Biopremiärer : Februari 2012

Här kommer alla Biopremiärer i Februari.

3 Februari

Film: En gång i Phuket
Genre: Komedi
Handling: Sven (Peter Magnusson) ruttnar på sitt jobb som karriärcoach och drar, efter att ha inspirerats av en självförverkligande barndomsväns plötsliga död och en het norska, till Thailand för att skriva den stora Romanen - som tidstypiskt nog ska handla om manlighetens kris i det begynnande 2010-talet - och för att leva livet.
Kommentar: Kan bli en bakisfilm som man skrattar åt vid ett par ställen, framförallt när David Helenius drar igång. Inget jag ser på bio.



Film: Järnladyn
Genre: Biografi/Drama
Handling: Hon är  kvinnan  som kom från ingenstans, trotsade klass-och könsbarriärer och gjorde sig hörd i en mansdominerad värld. Det är en film om makt och priset man får betala för att få den. Ett enastående porträtt av en riktig järnlady.
Kommentar: Har enormt svårt för Meryl Streep, som verkar bli oscarsnominerad bara hon gör en film. Även denna gång.



Film: Mästerkatten
Genre: Animerat/Äventyr
Handling: Filmen handlar om Mästerkattens ungdom då han slog sig ihop med mästerhjärnan Humpty Dumpty och den gatusmarta Kitty för att stjäla den berömda Gåsen som lägger gyllene ägg.
Kommentar: Söv ner mig. Gillar inte animerat, förutom Lejonkungen och Råttatouillllleeeee.






10 Februari


Film: Alper
Genre: Drama
Handling: Alperna är en liten grupp människor som hyr ut sig själva som ställföreträdare för nyligen avlidna personer. Ledaren som tagit sig namnet Mont Blanc kräver en järnhård disciplin som inte alla vill ställa upp på.
Kommentar: Ett grekiskt drama som jag aldrig vill se.



Film: Polis
Genre: Drama
Handling: Fransk film om en specialgrupp poliser och deras arbete med att skydda utsatta barn. Det kan röra sig om ligor av ficktjuvar, barnmisshandel och uppslitande fall med pedofili och incest. Den sammansvetsade gruppen ser mänsklighetens allra mörkaste sidor och kämpar för att kunna leva med det.
Kommentar: Franska filmer brukar vara kritikerrosade, så även denna.



Film: Star Wars - Episode 1 (3D)
Genre: Sci-Fi
Handling: 2012 kommer George Lucas mästerverk till biograferna i 3D. "Star Wars: Episod I - Det Mörka Hotet" är först ut och kommer få premiär 10 februari. Den korrumperade Handelsfederationen hotar planeten Naboo som styrs av den unga drottningen Amidala. Två jediriddare, Qui-Gon Jinn och Obi-Wan Kenobi, kommer till drottningens hjälp. Detta är den fjärde, men kronologiskt sett den första filmen i filmserien om Stjärnornas Krig.
Kommentar: Älskar Star Wars, är inte ett lika stort fan av 3D. Räcker med Blu Ray hemma för mig.






15 Februari

Film: Chronicle
Genre: Drama/Sci-fi/Thriller
Handling: Tre vanliga tonåringar för plötsligt superkrafter och kan göra saker de bara drömt om tidigare. Till en början handlar det bara om harmlösa rackartyg men det tar snabbt en mörk vändning...
Kommentar: Så hajpad! Ska tydligen vara helt fantastiskt.



Film: Safe House
Genre: Action/Thriller
Handling: Tobin Frost (Washington) har undvikit att åka fast i nästan ett decennium. Tidigare var han av de bästa agenterna som CIA haft, nu överför han istället tillgångar och säljer underrättelseinformation till vem som helst med pengar. Från handel med Nordkorea till stöd åt terroristceller – den skada han orsakat USA går inte att mäta. Nu är han tillbaka och han bär på en hemlighet. Så snart Frost tagits in för förhör attackerar legosoldater det skyddade hus som CIA-nykomlingen Weston (Reynolds) är satt att bevaka. Efter att nätt och jämt ha lyckats fly, måste de två osannolika kompanjonerna ta reda på om deras angripare har skickats av terrorister eller någon på insidan.
Kommentar: Låter bra, med två favoriterför mig.



Film: Sean Banan . inuti Seanafrika
Genre: Komedi
Handling: Sean Banan drar till Afrika, världens skönaste land. Han tar med sig schlagerdivan Kikki Danielsson aka Kikki Dee för att spela in den fetaste musikvideon någonsin. Det som skulle bli superenkelt blev istället en kaotisk roadmovie med båtjakter, vilda djur och en massa udda möten. En böjd svensk komedi.
Kommentar: Han har vart rolig två gånger i sitt liv. När han var hög i en intervju och när han var på bondgården i Cirkus Möller. Nu får det vara nog. Mediahoran Dr. Alban måste ju vara med.






17 Februari

Film: Carnage
Genre: Drama/Komedi
Handling: Två 11-åriga pojkar hamnar i bråk efter skolan och den ena greppar en pinne och slår till den andra. Ett par tappade tänder och några stygn som resultat får föräldrarna till de båda att bestämma sig för att mötas och prata civiliserat om det som hänt. Det som börjar som ett försök till att på ett vuxet sätt reda ut frågetecknen och gå vidare leder snabbt till osämja, gräl – och det blir mycket värre än så. Till slut handlar ingenting längre om sönernas dispyt utan om bittra vuxna som försöker hålla ihop det, men i grund och botten är osäkra på sig själva, sina förhållanden och i princip lever en lögn de aldrig vågat erkänna.
Kommentar: Detta kommer vara riktigt bra. John C Reilly är magisk, Kate Winslet är min älskling och vem facinerades inte av Christoph Walz i Inglourious? Bara Jodie Foster jag har svårt för.



Film: Extremt högt och otroligt nära
Genre: Drama
Handling: Från regissören bakom ”Timmarna”, ”Billy Elliot” och ”The Reader” kommer den gripande historien om en elvaårig amatöruppfinnare, smyckesdesigner, astrofysiker, tamburinspelare och pacifist som söker över hela New York för att finna låset som matchar den nyckel han ärvt av sin far.
Kommentar: Låter som en cool story, och utspelar sig i NY.



Film:
Vi måste prata om Kevin
Genre: Drama/Thriller
Handling: Eva lägger ambitioner och karriärtankar på hyllan när Kevin föds. Förhållandet mellan son och mor är svårt redan från första början. När Kevin är femton år begår han en fruktansvärd handling. Eva kämpar med sina egna känslor av sorg och ansvar. Har hon någonsin älskat sin son? Och i vilken utsträckning kan hon själv beskyllas för det som Kevin gjort?
Kommentar: Låter intressant. Men DVD endast och inte bio för min del.






24 Februari


Film: Avalon
Genre: Drama/Thriller
Handling: Efter att ha avtjänat en tid med fotboja åker Janne, en föredetta festfixare, till Båstad för att öppna en exklusiv nattklubb och få sitt liv på fötter. Under den kändistäta tennisveckan gör han sista förberedelserna inför öppningen, umgås med systern Jackie och njuter av livet som stundande krogkung. Men bara några dagar innan premiären orsakar Janne en katastrofal olycka och hans alltmer desperata försök att hantera situationen drar honom in i en mörk nedåtgående spiral.
Kommentar: Svensk film brukar inte vara bra, men detta låter ju lovande.



Film: Big Miracle
Genre: Drama/Romantik
Handling: Inspirerad av en sann historia som berört människor över hela världen berättar räddningsäventyret "Big Miracle" den fantastiska historien om en småstadsreporter (John Kasinski) och Greenpeace-volontär (Drew Barrymore) som, med hjälp av två rivaliserande supermakter, försöker rädda en familj gråvalar som stängts in av snabbt bildad is intill Polcirkeln. Med tiden emot dem måste Rachel och Adam förmå en oväntad koalition av inuiter, oljebolag samt den ryska och amerikanska militären att se bortom sina olikheter för att kunna rädda valarna. Med världens uppmärksamhet vänd mot en av jordens nordligaste platser blir räddandet av de hotade djuren en gemensam uppgift för nationer som vanligen befinner sig på motsatta sidor av järnridån, och leder till en tillfällig vår i det kalla kriget.
Kommentar: Inte min typ av film, men lär va bra för tjejerna.



Film: Ghost Rider: Spirit of Vengeance
Genre: Action
Handling: Under tiden som Johnny Blaze gömmer sig i östra Eruopa, får han i uppdrag att stoppa djävulen, eftersom han försöker inta skepnaden av en människa.
Kommentar: En uppföljare där jag inte sett ettan, trots att jag har den på dvd. Borde kanske göra det då Cage är en favvis.



Film: This means war
Genre: Action/Komedi
Handling: Reese Witherspoon, Tom Hardy och Chris Pine spelar huvudrollerna i denna actionkomedi om två CIA-agenter som faller för samma kvinna. För regi står McG som ligger bakom bl.a. ”Charlies Änglar – Utan hämningar”.
Kommentar: Kommer ej se denna.



Film: War Horse
Genre: Drama/Krig
Handling: War Horse är en berättelse om lojalitet, hopp och envishet på den engelska landsbygden under första världskriget.
Kommentar: Steven Spielberg gör en episk storfilm, nominerad till oscar för bästa film. Måste ses.






29 Februari


Film: Journey to the Mysterious Island
Genre: Familjefilm/Äventyr
Handling: Uppföljaren till 2008 års "Resan till jordens medelpunkt" tar sin början när den unge Sean Anderson (Josh Hutcherson) tar emot en kodad signal från en mystisk ö som inte finns utmärkt på kartan. Det är en plats med märkliga livsformer, berg gjorda av guld, dödliga vulkaner och mer än en enastående hemlighet. Oförmögen att hindra honom från att åka följer Seans nya plastpappa Hank (Dwayne Johnson) med på resan. Tillsammans med en helikopterpilot (Luis Guzman) och hans dotter (Vanessa Hudgens) ger de sig iväg för att finna ön.
Kommentar: Känns som att vissa filmer görs enbart för att visa dom i 3D.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0