UEFA Champions League - Gruppspelsomgång 6

Sista gruppspelsomgången i CL, och det är nu det börjar vankas slutspel.

Många lag är redan klara, men det finns nerv i vissa grupper.

Drömmen lever vidare för 19 av dom 32 lagen i gruppspelet. 6 stycken är klara, 7 har ingen chans. Här får du ett försnack och tankar.








Bayern München

Kommentar: Redan klara för slutspel med sina imponerade 13 poäng på 5 matcher. En av dom som kan gå hela vägen, och en av dom jag tror kan slå ut Barcelona i dubbelmöte.

Napoli
Kommentar: Efter bragden i förra omgången mot City talar mycket för att Napoli ska ta klivet vidare, otroligt stort, och dom förjänar det, San Paolo förtjänar det.

Man. City
Kommentar: Förlust i Neapel och måste slå Bayern hemma för att ta andraplatsen. Mancini pressad.

Villarreal
Kommentar: Besvikelse iår, oavsett hur man vrider och vänder på det ska inte ett lag som Villarreal förlora 5 matcher i rad i europa.

Omgång 6
Man City - Bayern M : City måste vinna, Bayern kommer vila spelare.
Villarreal - Napoli : Napoli kan förlora och kryssa om Bayern tar poäng mot City.

Mitt tips: Napoli vidare med Bayern München.





Inter
Kommentar: Måste vara en fantastisk lättnad för Inter att vara klara för slutspel nu när man ligger så illa till i ligan. En 12e plats och mindre vinster än förluster för Pazza-Inter i årets Serie A.

Trabzonspor
Kommentar: Bara att man är här är fantastiskt. Att man sedan har vunnit borta mot Inter och kryssat hemma är ännu sjukare. Skulle vara kul om dom gick vidare istället för torra Lille och Plastiga CSKA Moskva.

Lille
Kommentar: Blandade resultat för Lille i årets CL. Man har dock Trabzonspor hemma i sista matchen och ödet helt i egna händer.

CSKA Moskva
Kommentar: Inter borta för CSKA som måste vinna, tror det är kört för deras del, även om Inter är klara så välkomnas alla segrar.

Omgång 6
Lille - Trabzonspor: Kryss för Turkarna och man har skakat av sig Lille, men då måste CSKA förlora eller kryssa borta mot Inter.
Inter - CSKA Moskva: Inter klara och kommer säkert vila spelare, men man bör ända ta minst en poäng av Moskva.

Mitt tips: Trabzonspor följer med Inter.





Benfica
Kommentar: Att Benfica gått såhär bra är väl inte världens skräll, men att man skulle ha 0 förluster efter två möten med jätten Manchester United trodde ingen på förhand.

Man. Utd
Kommentar: Det är oftast nu Man. Utd börjar bli fantastiska, dom är oavsett hur tabellen ser ut absolut med om förstaplatsen, även om det ser dystert ut så Benfica möter Galati i sista matchen, hemma.

Basel
Kommentar: Basel har gjort det otroligt bra och har 8 poäng efter 5 matcher. En mindre än United som man spelade 3-3 mot på Old Trafford. Allt kan hända!

Otelul Galati
Kommentar: Roligt för dom att vara här, men man är helt chanslös mot dom stora lagen, får fokusera på att förstöra festen för Benfica i sista omgången.

Omgång 6
Benfica - Galati: Benfica kommer vinna detta enkelt.
Basel - United: Vilken match! Basel kan bragda och slå ut United. Men vi får inte glömma att United vid vinst kan bli etta i gruppen och vid oavgjort så är man vidare oavsett. Tror man går för att kryssa, för mycket pengar som står på spel.

Mitt Tips: Benfica etta och United kryssar mot Basel och tar sig vidare.





Real Madrid
Kommentar: Det hjälper liksom inte att man spelar med B-laget i Europa, man kör över allt ändå. Redan klara Real är helt outstanding just nu, både i Ligan och i CL. Enda lag på full pott efter 5 matcher och skrämmande 16-2 i målskillnad.

Ajax
Kommentar: Det är mot Lyon man slåss, och här har man övertaget. Två stycken 0-0 matcher mot Lyon men man har slagit Zagreb fler gånger. Har dock Real hemma i sista. Kan dock förlora med 6-0 och ändå gå vidare på målskillnaden.

Lyon
Kommentar: Inte lika starkt som för något år sedan, måste vinna med flera mål samtidigt som Ajax förlorar med flera mål. Det är kört.

Dinamo Zagreb
Kommetar: Kroaterna som slog ut Malmö har återigen bevisat hur stor skillnad det är på Allsvenskan och dom övriga ligorna. 0 poäng på 5 matcher. 2-15 i målskillnad. Den enda ljusglimten är väl att deras mål gjorts på Santiago Bernabeu.

Omgång 6
Ajax - Real Madrid:
Ajax vidare oavsett, Mou vill nog avsluta stilrent med 6-0-0 i protokollet.
Dinamo - Lyon: Dinamo kommer på för seger, har inget att förlora. För Lyon är detta en ångestmatch där allt hopp är ute.

Mitt Tips: Real med Ajax





Bayer Leverkusen
Kommentar: Vilket getingbo Leverkusen har skapat. Med en vändning i förra omgången mot Chelsea har man nu allt i egna händer. Genk på bortaplan ska man slå.

Chelsea
Kommentar: Samma utång som United, vill bara ta sig vidare med alla medel nu. Har Valencia hemma, men här är det Valencia som slåss för att ta sig vidare.

Valencia
Kommentar: Har en känsla att Valencia ska skrälla på Stamford. Hoppas också dom gör det från ett Spanskt hjärta, plus att Real slipper Chelsea och Valencia om Valencia går vidare. Soldado glödhet!

Genk
Kommentar: Efter utskåpningen förra omgången på Mestalla tror jag dom är nöjda med 1p mot Leverkusen.

Omgång 6
Chelsea - Valencia: Omgångens match, utan tvekan. Kan gå precis hur som helst. Hoppas Valencia tar ledningen, då blir det åka av, kanske Drogba och Torres i anfallet istället för bara en.
Genk - Leverkusen: Tror finallaget från 2002 tar sig vidare med en vinst här, det är ju trots allt tyskar vi pratar om.





Arsenal
Kommentar: Efter en katastrofstart i ligan, nu 7e plats så har fokus naturligt lagts på CL. Robin Van Persie är världens just nu hetaste spelare enligt mig. Man är det enda Engelska laget som imponerat i årets CL. Alla andra (United, Chelsea och Man City) ska spela ödesmatcher, medan Gunners kan slappna av och vila lite spelare och fokusera på ligan tills 8-delsfinalerna börjar i februari.

Marseille
Kommentar: Man hade allt i egna händer mot Olympiacos förra omgånen men brände det hemma på Stade Velodrome. Nu har man Dortmund borta och ska spela sig fram till en slutspelsplats. Man behöver dock inte vinna om Arsenal gör jobbet i Grekland.

Olympiacos
Kommentar: Olof Mellbergs Olympiacos höll liv i gruppen genom det sena målet mot Marseille för två veckor sedan. Nu spelar man mot ett förmodat B-lag från Arsenal. Man behöver också ta in 2 mål på Marseille.

Dortmund
Kommentar: Kul att se det klassiska 90-talslaget Dortmund här igen. Man kan verkligen förstöra för MArseille och spela sig fram till en Europa League plats.

Omgång 6
Olympiacos - Arsenal: Vinst för Olympiacos och man kan bli klart för slutspel.
Dortmund - Marseille: Båda lagen har nått att spela för, Marseille behöver dock inte vinna om Arsenal vinner eller kryssar mot Olympiacos.

Mitt Tips: Arsenal och Marseille går vidare efter att Arsenal kryssat mot Olympiacos.





APOEL
Kommentar: I kanske CLs tråkigaste grupp någonsin kan Cyprioterna skrälla rejält. Man är obesegrat hitils och allt talar för en slutspelsplats. Man möter Jumbon Shaktar hemma i sista omgången. Oavgjort och man är klar.

Zenit
Kommentar: Zenit är varma i kläderna i dessa sammanhang, man har spelat sig fram till ett bra läge.

Porto
Kommentar: Klassiska Porto måste vinna sista matchen för att gå vidare hemma mot Zenit.

Shaktar
Kommentar: En stor besvikelse i år. Shaktar med alla brasilianare tippade jag som gruppetta när allt startade, nu kommer man sist i gruppen

Omgång 6
Porto - Zenit: Porto måste vinna, Zenik kan kryssa.
APOEL - Shaktar: En kokande hemmapublik kommer göra allt som krävs för att ta sina spelare vidare. En pinne är det som krävs.

Mitt Tips: Apoel etta och Porto tvåa.





Barcelona
Kommentar: Efter en oroväckande start har förra årets mästare rest sig och vunnit resterande 4 matcher.

Milan
Kommentar: Tog andra platsen precis som man planerat. Kan möta Real Madrid direkt.

Victoria Plzen
Kommentar: Slogs med Bate om tredjeplatsen och kommer med största sannorlikhet att gå vidare, då BATE har Barca borta i sista. Barca kommer spela med La Masia.

BATE Borisov
Kommentar: För tuffa lag för dom små, Barca i sista omgången också.

Omgång 6
Barcelona - BATE: 5-0 Barca? Sanchez, Pedro och Fabregaz nån?
Plzen - Milan: Redan klara milan kan inte vinna transportmatcher som Barca, tror på kryss eller förlust här.

Mitt Tips: Behövs inte.



Klara för slutspel 100% (6 av 32 lag)

Gruppettor
Bayern München
Inter
Real Madrid
Arsenal
Barcelona

Grupptvåor
Milan




Chans på slutspel som gruppettor
(9 av 32 lag)

C
Benfica 80%
Man. Utd 15%
Basel 5%

E
Leverkusen 70%
Chelsea 25%
Valencia 5%

G
APOEL 80%
Porto 15%
Zenit 5%

Chans på slutspel som grupptvåor
(18 av 32 lag)
A
Napoli 60%
Man. City 40%

B
Trabzonspor 60%
Lille 30%
CSKA Moskva 10%

C
Benfica 60%
Man. Utd 20%
Basel 20%


D
Ajax 99%
Lyon 1%

E
Leverkusen 55%
Chelsea 30%
Valencia 15%

F
Marseille 55%
Olympiacos 45%

G
APOEL 70%
Porto 20%
Zenit 10%

Utslagna 100% (7 av 32 lag)
Villarreal
Galati
Dinamo Zagreb
Dortmund
Genk
Shaktar
Plzen


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0