Wimbledon 4:e omgången

Nu börjar det dra ihop sig. Andra veckan är här och dom fyra stora är fortfarande kvar i turneringen, planenligt. Solen sken denna måndag över Wimbledon.



Övre Halvan

(1) Rafa blev skadad i hälen i första set, reste sig och vann det i tiebreak, fick behandling, förlorade andra set mot en hårt slående Del Potro. Att han sen reser sig och vinner dom två följande är helt fantastiskt.

En liten, kanske mikroskopisk, skräll fick vi se när Nadals kvartsfinalmotstånd skulle koras. Fjolårsfinalisten (6)Berdych, fick storstryk av min favorit Mardy Fich.

Tipset
Kvartsfinal: Rafael Nadal - Mardy Fich 3-1


Nadal firar efter Del Potro matchen


Fish slog ut Berdych i tre raka




(4) Murray fortsätter imponera, förutom hans första match, vilken alltid är jobbig, så har han sett stekhet ut. Slog ut en formstark Gasquet i tre raka.

Deliciano, som Murrays mamma kallar honom (det är sant), vände och vann mot Kubot, riktigt starkt, speciellt när alla set är så tighta.

Tipset
Kvartsfinal: Andy Murray - Feliciano Lopez 3-2


Murray vidare enkelt


Deliciano



Undre Halvan



(7) David Ferrer Blev den sista top tio spelaren att ryka förutom dom fyra stora. Tsonga blev för tung för den lille spanjoren. Skulle det varit grus eller hard court tror jag ferrer skulle vunnit, men på gräs är allt annorlunda.

(3) Roger spelade fantastiskt, Tappade första set, men allt kan hända i ett tiebreak. Sen var det så stabilt och säkert. Serven var fantastisk och hans variation var fenomenal. Hoppas han vinner detta. 

Tipset
Kvartsfinal: Jo-Wilfried Tsonga - Roger Federer 1-3


Tsonga firar kvartsfinalplatsen


Roger elegant



Tomic fortsätter att överraska. Nu var det betydligt lättare motstånd mot Malisse, men det är ändå en 4e omgång som den 18-årige spelade. Stort för honom att vara i kvarten.

Där tar det nog stopp för där väntar (2) Djokovic. Han har visserligen haft en oförskämt enkel lottning om man jämnför med Rafa och Roger, men ändå.

Tipset
Kvartsfinal: Bernard Tomic - Novak Djokovic 0-3


18 år och i kvartsfinal i Wimbledon


Hetast just nu



Här ser man hur före top-4 spelarna är övriga eliten, ja till och med 5an Söderling, 6an Berdych 7an Ferrer och 8an Ferrer, som alla blivit utslagna av lägre rankade spelare. Nadal, Djokovic, Roger och Murray förlorar bara mot varandra, det är därför dom kommer stå i semi alla fyra på torsdagskvällen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0