigt baklängesmål insåg vi att det var kört. 33 vinster och 5 förluster var ändå otroligt bra av oss, på den svåraste svårighetsgraden.

Nu ska vi spela med St: Etienne i franska ligan och bygga ett nytt storlag ute i Europa. Okaka är en given värvning, frågan är om Roma släpper honom.

En sak är säker...PES är PES.

Bato   


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0