Biopremiärer : April 2012

Här kommer biofilmerna som är bäst i April. Jag skriver mer om dom jag vill se.

Onsdag 4 April

Film: American Pie: Reunion
Genre: Komedi
Handling: Den fjärde American Pie-filmen handlar om en återträff för det gamla gänget från East Great Falls.
Kommentar: En av mina absoluta favorittriologier väcks till liv.



Film: Titanic 3D
Genre: Romantik
Handling: Handlingen vet du, nu är utseendet i 3D, och den har fått bra kritik.
Kommentar: Kommer se den för att det är kult.



Övriga filmer som har premiär då: Laxfiske i Jemen och The Lady




Onsdag 11 april


Film: Battleship
Genre: Action/Krig/Sci-fi
Handling: Ett episkt action-äventyr som utspelar sig till havs, i luften och på land medan vår planet slåss för sin överlevnad mot en överlägsen invasionsstyrka. "Battleship" är baserad på Hasbros klassiska spel. I rollerna syns Taylor Kitsch som Hopper, sjöofficer på skeppet USS John Paul Jones; Brooklyn Decker som Sam, Hoppers fästmö; Alexander Skarsgård som Hoppers äldre bror, befälhavare Stone på USS Samson; Rihanna som löjnant Raikes, vapenscecialist på USS John Paul Jones; och storstjärnan Liam Neeson som Hopper och Stones chef (och Sams far), Admiral Shane.
Kommentar: Kommer bli mäktigt, får Transformersvibbar av den, men det är inte gjort av någon som har koppling till den.






Fredag 13 April

Biopremiärer: Friends with kids, För dig naken, jävla pojkar, revolt och the deep blue sea.




Onsdag 18 April


Film: Iron Sky
Genre: Sci-fi/Komedi
Handling: År 2018 tror sig USA:s sittande president Sarah Palin kunna säkra en ny mandatperiod genom PR-tricket att landsätta en afroamerikansk astronaut på månen. James Washington blir dessvärre omgående tillfångatagen av de nazister som sedan andra världskrigets slut i hemlighet har byggt upp en jättelik svastikaformad rymdbas på nämnda himlakropps skuggsida, och som nu förbereder en jordinvasion. Den aspirerande nye Fürhern Klaus Adler reser tillsammans med sin trolovade Renate Richter och en "vitifierad" Washington - man omvandlar helt enkelt hjälten på kemisk väg till "arier" - tillbaka till jorden för att komma över den teknologi som krävs för att slutföra Fjärde Rikets domedagsvapen. Det räcker med en och annan mobiltelefon eller surfplatta eftersom tekniken har hunnit en bit sedan 1945. Snart drar det ihop sig till rymddrabbning av ytterst bisarra mått.
Kommentar: Inglourious Basterds möter Captain America!






Fredag 20 April

Film: 21 Jump street
Genre: Action/Komedi
Handling: Schmidt (Hill) är den nördiga, överviktiga plugghästen som aldrig får några tjejer i skolan. Jenko (Tatum) är den populära men taskiga atleten med mer muskler än hjärna. De återförenas i polisskolan, blir polare och omplaceras efter ett misslyckat gripande till en specialpatrull ledd av en arg Ice Cube. De får i uppdrag att agera high school-elever för att hitta en knarklangare, och när de åter träder in i skolkorridorerna sätts både yrkesroller och vänskap på prov.
Kommentar: Låter som en mer barnvänlig version av Starsky and Hutch



Andra filmer som har premiär då: A Royal affair, Dirch, Jiro dreams of sushi, Project X - Hemmafesten, Slåss för livet




Fredag 27 April

Film:
The Avengers
Genre: Action, Sci-fi, äventyr
Handling: Det enda som är mer exalterande än en superhjälte är ett gäng superhjältar! "The Avengers" är baserad på Marvels serie med samma namn och handlar om Nick Fury, chef för den fredsbevarande organisationen S.H.I.E.L.D., som rekryterar Iron Man, Hulk, Thor och Captain America för att rädda världen från undergång. Filmen är en del av Marvel Cinematic Universe, vilken spänner över flera superhjältefilmer så som "Iron Man" (2008), "The Incredible Hulk" (2008), "Iron Man 2" (2010), "Thor" (2011) och "Captain America: The First Avenger" (2011).
Kommentar: Totalt överhajpad, kommer bli årets stora popcornrulle!!!!



Film: The Lucky One
Genre: Drama/Romantik
Handling: Logan Thibault (Zac Efron) återvänder hem från kriget i Irak vilsen och utan mål. Han bestämmer sig för att söka rätt på Beth, kvinnan vars bild av en slump räddade hans liv för att tacka henne. Han finner henne och de blir vänner. Vänskapen utvecklas till en romans och Logan blir allt mer övertygad om att det inte var slumpen utan ödet som förde honom dit. Men Beths liv är inte så okomplicerat som han först tror…
Kommentar: Zacs nya film, bara en sån sak.



Film: The woman in black
Genre: Skräck
Handling: Arthur (Daniel Radcliffe) är en ung advokat och nybliven änkeman under 1800-talet halvvägs in i fattighuset som får en sista chans med uppdraget att ta hand om en avliden kvinnas hus i en avlägsen, liten by. Väl där är byns invånare allt annat än välkomnande och Arthur upptäcker sakta men säkert att deras rädsla för påstådda spökerier i kvinnans läskiga hus är helt befogade.
Kommentar: Kul att se Harry Potters första stora film utanför Hogwarts.



Andra filmer som har premiär då: Terraferma

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0