Wimbledon 3:e omgången

Då var det dags att summera Wimbledon efter tre spelade omgångar.

Övre halvan



(1) Rafael Nadal vann mot Gilles Müller. Rafa bröt inte Mullers serve en enda gång i dom två första setten. Men vann självklart båda tiebreaken. När dom startade det andra settet hade Rafa bara vunnit en poäng mer än motståndaren. Men sen tog det tvärstopp och han kunde jogga hem sista.

Motståndaren till Rafa heter Del Potro, som slog ut Gilles Simon i tre stenhårda set. Nu blir det enligt mig en drömmatch i 4e omgången. Del Potro är en av få som har slagen (serve och hårdhet) att slå Rafa både på grus och gräs, precis som Robin. Men på gräset känns det ännu mer öppet.

Tipset
4:e omgången: Rafael Nadal - Juan-Martin Del Potro 3-1 


Rafa i favoritläge


Muller hängde med i två set.


Del Potro reste sig och vann


Simon fick ge sig mot Del Potro




Mardy Fish
ångar på. Gick vidare då hans motståndare bröt matchen i det fjärde settet, han skulle nog ha vunnit iaf. Nu får han möta en (6) Berdych som ännu inte tappat set. Eller han har inte ens vart nära att tappa set, inte ett enda tiebreak heller.

Tipset
4:e omgången: Mardy Fish - Tomas Berdych 0-3


Fish vidare


Haase äter inte fisk


Berdych glad över avancemanget




(4) Andy Murrays första riktiga test är avklarat. En storspelande och storservande kroat vid namn Ljubicic tvingade fram Murray till fyra set.

Richard Gasquet kommer klättra på rankingen efter Wimbledon. Efter hans utskåpning mot Bolelli så är fransmannen tillbaka i det finrum han ska vara. Kommer bli en sjukt tuff match i fjärde omgången.

Tipset
4:e omgången: Andy Murray - Richard Gasquet 3-2


Murray i fokus


Ljubicic sträcker sig efter bollen


Gasquet


Bolelli




Två skrällar blev det på den övre halvan. Kvalspelaren Kubot slog ut en ojämn Gael Monfils och Lopez slog ut Andy Roddick. Ganska behaglig lottning i 4e omgången för både Lopez och Kubot som möts om en plats i kvartfinalen.

Tipset
4:e omgången: Lukasz Kubot - Feliciano Lopez 2-3



Monfils räckte inte till


Kubot vidare


Lopez slog ut Roddick


Wimbledon över för Andy



Undre Halvan



(7) David Ferrer
vann enkelt mot Beck och är nu i 4e omgången. Där möter han en het Tsonga som gjorde processen kort med Fernando Gonzalez.

Tipset
4:e omgången: David Ferrer - Jo-Wilfried Tsonga 3-1

Photo Titled Ferrer steady
Ferrer




Youzhny gick vidare från en oviss tillställning med 3-1. Han möter (3) Roger Federer som mötte en sliten och skadad Nalbandian, han vann iaf med 3-0 och har ännu inte tappat set i turneringen.

Tipset
4:e omgången: Mikhail Youzhny - Roger Federer 1-3

Photo Titled Roger Federer




Visst (5) Robin var magsjuk, men det är ALLTID nått med honom när det drar ihop sig. Han var precis så dålig som han kan vara ibland. Tomic vidare och lägger upp den tråkigaste 4e omgångsmatchen i turneringen. Söv ner mig Tomic och Malisse.

Tipset
4:e omgången: Bernard Tomic - Xavier Malisse 3-2

Photo Titled Soderling struggle
Robin ute!

Photo Titled Tomic satisfied
Tomic, lätt efterbliven




Michael Llodra smyger fram i lottningen. Baghdatis stretade emot den hetaste spelaren i världen men det hjälpte inte. (2) Djokovic vidare.

Tipset
4:e omgången: Michael Llodra - Novak Djokovic 0-3

Photo Titled Novak content
Novak
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0