Tjejmode just nu

Tjejmodet på senare år har varit sjukt underskattad, många säger att männen börjat klä sig snyggare och snyggare. För tio år sedan så var alla män sunkisar och nu är dom hunkisar. Tjejerna har även dom valt en väg till att bli mer fräsha och mer kvinnliga. Här kommer en guide för hur du som tjej ska klä dig och hur du klär dig så att du inte ser ut som någon annan i din närhet, speciellt om du bor i Stockholm.

Vi börjar från botten av våra kroppar och arbetar oss sakta uppåt.

Skor: Helst ett par kängor men det funkar också med ett par gammaldags finskor för herrar som är utslitna.

typ såhär.

Byxorna till dessa skor ska helst vara finbyxor av något slag, eller chinos. Det funkar även med jeans som är jättetajta. Dom rullas upp ca 10 cm så att man framhäver dom fräsha skorna. Byxorna ska helst vara av märket Hope, Whyred, Cheap Monday eller från en second hand butik i Gamla Stan.


Nått sånt här ska det bli. Men kom ihåg att du absolut INTE får matcha typ strumpor och tröja, det måste vara ton i ton med byxa eller skor, annars är det liksom för mycket.


Här är ett snyggt kit, sjukt snygga Whyredbyxor och en fräsh oversizetröja från Hope.

Vidare så ska vi ha ett skärp på byxorna som är 115 cm långt och smalt, det ska altså hänga på sidan.

Överdelsregeln är väldigt enkel: Oversize.

Väljer du T-shirt: ta en "XXL" t-shirt om du e en "S". För en sjukt snygg detalj, sätt fast en stor säkerhetsnål på bröstet som en utsmyckning och för att du ska bli unikare, om du inte vågar köra säkerhetsnålen genom örsnibben.

Väljer du Tröja: Ta en stickad tröja som är beige, grå eller svart i "XXL". Det framöver din kvinnliga figur och gör att du blir sjukt unik, speciellt om du söker dig till dom södra trakterna i Stockholm. Tröjan ska hänga över byxorna som en trädkrona, där det är hyfsat tajt längst ner och jättestort där uppe.

Väljer du skjorta: Du skulle bara våga gå till Gina Tricot och köpa en mainstreamskjorta som sitter normalt. Nej här ska vi köpa en oversizeskjorta herrmodell från en second hand butik, för att vi inte ska se ut som våra vänner på söder. Rulla upp ärmarna och använd skjortan ibland som en jacka och visa den fina t-shirten under.


Två sjukt snygga exempel på hur du ska vara klädd just nu.


här har vi en tjej som posar sjukt snyggt.


Samma tjej som väljer en mer dressad look. Lägg märke till fötternas pose, det är ett måste om du modebloggar.

Nu kanske du tänker på hur du gör när det är kallt ute och du inte vill vara mainstream och som varenda tjej där ute. Hur ska du hålla dig varm utan en Fjällrävenjacka eller en tajt Filippa K dunjacka. Svaret är enkelt: Päls.

Du hörde rätt, du ska ha en stor päls, precis som i Narnia fast midjelång. Så att dina glansleggins kommer fram. För visst är det så att man aldrig fryser om benen?



Här har vi en trendig tjej som tog med sig sin fotograf för att fota hennes outfit. Jag googlade hela nätet och såg faktist bara henne och en till tjej på alla dom 11 400 sökningarna på ordet "pälsjacka". Så du kommer inte bara vara varm utan även unik med din pälsjacka.

Hur gör vi med make-upen då? Ska vi verkligen se tråkigt vackra ut som Kate Beckinsale? Eller ska vi välja att strunta i sminket helt och hållet och bara fokusera på knallrätt läppstift så vi ser ut som en nerknarkad Courtney Love med våran fräsha pälsjacka? Svaret är givetvis inget smink. Du får en fräshare hy och dina pormaskar kommer fram. Finnar är snyggt och att vara likblek är ju tvärtemot vanliga fjortistjejers solbränna. Allt som stureplan är är inte vi, så ska du tänka.


Kate Beckinsale: ICH DONT THINK SO!


Courtney Love: AH JAAA!


Men du måste ju ha en snygg assocear i ansiktet också. Glasögon utan styrka, eller ibland t.o.m utan glas, men det är bara om du är riktigt cool. 

Sjukt snygg tjej som väljer helt rätt bågar. Hört att 2011-års trend är kryckor. Om du inte har synfel och har glasögon utan bågar så kan du ha kryckor utan att vara benskadad.

Pricken över i då? Håret!

Tjejen här ovan demonstrerar precis hur man ska ha håret som tjej 2010. Du ska ha en knuten toffs längst upp på skallen. Håret ska inte vara tvättat, det ska nästan se sunkigt ut, då blir det kanonsnyggt.

En sista sak. Har du en ring som är lika stor som ditt badkar? Som ser typ ut som att den är hämtad från Titanics vrakdelar? Var lugn om du inte har den och inte kan simma, du kan hitta den för 25 kr på en second handbutik. Vart ska du ha den då? Ditt ringfinger? Nej du ska ha den på ditt pekfinger. Alla andra har ju den på ringfingret, annars skulle det inte kallas för ringfinger, måste ju gå emot strömmen.

MVH
Bato 



 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0