US Open - Spelschema - Spelare - Inför

Timingen kunde inte vara bättre med att Orkanen Irene nu på söndagen börjar dra sig ifrån New York. Årets sista Grand Slam ska avverkas under två veckor. Men en final söndagen den 11 september. Du hörde rätt, på 10 årsdagen av World Trade Center-attackerna.






(1) Novak Djokovic vinner självklart sin första match med 3-0 mot Niland. Hur hans axel än mår. Stackars Davydenko får fortsatt tuff lottning i början av turneringerna. Dodig lär slå ut den lille Ryssen. Man vet dock aldrig men vinnaren här tror jag möter Novak i den tredje omgången.

Motståndaren i fjärde omgången mot Djokovic är mer ovisst. Gasquet är en personlig favorit, men en intressant match i den första omgången är mellan Karlovic och Gonzalez.

(7) Gael Monfils har avslutat sommaren mycket stabilt. Han, Petzschner, Tipsarevic och Berdych slåss om kvartsfinalplatsen mot Novak.

Tipset: Kvartsfinal; Novak Djokovic - Tomas Berdych








(3) Roger Federer vinner första enkelt, sen kan han få lite trubbel mot Dudi Sela som är lurig i andra omgången. Han möter sedan Tomic eller Cilic i tredje.

Ett riktigt getingbo mellan 8 spelare som gör upp om en match i den 4e omgången mot förhoppningsvis Roger. Eller vad sägs om dessa förstaomgångar.

Stephanek - Kohlschreiber
: En serve volley Stephanek som kan slå vem som helst på en bra dag som möter en av tourens bästa backhands. Jag tror Kohlschreiber vinner efter 5 set.

Monaco - Seppi: Visserligen en grusspecialist men Monaco är riktigt bra i sina ljusa stunder. Andreas Seppi är en veteran som är med i vissa tennisspel, då är man ganska bra.

Haas - De Veigy: Min älskling Tommy Haas pissar förhoppningsvis på det konstigaste namnet på touren.

Falla - Troicki: Killen som var nära att slå ut Roger i Wimbledon för två år sen möter en serb som står i skuggan av världsettan, men som aldrig kommer kunna hota om en kvartsfinalplats.

Tsonga
har bara Verdasco som står ivägen för en relativt komfortabel vät till tredje omgången. Samma scenario gäller den kanske hetaste killen just nu efter Djokovic, (8) Mardy Fish. En personlig favorit som kommer möta Tsonga i en 4e omgång.

Tipset: Kvartsfinal; Roger Federer - Jo-Wilfried Tsonga








Vårat svenska hopp (6) Robin Söderling ser vi på den undre halvan av lottningen. Med det menas att han slipper Djokovic och Roger, men möter Nadal i semi, om han går dit. Han är nog ensam om på hela lottningen att helre vilja möta just Roger eller Djokovic istället för Rafa.

Först ska Robon slå ut en lågt rankad irländare, vilket han självklart kommer göra. Sen blir det en amerikan hur det än går. Jag tror på Bogomolov. Baghdatis eller Isner blir det i 3:e omgånge, och det är just dom två som möts i första omgången.

Om Del Potro är i form så har han ett gyllene tillfälle att komma tillbaka dit han hör hemma. Bara lille Gilles Simon som står i vägen för den store argentinaren och ett möte med Robin Söderling i 4:e omgången.

Wawrinka och (4) Murray kan inget annat än mötas i 4:e omgången (Wawrinka slog ut skotten förra året i US Open). Motståndet är näst intill larvigt ohotat av minor i lottningen för dom båda.

Tipset: Kvartsfinal; Juan-Martin Del Potro - Wawrinka








(5) David Ferrer möter Blake i andra omgången. Men Blakes karriär är tyvär över för längesen. Mayer möter han i tredje och i den fjärde omgången ställs han mot Andy Roddick, vinnaren 2003. Om inte Almagro glänser i 3:e omgången.

Youzhny - Gulbis möts i första och här tror jag någon av dom möter Meltzer i 3:e omgången. (2) Nadal går självklart till kvartsfinal. Nalbandian och Ljubicic är vissa hinder men Rafa ska klara sig fram.

Tipset: Kvartsfinal; Andy Roddick - Rafael Nadal



Seedning Top 16 och deras första omgångar





Övriga matcher att se i 1:a omgången
Ivo Karlovic - Fernando Gonzalez
Jarko Nieminen - Fernando Verdasco
Marcos Baghdatis - John Isner
Mikhail Youzhny - Ernest Gulbis


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0