Det här är Adam Brody

Uppväxt
Adam Brody föddes den 15 december 1979 som den äldsta sonen till advokaten Mark Brody och tecknaren Valerie Siefman. Sjukt nog är även Seth Cohen en tecknare, så det borde känts rätt naturligt att fråga mamma om råd. Han växte upp i en förort till San Diego och tillbringade mesta delen av sin uppväxt på stranden, vilket har resulterat i att Adam är en talangfull surfare.

Karriären
Adam hoppade av universitetet efter ett år. Han ville uppfylla sin dröm, så nitton år gammal flyttade han till Hollywood med syftet att bli skådespelare. På plats i Hollywood började han ta dramalektioner och skaffade sig en agent.

I Hollywood får du inte en roll lätt, och efter ett års tid med massor av auditions så fick han sin första roll som Barry Williams i tv-filmen Growing up Brady 2000. I samband med detta fick han även rollen som Dave Rygalski i Gilmore Girls 2002-2003. Brody hade också en roll i den kanadensiska tv-serien The Sausage Factory. Han har också varit med i The Ring 2002, tro det eller ej. Som killen som berättar att bandet finns på riktigt. Han är också med i American Pie 2 2001, som en av dom som vill komma till Stiflers fest med inte får komma in pga att dom frågar om Finch har legat med Stifflers mamma.


i American Pie 2


i The Ring

År 2003 fick Brody fler och fler uppdrag och han skrev kortfilmen Home Security samt medverkade i skate-filmen Grind.


En 24-årig Adam Brody i filmen Grind från 2003.

Efter detta kom genombrottet med den kändaste karaktären som han någonsin gestaltat. Min absoluta favoritkaraktär på film någonsin, som Seth Ezikiel Cohen i The O.C 2004. Rollen gjorde honom till en sexsymbol och flickidol världen över, i Sverige var han med i JCs reklamfilm. "Fran Meg till Deg" som han knackigt sa. 

Han blev också utnämnd av tidningen The Los Angeles Times som "den sexigaste nörden på tv". Karaktären Seth Cohen har sedan OCs början använts för att beskriva och definiera stilar och personligheter. Han har gjort halva min garderob och fått nördigheten att bli coolt. Jag är inte nördig utåt men känner igen mig otroligt mycket i Seth Cohen med det lillgamla sättet att vara och tycka.


Seth Cohen

Han gjorde saker samtidigt som han spelade in The O.C, han var med i filmen Mr. & Mrs. Smith, där han spelade mot Angelina Jolie och Brad Pitt och även Thank you for smoking 2005.


Mot Brangelina!

Brody hade skrivit på ett sjuårskontrakt för OC, vilket bröts när serien lades ner i februari 2007. Enligt egen utsago skall nedläggningen inte varit negativ för Brody; precis som för de andra huvudrollsinnehavarna kände han sig färdig med serien. Brody har sagt i intervjuer att han har haft "mycket tur som fått medverka i serien" men att han var glad att han inte behövde göra det i tio år till och att han nu hade möjlighet att göra filmer.

Adam Brody satsar nu helhjärtat på en filmkarriär och hade en av huvudrollerna i den romantiska komedin In the Land of Women, där han spelade mot Meg Ryan. Filmen hade premiär under våren 2007 i USA. I slutet av 2007 har ytterligare två av Brodys filmer premiär, såsom lågbudgetfilmen Smiley Face och The Ten.


In the land of women

Nu i April 2011 är han aktuell med Scream 4, där han spelar en polis.


Scream 4

Privatliv
Adam Brody spelar trummor i sitt band Big Japan. På sin fritid skriver han låtar till bandet men också kortare manuskript. Tillsammans med Danny Bilson, som är far till Rachel Bilson, har han skrivit en tecknad mini-serie kallad "Red Menace, "Röda Faran". Brody har medverkat i flertalet projekt, där kända skådespelare hjälper till att bygga upp självförtroendet och förmågan att uttrycka sig hos mellanstadiebarn.

Brody har många likheter med sin karaktär Seth Cohen; även Brody är en "icke-troende" jude samt har en väldigt sarkastisk humor. Brody delar även Cohens passion för indiemusik. Till Adam Brodys favoritband hör Death Cab for Cutie, Interpol och Modest Mouse. Han har också haft samma förälskelser som Cohen; (förutom Rachel Bilson/Summer Roberts) Natalie Portman och Keira Knightley.

Brody var den första mannen någonsin att hamna på omslage till ELLEgirl. Många av dialogerna i OC sägs Brody ha improviserat.



Adam Brody blev 2003 tillsammans med Rachel Bilson som också spelar hans flickvän i OC. Enligt pressen var de två förlovade, men inget bekräftades. Hösten 2006 gjorde paret slut. De har dock delad vårdnad om sina hundar som de skaffande under 2005; Penny Lane och Thurmen Murmen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0