Biopremiärer : Januari 2012

2012 kommer bli ett otroligt filmår som kulmineras med den första Hobbit-filmen!!

Januari 2012
(16 filmer)



Fredag 6 januari

Film: Lejonkungen

Genre: Animerad/Drama/Familjefilm
Handling: Historien om Lejonkungen utspelar sig i det fiktiva Lejonriket i Afrika, där ett lejon regerar över djuren som kung. I början av filmen smörjer den gamla, visa mandrill-schamanen Rafiki (misstas ofta för att vara en babian) in Simba — kung Mufasa och drottning Sarabis nyfödde son — i kokosmjölk inför en gigantisk samling av djur vid Lejonklippan. Samtidigt planerar Scar, Mufasas yngre bror, hur han ska mörda Mufasa för att ta platsen som kung i stället för Simba.
Skådespelare: James Earl Jones, Matthew Broderick, Whoopi Goldberg m.fl.
Tankar: Lejonkungen på bio igen. Kommer bli helt magiskt! och en film man måste se på bio.
Trailer:



Film: Shame

Genre: Drama
Handling: Vid första anblicken verkar Brandon (Michael Fassbender, "X-Men: First Class", "Jane Eyre") vara en man som har koll på läget. Han ser bra ut, klär sig snyggt, har ett välbetalt jobb och bor i en, med New York mått mätt, fin lägenhet. Han är dessutom cool och smart och verkar kunna charma vilken kvinna som helst. Men skenet bedrar. För trots att många män säkert skulle önska att de hade de gåvor som gör honom oemotståndlig, så är det för honom själv en ren förbannelse. Och för varje erövring han gör hatar han sig själv mer och mer.
Skådespelare: Michael Fassbender, Carey Muligan m.fl.
Tankar: Har fått mycket hyllningar och handlingen verkar spännnde, men inget jag betalar 100kr för att se på bio.
Trailer:



Film: The Darkest Hour

Genre: Sci-fi, Action, Thriller
Handling: När en oförklarlig katastrof drabbar världen lyckas en grupp turister överleva i Moskvas underjord. De måste nu ta sig igenom den öde storstaden för att leta efter fler överlevande men det är en ny värld som möter dem ovan mark, en farlig, främmande plats som hemsöks av en okänd fara.
Skådespelare: Joel Kinnaman, Emile Hirsch
Tankar: Detta luktar misslyckande lång väg. Jag brukar älska sånna här filmer, men eftewr jag sett trailern är det inte lika övertygande. Vad Emile Hirsch gör där har jag ingen förklaring på med tanke på att han efter Milk och Into The wild spåddes en lysande framtid.
Trailer:





Fredag 13 januari
Film: Hamilton - I nationens intresse

Genre:
Action/Thriller
Handling: Vid den svenska ambassaden i Kairo får den svenska ambassadören plötsligt besök av den sovjetiske viceamiralen Gennadij Alexadrovitj Koskov, chef för de hemliga ryska operationerna i Östersjön, och han vill hoppa av till Sverige. Carl Hamilton får i uppdrag att med varje till buds stående medel föra Koskov från Kairo till Stockholm.
Skådepelare: Mikael Persbrandt
Tankar: Avskyr Persbrandt så jag kommer aldrig se detta, eller någon Beckfilm med för den delen.
Trailer:



Film: My Week with Marilyn

Genre:
Drama/Biografi/Romantik
Handling:
Handlar om en speciell vecka ur Marilyn Monroes liv.
Skådepelare: Michelle Williams
Tankar: Kan gärna köpa två biobiljetter till den här, för att skänka dom till Nathalie och en kompis till henne. Har aldrig förstått hajpen kring Monroe.
Trailer:



Film: Pojken med cykeln

Genre: Drama
Handling: 1-årige Cyril (Thomas Doret) försöker ständigt rymma från det barnhem han satts på för att försöka söka upp sin pappa (Jérémie Renier, från "In Bruges") som övergett honom. En av pappans grannar, den snälla frisörskan Samantha (Cécile De France) tar Cyril under sina vingar när det visar sig att pappan beslutat sig för att utesluta pojken ur sitt liv. Men Cyril är känslomässigt frustrerad, bångstyrig och svår att hantera, ett beteende som gör att han så småningom hamnar i klorna en kriminell ungdomsligist.
Skådepelare: Thomas Doret
Tankar: Även om franska dramor är världskända som konstverk så är det för torrt för min smak.
Trailer:



Film: The Rum Diary

Genre:
Drama/Äventyr
Handling:
"The Rum Diary" baseras på Hunter S.Thompsons bok och handlar om journalisten Paul Kemp som jobbar på en nerkörd tidningsredaktion i Karibien. Inspirationen till boken hämtade Thompsons från sina egna upplevelser som journalist i Puerto Rico under 60-talet.
Skådepelare: Johnny Depp
Tankar: Depps nya film, kan bli ruskigt bra. Blir törstig av titeln. Den ser väldigt vacker ut.
Trailer:



Film: Tyrannosaur

Genre:
Drama
Handling: Joseph (Peter Mullan) är en medelålders halvlodis med grava alkoholproblem och ohämmade självdestruktiva tendenser. Framförallt är han arg, mycket arg, på sig själv och på världen. Sedan hans fru gick bort i diabetes för några år sedan – blind, amputerad och överviktig - går tillvaron mest ut på fylleslagsmål och förnedrande besök på Socialkontoret. Inte så att denne våldsverkande prakthaverist besatt några särskilt förmildrande karaktärsdrag från början. När det begav sig spöade Joseph sin hustru med ojämna mellanrum får vi veta, och filmens titel anspelar på det smeknamn som han gav henne apropå just kroppsvikten.
Skådepelare: Peter Mullan
Tankar: Jag somnar nu....
Trailer:





Fredag 20 januari

Film: 50/50

Genre: Drama/Komedi
Handling: Filmen bygger på manusförfattaren Will Reisers egna upplevelser och handlar om hur Adam och hans omgivning hanterar det faktum att han diagnostiseras med cancer vid 27 års ålder.
Skådespelare: Joseph Gordon-Levitt, Seth Rogen
Tankar: Den här ser jag på tv. Har fått jättebra kritik.
Trailer:



Film: J.Edgar

Genre:
Biografi/Drama
Handling:
J. Edgar Hoover har helt klart haft stor betydelse för sitt land. FBI (Federal Bureau of Investigation) blev i princip hans personliga livsverk och något han slet hårt för in i sina sista dagar. I den rollen tog han sig an både kommunister och organiserad brottslighet när den var som värst med Capone i spetsen. Att det dessutom ryktas om att han var homosexuell i smyg och även då och då klädde sig i kvinnokläder gör honom förstås till en bra kandidat att göra film om.
Skådespelare: Leo DiCaprio
Tankar: Det sägs att Leo är bättre än själva filmen, har inte han alltid varit det? Måste ses!!
Trailer:



Film: Katinkas Kalas

Genre:
Drama
Handling:
Katinka bjuder in sina vänner till födelsedagskalas, men under det städade firandet får de oväntat besök från hennes bror och hans nyfunna flamma. Den intellektuella kulturhipster-klicken stör sig på flamsandet, men kan det även dölja sig något mörkare under ytan?
Skådespelare:
Yohanna Idha
Tankar: Mina tankar är: Fy fan vilken tråkig titel, film och skådisar.
Trailer:



Film: Små vita lögner

Genre:
Drama/Komedi
Handling:
Varje år bjuder Max och hans fru Véro in sina vänner till deras sommarställe för att fira Antoines födelsedag och börja semestern. I år, precis innan de ska åka, är deras vän Ludo med i en allvarlig olycka som startar en serie av dramatiska och emotionella reaktioner. Under semestern kommer många gamla problem fram, allt blir mer och mer outhärdligt, ända tills sanningen hinner ifatt.
Skådespelare: Marion Gotillard
Tankar: Nej har jag sagt angående franska filmer!
Trailer:



Film: Young Adult
Genre:
Drama/Komedi
Handling:
Charlize Theron spelar Mavis Gary, författare av tonårslitteratur, som återvänder till sin lilla hemstad för att återuppleva tonårens glansdagar och återfå sin lyckligt gifte ungdomskärlek (Patrick Wilson). Hemkomsten visar sig dock vara svårare än väntat, och Mavis därför knyter en oväntat pakt med en tidigare klasskamrat (Patton Oswalt) som inte heller riktigt gått vidare från high school-tiden.
Skådespelare: Charleze Theron
Tankar: Kommer inte se den.
Trailer:





Fredag 27 januari

Film: Mission: Impossible - Ghost Protocol

Genre:
Action
Handling:
När Ethan Hunt och IMF beskylls för att ha bombat Kreml klipper den amerikanska staten plötsligt alla band till organisationen, något presidenten kallar ”Ghost Protocol”. Utan resurser eller manskap måste Ethan hitta ett sätt att rentvå hans organisations namn och dessutom förebygga ännu en terrorattack. För att komplicera saken ytterligare måste han genomföra uppdraget tillsammans med ett team bestående av andra sparkade IMF-agenter, med personliga motiv som han inte är helt klar över.
Skådespelare: Tom Cruise
Tankar: Ses garanterat på Bio!!!!
Trailer:



Film: Ronal Barbaren

Genre:
Animerat
Handling:
"Ronal Barbaren" är en episk animerad fantasyfilm i 3D. Ronal är en ung barbar som är precis motsatsen till sina muskulösa och inoljade stamfränder i byn - en riktig slacker. Ödet vill annorlunda och barbarernas överlevnad tycks vila på Ronals smala axlar då den onda furste Volcazar kidnappar varje levande barbar - utom Ronal. För att rädda sina förlorade landsfäder och stoppa Volcazars herravädesjakt, måste Ronal bege sig ut på en farlig resa. Längs vägen får han sällskap av den knubbiga barden, Alibert, den vackra men dödliga sköldmön, Zandra och metrosexuella älvvägvisaren Elric. I kampen mot ondskan måste gruppen övervinna otroliga umbäranden i en värld som befolkas av älvor, Bimbo-amazoner och piercade orcher i läderchaps och G-strings.
Skådespelare: Sven-Ole Thorsen
Tankar:
Låter sjukt ironisk. Men en dansk animerad film ligger längst ner på min lista.
Trailer:



Film: The Descendants
Genre: Drama/Komedi
Handling:
Matt King är både en odräglig man till sin fru och far till sina två döttrar. Men då hans fru råkar ut för en båtolycka blir hans värld helt omvänd och måste försöka knyta sina band tillbaka med barnen och tänka på sin framtid. Han måste också överväga att sälja den mark han äger som gått i generationer.
Skådespelare: George Clooney
Tankar:
En tjejfilm.
Trailer:


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0