Tennisårets första Grand Slam: Australian Open

En skräll, mycket tårar på Roger oavsett utgång, Djokovic lägger sig för att det är för varmt när han ligger under med 0-2 mot Verdasco, Nadal är som bäst och Söderling som förlorar mot en 79 rankad Tjeck i 4e omgången.

Där har du utgången dom senaste turneringarna som spelats i Melbourne Australien. Det är dags för en ny Grand Slam, och för mig som älskar tennis är detta starten på en lång säsong. Varje år sitter man där och hoppas på att Roger ska ta hem titeln så han kan nå en äkta Grand Slam (När man vinner alla 4 Grand Slam turneringarna på ett år) Jag ska ta med dig som inte kollar eller hinner se så mycket av tennisen, samt skriva ner alla mina känslor mellan den 18-31 Januari.

2010 är året då man för första gången sedan 2002 verkligen har förhoppningar på en svensk. Robin Söderling hade ett sjukt 2009 och avslutade det genom att komma till Masterslutspelet. Där gick han till Semi men Del Potro blev för svår i en hård tresettare.

Roger hade ett år som var det sjukaste på länge. Efter att ha tappat förstaplatsen på rankingen under hösten 2008 klev han in i Australian Open hungrigare än någonsin. En otrolig final på 5 set gjorde att Nadal fortfarande visade vem som är bäst för stunden. Roger grät, jag grät och eran var över. Sedan kom hans kissinsatser under våren där han ibland rök i andraomgången. Det var främst på hardcourtmasters jag blev förvånad. På grus kan vilken spanjor eller argentinare slå ut dig om dom har en bra dag och du en dålig.

Vändningen kom efter att först ha piskat bort Nadal i Madridfinalen, på grus och Nadals hemmaplan. Dock var Nadal sliten efter en 4 timmar lång semi mot Smuts-Djokovic.

Där släppte det för schweizaren och han kunde gå in i Franska Öppna med självförtroende om att han faktist kunde slå Nadal. Det är så det har varit egentligen. Roger skulle vunnit 5 Grand Slams i rad i Paris också om det inte vore för den fenomenale 23-åringen från Mallis.

På ett sätt hjälpte Söderling Roger med sitt otroliga slut på 2009 års säsong genom att slå ut Nadal i Franska, där spanjoren varit obesegrad under 4 års tid.

Roger vann enkelt mot Robin i finalen och sedan vet alla tennisälskare hur det gick.

Nu ca 8 månader senare är förutsättningarna helt annorlunda. 

Det finns 6 spelare som kan vinna turneringen i Australien.

Roger
Nadal
Södeling
Del Potro
Murray
Djokovic

En av dom kommer vara i final. Jag tror inte på Del Potro eller Murray, dom har aldrig varit bra i början på året, dom brukar komma på hösten. Roger kommer alltid vara där, Söderling ska vara i final om han slipper Rogers halva av lottningen och om han håller en hög nivå i 7 matcher. Nadal ser stark ut på försäsongen och kommer hota, men frågan är om han kan klara av pressen och värmen ännu en gång.

En sak är säker, jag kommer vara klistrad, oftast med Joss. Vi kommer ha en kammare av vårt hjärta som pumpar för Sverige och en kammare av vårt hjärta kommer pumpa för Schweiz och våra hjärtan kommer aldrig sluta slå för sporten tennis.

Damsidan då? Den skiter jag fullständigt i.

Bato

Lleyton Hewitt
Lleyton Hewitt - en legend



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0